- Home
- Social
- CONSTANŢA, (13.01.2016, 20:57)
- Cosmin Vaideanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dosarul cu prejudiciu de 8 milioane euro al lui Constantinescu: Recuzarea judecătoarei a fost respinsă
Nicuşor Constantinescu a cerut la termenul de miercuri din dosarul în care este judecat pentru un prejudiciu de opt milioane de euro recuzarea judecătoarei pe motiv că aceasta l-a condamnat în dosarul Centrului Militar Zonal şi nu ar mai putea fi imparţială, însă cererea sa a fost respinsă.
Urmărește
642 afișări
Dosarul cu prejudiciu de 8 milioane euro al lui Constantinescu: Recuzarea judecătoarei a fost respinsă (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)
Nicușor Constantinescu a solicitat recuzarea judecătoarei Iulia Cezara Suciu, pe motiv că aceasta l-a condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal şi nu ar mai putea fi imparţială.
Cererea acestuia a fost însă respinsă ca nefondată.
“Din cei zeci de judecători care sunt la Tribunalul Constanţa, aceeaşi judecătoare din dosarul Centrului Militar Zonal, doamna Iulia Cezara Suciu, mă judecă şi în acest dosar al aşa-ziselor finanţări nelegale sportive şi culturale. Aceeaşi judecătoare care m-a condamnat la trei ani şi şase luni anul trecut în dosarul Centrului Militar Zonal, fără să existe vreo expertiză, a refuzat expertiza, fără să existe vreo probă directă împotriva mea, fără să facă dovada unui abuz în serviciu, fără să existe vreun prejudiciu”, a declarat Nicuşor Constantinescu, la Tribunalul Constanţa, la finalul termenului de miercuri din dosarul în care este judecat pentru un prejudiciu de opt milioane de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crăciunul în România a evoluat de-a lungul secolelor, păstrând esența spiritualității și a tradițiilor. Ioan-Aurel Pop: „Suntem singura țară europeană care are peste 7.000 de colinde”
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
4iG, compania prin care anturajul premierului ungar Viktor Orban controlează sectoare strategice din Ungaria şi regiune, face un salt mare în industria dronelor
Aceasta este a doua oară când Nicuşor Constantinescu a solicitat recuzarea judecătoarei Iulia Cezara Suciu în acest dosar, prima cerere fiind depusă în 20 aprilie 2015, când a fost respinsă ca neîntemeiată.
În 17 aprilie 2015, când acest dosar i-a fost repartizat, judecătoarea Iulia Cezara Suciu a formulat o declaraţie de abţinere, însă aceasta a fost respinsă.
De altfel, Nicuşor Constantinescu a solicitat recuzarea acestei judecătoare şi în dosarul Centrului Militar Zonal, fără a avea câştig de cauză.
Următorul termen în dosarul în care Constantinescu este judecat pentru un prejudiciu de opt milioane de euro a fost stabilit pentru 3 februarie.
În acest dosar, Nicuşor Constantinescu este judecat pentru abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi conflict de interese, alături de Cristian Zgabercea, la data faptelor consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, acuzat de complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, Carmen Florentina Oproiu, pe atunci director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din CJ Constanţa, pentru complicitate la abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat, Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia la data faptei, pentru complicitate la evaziune fiscală, Fundaţia ”Fantasio”, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, şi Fundaţia Culturală ”Thalia”, pentru complicitate la evaziune fiscală.
Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2012, Nicuşor Constantinescu, împreună cu Cristian Zgabercea, Carmen Florentina Oproiu şi Fundaţia Fantasio, a constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a fost comiterea mai multor infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului judeţului Constanţa, precum şi a unor infracţiuni de evaziune fiscală.
În perioada respectivă, Nicuşor Constantinescu, ajutat de Zgabercea şi Florentina Oproiu, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al CJ Constanţa şi a plătit, în mod nelegal, finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi fundaţii în sumă de 5.094.836 de lei, conform sursei citate.
Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Nicuşor Constantinescu, beneficiind de ajutorul aceloraşi doi inculpaţi, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, finanţând în mod nelegal cheltuieli cu activităţile sportive în sumă de 13.305.000 lei, ce au reprezentat plăţi nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi cluburi sportive.
Conform DNA, prejudiciul produs Unităţii Administrativ Teritoriale Constanţa este de peste opt milioane de euro.
La sfârşitul lunii octombrie 2015, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu.
În urma condamnării în acest dosar, care nu este însă definitivă, preşedintelui CJ Constanţa i-a fost interzis să îşi exercite dreptul de a ocupa o funcţie publică, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de cinci ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.
Nicuşor Constantinescu a fost obligat la plata sumei de 72.642,7 lei, actualizată cu indicele inflaţiei la data efectuării plăţii, către partea civilă Ministerul Apărării Naţionale - Statul Major General, restul pretenţiilor civile formulate de MApN fiind respinse ca nefondate.
De asemenea, Nicuşor Constantinescu a fost obligat la plata sumei de 8.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.
Nicuşor Constantinescu se află sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru un prejudiciu de opt milioane de euro şi în cel al Centrului Militar Zonal, în care are şi interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
Citește pe alephnews.ro: În comunism, Irina Margareta Nistor a devenit vocea libertății pentru mulți oameni. „A fost un pașaport la care nu speram să ajungem”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Nicuşor Constantinescu rămâne cu interdicţia de a-şi exercita funcţia de şef al CJ Constanţa
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„NATO nu se poate apăra de Rusia fără SUA”, avertizează liderii alianței. Ce urmează pentru viitorul Europei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe