- Home
- Social
- DEVA, (28.08.2014, 09:23)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dosar penal în cazul adolescentei dispărute în Parcul Naţional Retezat
Poliţiştii hunedoreni au deschis dosar penal pentru ”lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate” în cazul adolescentei de 14 ani care provine dintr-un centru de plasament şi care a dispărut în urmă cu o săptămână în Parcul Naţional Retezat, unde se afla într-o tabără.
Urmărește
453 afișări
Dosar penal în cazul adolescentei dispărute în Parcul Naţional Retezat
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, Laura Bradu, a declarat, joi, că în urma dispariţiei fetei poliţiştii au deschis un dosar penal pentru lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.
”Activităţile de căutare, dar şi cele investigative vor continua şi în zilele următoare”, a precizat reprezentantul Poliţiei Hunedoara.
Timp de o săptămână, adolescenta dispărută a fost cautată de sute de poliţişti, salvamontişti, alpinişti, jandarmi, pădurari, rangeri, pompieri, scafandri şi voluntari.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 14:12
• Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
astăzi, 12:48
• Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
astăzi, 13:56
-
astăzi, 09:27
• 22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
astăzi, 13:17
-
astăzi, 13:29
-
astăzi, 12:32
• Qatarul ameninţă UE că va tăia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
astăzi, 12:35
-
astăzi, 11:30
• Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
astăzi, 11:12
• Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
-
astăzi, 11:42
-
astăzi, 10:07
-
ieri, 21:29
-
astăzi, 08:39
-
astăzi, 08:05
• Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
La operaţiunile de căutare echipele de salvare au folosit câini special dresaţi pentru găsirea persoanelor dispărute, un elicopter care a survolat zona, un sonar cu care a fost scanat fundul lacului Gura Apei şi un aparat de zbor fără pilot la bord, ghidat de la distanţă, care a ajuns în zone greu accesibile. De asemenea, poliţiştii au audiat toţi tinerii şi însoţitorii care au făcut parte din tabară de unde a dispărut fata, turiştii care au văzut-o pe drum, familia şi cunoscuţii şi au distribuit pliante cu fotografia fetei în oraşele din apropiere, în special în gări şi autogări, în speranţa că va fi recunoscută de cineva.
Adolescenta de 14 ani, Daliana Rădoi, a dispărut în 20 august, când mergea, alături de un grup de copii, într-o drumeţie spre Lacul Bucura din Munţii Retezat.
Fata era instituţionalizată în centrul de plasement din Lupeni şi plecase într-o tabără de vară organizată de preotul parohiei Bărbăteni Lupeni, Cristian Olaru.
"De şase ani duc copii din centrele de plasament în tabere şi excursii şi niciodată nu au fost incidente. Adolescenta a plecat voluntar din locul de campare din Poiana Pelegii. Şi-a luat cu ea rucsacul cu haine şi a plecat fără să o vadă nimeni. Ne-am dat seama relativ repede că lipseşte şi am căutat-o. Turiştii au văzut-o pe drumul către barajul Gura Apei. Cel mai probabil a luat-o vreo maşină şi a dus-o în oraş. Sper ca aşa să fie şi să o găsim teafără şi nevătămată", declara preotul Cristian Olaru.
Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara spuneau că fata nu are probleme de sănătate, nu este un "copil problemă", a terminat clasa a VII-a cu media 10 la purtare şi nu a lipsit niciodată nemotivat din centrul de plasament.
Fata, care provine din Aninoasa, a intrat în grija statului în condiţiile în care mama sa este bolnavă, iar tatăl copilei nu este cunoscut. Astfel, adolescenta a locuit în apartamente familiale şi mai apoi într-un centru de plasament la Lupeni. Ea mai are în Aninoasa o mătuşă pe care uneori o vizita.
Până în luna ianuarie a acestui an, fata a fost elevă a Şcolii Generale "ID Sîrbu" din Petrila, localitate în care a trăit într-un apartament familial, într-o cameră în care mai erau alte două fetiţe în aceeaşi situaţie. La această şcoală ajunsese în anul şcolar 2012-2013, printr-un transfer de la o şcoală din Călan.
Diriginta fetei, Anamaria Mititelu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nimic din comportamentul fetei nu a evidenţiat-o în mod special.
"Era o fetiţă introvertită, îngrijită şi care nu se manifesta gălăgios. Nu excela la învăţătură, mediile ei erau cele minime pentru promovare, însă ca disciplină nu a făcut niciodată probleme. Avea o prietenă de care era mai apropiată şi în rest participa alături de copii la toate activităţile extraşcolare", a spus Anamaria Mititelu.
Ea a precizat că fetiţa era bine îngrijită în apartamentul de la Petrila, iar personalul de acolo se interesa permanent de situaţia fetei şi contribuia la integrarea ei completă în mediul şcolar.
În luna ianuarie, activitatea din acest apartament familial a fost suspendată din cauza problemelor financiare, iar fata a fost transferată la un centru de plasament în Lupeni, ultimul aşezământ înainte de a dispărea în Retezat. Fetiţa a rămas însă în baza de date a medicului ei de familie din Petrila.
"Era sensibilă tare. De când a fost mutată la Lupeni, ea venea cu colegii ei la consultaţii. Copilul acesta nu era bolnav, era doar inadaptată la mediul în care trăia. Avea o problemă de adaptare acolo. Era peste nivelul intelectual al acelor copilaşi. Eu cred că fetiţa a fugit din viaţa ei", a declarat pentru MEDIAFAX medicul Dana Popa, care spunea că fata s-a plâns că nu se poate adapta în acel centru.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe