- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.04.2014, 12:51)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragomir: Nu am minţit despre vânzarea drepturilor TV pentru meciuri, sunt nevinovat sută la sută
Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a declarat, marţi, că nu a minţit în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri de fotbal, precizând că este "nevinovat sută la sută" şi că nu are nicio temere.
Urmărește
428 afișări
Dragomir: Nu am minţit despre vânzarea drepturilor TV pentru meciuri, sunt nevinovat sută la sută (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
"Nici ei nu au minţit, nici noi nu am minţit. RCS-ul a avut un intermediar, Liga a avut un singur intermediar. (...) Ei când au văzut că sunt vreo 20 şi ceva de arestaţi, cu fel de fel de firme fantomă, le-am şi spus că dacă eu sunt în vreuna dintre astea sau am stat cu vreunul de vorbă un minut în viaţa mea, daţi-mi cea mai mare pedeapsă din lume", a spus Dragomir, la Curtea de Apel Bucureşti, după judecarea dosarului în care procurorii anticorupţie au contestat decizia prin care Tribunalul Bucureşti a decis ca fostul preşedinte al LPF să fie cercetat în libertate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
"Nu ştiu ce se va întâmpla. Mă duc acasă şi aştept verdictul. Nu am nicio temere. (...) Sunt nevinovat sută la sută. Procurorii pot să spună orice", a spus Dumitru Dragomir.
Fostul preşedinte al LPF a adăugat că vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal a fost făcută în urma unei licitaţii publice.
"Eu am făcut licitaţie publică. De ce nu s-au cumpărat la licitaţie publică toate şi s-au cumpărat numai trei pachete? Acolo este întrebarea. (...) Eu ar trebui să fiu felicitat că am adus, în loc de 37 milioane, cât mi-au dat toate cluburile în scris, 57 de milioane", a mai spus Dragomir.
Tribunalul Bucureşti a decis, în 8 aprilie, cercetarea în libertate a lui Dumitru Dragomir şi arestarea preventivă a oamenilor de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire, în dosarul privind vânzarea de către LPF a drepturilor de televizare a meciurilor.
Decizia Tribunalului Bucureşti în cazul lui Dumitru Dragomir a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o decizie definitivă.
Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a decis cercetarea în libertate a lui Dumitru Dragomir a arătat în motivare că probele anchetatorilor nu dovedesc, la acest moment, implicarea fostului preşedinte al LPF în "comiterea unor activităţi cu efect prejudiciabil pentru Liga Profesionistă de Fotbal", câtă vreme acesta nu şi-a însuşit bani din presupusa infracţiune.
Magistratul notează, în documentul citat, că "mijloacele de probă administrate în cauză, interpretate în mod coroborat, permit reţinerea presupunerii conform căreia s-a recurs la serviciile unei societăţi de intermediare în scopul cesiunii drepturilor de transmisie televizată a meciurilor de fotbal".
"Faptul că o asemenea procură ar fi anterioară hotărârii AGA prin care s-a discutat posibilitatea apelării la un intermediar (a cărui existenţă este confirmată atât de inculpatul Corbu Mihai, cât şi de martorul Tărău Adrian) nu este în măsură să demonstreze cu certitudine implicarea inculpatului Dumitru Dragomir în comiterea unor activităţi cu efect prejudiciabil pentru Liga Profesionistă de Fotbal. Mai mult, în condiţiile în care există presupunerea rezonabilă conform căreia inculpatul Dragomir Dumitru ar fi militat pentru reducerea comisionului acordat firmei intermediare, este greu de presupus în actualul stadiu al cercetărilor caracterul prejudiciabil al faptelor pentru care inculpatul Dragomir este cercetat", se arată în motivare.
Judecătorul a precizat că LPF nu s-a constituit parte civilă în cauză, ceea ce înseamnă că instituţia nu se simte prejudiciată de pretinsele fapte invocate de anchetatori.
"Desigur că valoarea de aproximativ 2.800.000 de euro este una extrem de ridicată, însă, din analiza actelor şi lucrărilor cauzei, nu rezultă că Liga Profesionistă de Fotbal ar fi reclamat existenţa unui asemenea prejudiciu, la dosar neexistând nici măcar o cerere de constituire ca parte civilă în procesul penal", a menţionat magistratul.
Judecătorul a mai arătat că "un alt element extrem de important în aprecierea poziţiei inculpatului Dragomir Dumitru faţă prejudiciul pretins provocat prin faptele sale este că niciun mijloc de probă administrat în cauză nu permite reţinerea faptului că şi-ar fi însuşit în interes personal o parte din suma încasată ca urmare a cedării unor pachete de drepturi de televizare a unor meciuri de fotbal către RCS-RDS".
"Mijloacele de probă demonstrează că aceste sume de bani ar fi ajuns la societatea care a intermediat cesiunea drepturilor, respectiv la SC Capital Properties SRL, iar acesta, mai departe, i-a virat în conturile unor societăţi cu comportament de tip fantomă, fiind apoi retraşi şi redirecţionaţi către adevăratul beneficiar", se mai arată în motivarea magistratului.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti îi acuză pe Dumitru Dragomir de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, pe Mihai Corbu de complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, şi pe Radu Arhire de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.
Potrivit anchetatorilor, Dragomir i-ar fi determinat membrii LPF să aprobe plata unui comision de 12.102.648 de lei în favoarea unei firme administrate de Mihai Corbu şi Radu Arhire drept contravaloare a unor servicii de intermediere care nu au fost prestate, în scopul însuşirii sumei.
Procurorii susţin că Dragomir, profitând de calitatea sa de preşedinte al LPF, a creat, în paralel cu circuitul licit de vânzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către SC R. SRL, un circuit ilicit - fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF. El a inserat în circuitul fictiv un contract de intermediere, care atestă desfăşurarea unor activităţi de identificare pe piaţă a unui cumpărător, cu societatea administrată de Mihai Corbu şi Radu Arhire.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele