DOSARUL "Academia infractorilor români": Dezvăluiri despre modul de operare al grupării - rechizitoriu

Membrii Academiei Infractorilor se îmbrăcau elegant şi uneori se deghizau în femei pentru a avea acces în magazinele de bijuterii pe care voiau să le jefuiască, iar marfa de lux furată o ascundeau în maşini uzate aduse pe platformă în România, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Urmărește
4017 afișări
Imaginea articolului DOSARUL "Academia infractorilor români": Dezvăluiri despre modul de operare al grupării - rechizitoriu

Dosarul "Academia infractorilor români": Dezvăluiri despre modul de operare al grupării - rechizitoriu

Liderul grupării "Academia Infractorilor", Adrian Botez, şi 17 locotenenţi ai acestuia, organizaţi pe criterii militare, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru 27 de tâlhării comise în Marea Britanie, Belgia, Italia, Franţa, Germania, Austria şi Danemarca, cu un prejudiciu de 8,5 milioane de euro.

Potrivit procurorilor, gruparea criminală avea următorul modus operandi: într-o primă fază, membrii din eşaloanele superioare punctau potenţiali membrii executanţi, tineri, cu sau fără antecedente penale, din mediul urban ori rural al întregului judeţ Neamţ, pe care sub imperiul notorietăţii obţinute de liderul Adrian Marin Botez zis „Ţâţă” în zonă, dar şi inoculând ideea unui câştig material substanţial, îi convingeau să se alăture acestei grupări, dându-le ulterior chiar posibilitatea de a alege să rămână în cadrul grupării după o perioadă de probă. Conform regulamentului această perioadă putea dura în funcţie de aptitudini între o lună şi un an.

Imediat după recrutare, noii membrii erau transportaţi de pe raza judeţului Neamţ, de către Vasile Huţuleanu, Andreea Ioana Niţă sau Ilinca Gabriela Chirilă, în alte judeţe din ţară, unde de la un anumit punct erau legaţi la ochi/li se puneau saci pe cap ori în mijloace de transport care nu permiteau observarea traseului ori locului, fiind conduşi conspirat în diverse „case de antrenament”, special închiriate în acest scop, dar şi pentru a asigura ascunderea liderului Adrian Botez, aflat în urmărire generală din 9 mai 2011.

Din probele administrate a rezultat că aceste „case de antrenament” aveau ferestrele acoperite pe interior cu folie neagră, lipită cu bandă adezivă, pentru a asigura deplina conspirativitate, iar înainte de a începe, în primele zile, fiecare membru era amprentat cu o tuşieră conform procedurilor poliţieneşti, îi erau făcute fotografii, faţă/profil, i se luau probe biologice din cavitatea bucală şi fire de păr (recoltare ADN), toate acestea fiind sigilate în punguţe de plastic şi anexate unui dosar complet, deschis pentru fiecare nou membru, în care erau trecute toate datele fiecăruia, rudele, prietenii, persoanele iubite, cazierul, comportamentul avut în eventualele anchete penale anterioare. Botez nota ulterior în dosarul fiecăruia impresia generală pe care i-o dădea noul membru. Toate acestea se derulau de faţă cu toţi membrii, nu separat cu fiecare, notează anchetatorii.

„Casele de antrenament” erau închiriate cu banii grupării, de Andreea Ioana Niţă, Ilinca Gabriela Chirilă şi Alexandra Gheorghiu, în diverse oraşe din ţară, respectiv în Bucureşti şi judeţul Ilfov, Cluj-Napoca şi Constanţa.

Programul de pregătire se desfăşura pe o perioadă de circa o lună de zile într-o "casă de antrenament", timp în care Botez se ocupa personal de antrenamentul fizic şi psihic al noilor membri, aplicându-le acestora „corecţii fizice” în caz de insubordonare, neexecutare, încălcarea ordinelor primite ori regulilor grupării ori pur şi simplu pentru a le testa rezistenţa membrilor.

Detalii suplimentare despre modul de operare al grupării "Academia infractorilor români" puteţi găsi pe fluxul news.mediafax.biz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici