Drum naţional blocat la Piteşti de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu

Peste 300 de salariaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu au protestat, miercuri, pe DN 65 B şi au blocat şoseaua în zona Vămii din Piteşti, la un moment dat o parte a protestatarilor îmbrâncindu-se cu jandarmii care au intervenit să elibereze drumul. Angajaţii au deblocat drumul naţional după aproximativ o oră.

Urmărește
601 afișări
Imaginea articolului Drum naţional blocat la Piteşti de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu

Drum naţional blocat la Piteşti de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Protestatarii blocaseră intersecţia din zona Vămii Piteşti, la intrarea în oraş, iar timp de aproximativ o oră au traversat drumul în mod repetat, în ambele sensuri, pe o trecere de pietoni, şi au scandat "Hoţii" şi "Vrem să muncim".

La ora transmiterii acestei ştiri, oamenii au deblocat şoseaua, în urma negocierilor duse cu jandarmii mobilizaţi la faţa locului.

Oamenii au mers la sediul Diviziei Petrochimice Bradu, unde continuă protestele în faţa pavilionului administrativ al unităţii, nemulţumiţi că ar urma să fie disponibilizaţi.

"Am înţeles că a venit o listă la conducere de la administratorul judiciar, în care se anunţă disponibilizări. Nu putem fi de acord. Protestul nostru a început în faţa pavilionului administrativ al unităţii, iar în momentul în care am auzit că a venit lista cu disponibilizări am mers să blocăm drumul naţional. Vrem să muncim, nu am luat banii de trei luni şi nu putem fi de acord cu aceste disponibilizări", a spus unul dintre protestatari.

Peste 300 de angajaţi de la Divizia Petrochimică Bradu de lângă Piteşti, aparţinând Oltchim, blocaseră DN 65 B, care face legătura cu autostrada Bucureşti-Piteşti, supăraţi că nu şi-au mai primit salariile şi că ar urma să fie disponibilizaţi.

Protestatarii au scandat: "Vrem să muncim!", "Nu vrem să murim!", "Nu vrem şomaj!", "Demisia!".

Oamenii spun că au recurs la proteste în condiţiile în care în unitate se fac liste pentru disponibilizări.

"Suntem supăraţi deoarece am înţeles că este ultima zi în care se fac listele cu disponibilizări. Vrem locurile noastre de muncă, vrem ca petrochimia să repornească, să ne primim banii, avem restanţe salariale pe trei luni şi nu vrem să fim daţi afară printr-o decizie incorectă, planul de reorganizare al activităţii nefiind aprobat către Adunarea Generală a creditorilor", a spus unul dintre protestatari.

Divizia Petrochimică Bradu, de lângă Piteşti, aparţine societăţii Oltchim de peste trei ani, fiind preluată de la OMV Petrom.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.

Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic. 

Tot miercuri au loc proteste şi la Oltchim.

Peste 200 de angajaţi ai combinatului au blocat Drumul Naţional 64, la ieşirea din Râmnicu Vâlcea, şi cer administratorului judiciar şi reprezentanţilor Ministerului Economiei să vină la Vâlcea pentru a le prezenta planul privind unitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici