Dragnea îi cere ministrului Varga să prezinte un plan de finalizare a lucrărilor hidrotehnice

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a cerut ministrului delegat pentru Ape şi Păduri, Lucia Varga, să prezinte cât mai curând în Guvern o situaţie a actualizării planurilor de apărare împotriva inundaţiilor, precum şi un plan de măsuri prin care să fie finalizate "odată" toate lucrările hidrotehnice.

Urmărește
98 afișări
Imaginea articolului Dragnea îi cere ministrului Varga să prezinte un plan de finalizare a lucrărilor hidrotehnice

Lucia Varga (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Solicitarea a fost adresată în timpul reuniunii comitetului pentru situaţii de urgenţă.

Ministrul delegat a explicat că un astfel de plan, multianual, pentru perioada 2014-2020, şi a precizat că vor fi efectuate lucrări de amenajare ample, pe bazine hidrografice, a căror valoare ridicată să fie acoperită din fonduri europene.

"De asemenea, sunt câteva zone şi voi prezenta o listă în care trebuie obligatoriu să intervenim rapid şi să facem nişte lucrări de consolidare a cursurilor de apă, până la realizarea acelor lucrări ample. Însă totodată, domnule vicepremier, trebuie să luăm măsurile celelalte, non-structurale, şi chiar astăzi am fost în Argeş şi am văzut tăieri ilegale nepermise practic de păduri. Acolo deja eroziunile sunt foarte active, viteza scurgerilor de pe versanţi este foarte mare şi aduce toate aluviunile în cursurile de apă", a adăugat Varga.

Dragnea a adăugat la rândul său că nu va mai fi acceptat niciun compromis în ceea ce priveşte modul de gestionare a problemei silvice.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici