- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.10.2015, 10:10)
- Andrei Dumitrescu
DOSARUL actelor medicale false pentru pensionare: Trei persoane au fost reţinute
Trei femei au fost reţinute în dosarul în care angajaţi ai spitalelor "D. Gerota", "Colentina" din Capitală şi ai Casei de Pensii Sector 1 sunt suspectaţi că au ajutat peste 150 de persoane din 12 judeţe să obţină scrisori medicale cu diagnostice false, care au fost folosite la dosare de pensionare.
Urmărește
1423 afișări
DOSARUL ACTELOR MEDICALE FALSE pentru pensionare: Trei persoane au fost reţinute (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că anchetatorii au reţinut-o pe Patricia Dincă, referent la Spitalul "Dimitrie Gerota", care ar fi coordonat activitatea infracţională, pe Georgeta Laţiu, asistent la Serviciul Medical Sector 1 din cadrul Casei de Pensii, şi pe Daniela Pavel, care ar fi avut rolul de intermediar şi ar fi racolat persoanele ce doreau scrisori medicale pentru dosarul de pensionare.
În acelaşi dosar, Suzana Mican, asistentă medicală la Spitalul "Colentina", a fost lăsată în libertate şi este cercetată sub control judiciar.
Aproximativ 50 de persoane au fost audiate în urma percheziţiilor făcute, marţi, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, în birourile unor angajaţi de la Spitalul "Dimitrie Gerota", care aparţine Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Spitalul "Colentina" şi Casa de Pensii Sector 1, precum şi la alte zece adrese din Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Ponta, despre posibila sa candidatură: Nu candidez contra cuiva, o să iau decizia şi o să anunţ
-
Trump: Putin a vrut denuclearizarea
-
Trump la Davos: „Iubesc Europa”, dar „am nemulţumiri foarte mari” cu Uniunea Europeană
Ancheta în acest caz este făcută de procurorii Parchetului instanţei supreme şi vizează infracţiuni de corupţie referitor la eliberarea, în schimbul unor sume de bani, a unor documente medicale în fals (diagnostice medicale nereale) care au fost folosite la întocmirea de dosare de pensionare.
Documentele medicale au fost prezentate apoi la comisiile medicale, deşi, în realitate, persoanele care le foloseau pentru dosarul de pensionare nu sufereau de afecţiuni medicale sau afecţiunile erau mult mai uşoare în raport cu gradul de invaliditate.
Anchetatorii au stabilit că, în 2014, au fost întocmite în acest mod 174 de scrisori medicale cu diagnostice nereale, emise pe numele a 155 persoane din 12 judeţe.
Potrivit surselor citate, angajata de la Spitalul "Dimitrie Gerota" este fără grad militar, fiind suspectată că ar fi falsificat documente pentru mai mulţi pensionari, foşti angajaţi MAI.
Cei care voiau să se pensioneze pe caz de boală plăteau pentru o astfel de scrisoare medicală între 50 şi 5.000 de lei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe