- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.10.2013, 12:57)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragnea, lui Iohannis: Discutăm de 2 ani de regionalizare. Nu ştiu ce e la Sibiu timp scurt şi lung
Vicepremierul Liviu Dragnea i-a replicat miercuri prim-vicepreşedintelui PNL Klaus Iohannis, el arătând că se discută de doi ani de regionalizare şi că proiectul este prevăzut de programul de guvernare al USL şi că nu ştie ce înseamnă la Sibiu timp lung sau scurt, în sud oamenii fiind mai "agitaţi".
Urmărește
332 afișări
Dragnea, lui Iohannis: Discutăm de 2 ani de regionalizare. Nu ştiu ce e la Sibiu timp scurt şi lung
Solicitat să comenteze declaraţiile lui Iohannis potrivit cărora nu se va face regionalizarea nici anul acesta, nici anul viitor, Dragnea a precizat: "Eu nu sunt aşa de vizionar ca domnul Klaus Iohannis. Şi nici nu pot să fiu atât de hotărât. Poate dumnealui are informaţii mult mai bune decât le am eu".
"Eu nu am experienţa domnului Iohannis în privinţa regionalizării. Numai că aceste păreri le-am auzit de-a lungul ultimilor zece ani de la foarte mulţi cetăţeni care spuneau şi acum zece ani că regionalizarea nu se poate face aşa pe genunchi. Şi au trecut zece ani şi mai avem puţin şi începem", a adăugat Dragnea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia și Iran și-au conectat sistemele naționale de plată, într-o mișcare semnificativă către dedolarizare. În primă fază, iranienii vor putea retrage ruble din Rusia
-
Analiză: cât costă să încarci o maşină electrică în România în comparaţie cu alte ţări
-
Melania Trump respinge tradiţia: Prima doamnă refuză să se întâlnească cu Jill Biden la Casa Albă
-
Tribunalul Bucureşti declină contestaţia Dianei Şoşoacă
El a spus că este de acord cu faptul că regionalizarea va fi implementată în doi sau trei ani, dar a subliniat că este important să se înceapă procesul.
"Noi discutăm din 2011 de regionalizare. Am pus în programul de guvernare al USL. Avem doi ani de când discutăm. Acum nu ştiu la Sibiu ce înseamnă timp scurt şi timp lung. Noi în sud suntem puţin mai agitaţi. Dacă domnul Iohannis nu doreşte, o să vedem dacă în afară de el mai găsim şi alţi oameni care să suţină aceste două proiecte", a precizat Dragnea.
Întrebat dacă nerealizarea descentralizării şi regionalizării reprezintă un motiv de despărţire în USL, Dragnea a răspuns: "Oricum nu este un motiv de bucurie. Şi nu este un motiv care să ne asigure, să ne dea garanţia că putem avea foarte multă încredere unii în alţii. Încerc să-mi găsesc cu atenţie cuvintele. Sunt două proiecte asumate în programul de guvernare".
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi că realizarea regionalizării nu va putea avea loc nici anul acesta, nici anul viitor, întrucât nu se va modifica Constituţia ca să permită acest lucru, menţionând că acest proces nu trebuie făcut de dragul fondurilor europene.
"Nu există un punct de vedere elaborat, care poate fi comunicat, vorbesc de punct de vedere elaborat în cadrul PNL. Lucrurile se discută, nu am ajuns la o concluzie finală pe care putem să o înaintăm partenerilor noştri în USL, discuţiile continuă şi, atunci când vom fi pregătiţi să prezentăm un punct de vedere pe care ni-l însuşim cu toţii, vom face acest lucru", a susţinut Iohannis.
Liderul PNL a precizat că este o "abordare posibilă" modificarea legii de înfiinţare a regiunilor de dezvoltare, "dacă prin asta rezolvăm ceva făcând o jumătate de pas în direcţia regionalizării sau nu".
El a menţionat că la nivelul PNL nu a fost finalizată discuţia nici în ceea ce priveşte numărul regiunilor de dezvoltare.
Iohannis a fost întrebat dacă în urma şedinţelor grupului de lucru din PNL pe regionalizare, pe care îl conduce, au existat concluzii preliminare privind regionalizarea.
"Nu avem un punct de vedere comun, sunt păreri diferite la multe capitole şi nu am considerat că în această fază este obligatoriu să forţăm ajungerea la o concluzie doar ca să avem una. După părerea noastră, regionalizarea nu se va petrece nici în anul acesta, nici în anul următor. Şi atunci nu suntem în niciun caz sub presiunea timpului şi decât să venim cu o concluzie preliminară care nu ne reprezintă, mai bine venim cu o concluzie finală care este bine gândită şi care necesită un pic mai mult timp de dezbatere şi de gândire", a afirmat liderul PNL.
De asemenea, el a afirmat că trebuie să fie făcută diferenţa între "regionalizare de dragul fondurilor europene", care i se pare greşită, şi cea "de dragul modernizării administraţiei", pe care o consideră corectă.
"Ca să putem să folosim fondurile europene este evident că trebuie să avem acele entităţi care gestionează fondurile pentru dezvoltare regională - lucru făcut până acum de agenţiile de dezvoltare. Dacă modificăm legea regiunilor de dezvoltare înfiinţând un alt număr decât cel existent, trebuie înfiinţate alte agenţii sau desfiinţate unele de acuma şi acelea vor trebui să semneze contractele pe fondurile europene. Este o chestiune care se poate discuta, este în discuţie, şi vom da un răspuns în timp rezonabil, însă asta nu este ceea ce înţeleg eu prin regionalizarea României", a explicat Iohannis.
Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că "regionalizarea administrativă" se va putea realiza doar prin modificarea Constituţiei.
"De aceea am spus că nu vom avea regionalizare nici anul acesta, nici anul viitor, fiindcă nu vom avea Constituţie modificată, sau cel puţin este extrem de puţin probabil", a mai spus Iohannis.
Vicepremierul Liviu Dragnea, coordonator din partea PSD al procesului de regionalizare, a trasmis PNL că are termen până la 15 octombrie să se pronunţe asupra proiectului transmis liberalilor prin care se realizează o regionalizare preliminară, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din USL.
Citește pe alephnews.ro: Ultimele cartușe ale lui Biden: Blinken promite să „consolideze” sprijinul pentru Ucraina înainte de tranziția la Trump
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Dragnea a dat PNL termen până la 15 octombrie să se pronunţe pe regionalizarea preliminară. Dragnea: Nu e firesc ca PSD şi PNL să propună legi diferite
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Silviu Prigoană a slăbit 40 de kilograme în 8 luni. Ce regim a ținut fostul politician, de fapt
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe