- Home
- Social
- CONSTANŢA, (04.07.2014, 13:58)
- Cătălin Legănel
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DSP Constanţa: Probele recoltate din apa mării, în conformitate cu legislaţia europeană şi românească
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa au anunţat, vineri, că probele recoltate până în prezent din apele Mării Negre, pe teritoriul litoralului românesc, sunt în conformitate cu legislatia în vigoare, iar calitatea apei este ”excelentă”.
Urmărește
194 afișări
DSP Constanţa:Probele recoltate din apa mării, în conformitate cu legislaţia europeană şi românească 9Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
”DSP Constanţa a început monitorizarea calităţii apei de îmbăiere în acest sezon pe litoral din data de 15 mai. Până în prezent toate probele recoltate s-au încadrat în valoarea de referinţă a standardului, în conformitate cu legislaţia europeană şi românească în vigoare”, spun reprezentanţii DSP Constanţa într-un comunicat transmis vineri.
Aceştia mai precizează că rezultatele probelor recoltate din apa mării sunt afişate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Wizz Air, rută nouă spre Chişinău şi mai multe zboruri din România
-
Cu o pizza pe masă, Nicuşor Dan le arată bucureştenilor unde se duc banii oraşului
-
Canada, bogată în zăcăminte de uraniu, ar putea deveni o „superputere” nucleară
Conform ultimului raport întocmit de specialiştii DSP Constanţa pentru perioada 23 - 27 iunie, calitatea apei de mare în zona Mangalia, care cuprinde staţiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche, este ”excelentă”.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică mai spun că, în urma unei solicitări a Ministerului Sănătăţii făcute ca urmare a alertei privind posibila contaminare a apei mării cu virusul hepatic A în zona litoralului bulgăresc, a fost suplimentată recoltarea de probe de apă de mare în zona limitrofă frontierei cu Bulgaria. Astfel, o echipă de inspectori sanitari a mers pentru a recolta probe din ape mării în zonele Vama Veche, 2 Mai, Mangalia şi Saturn, rezultatele urmând să fie prezentate după analizarea acestora.
De asemenea, conform sursei citate, din datele înregistrate la Serviciul de internări al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, în ultimile cinci zile nu s-au înregistrat cazuri de suspiciune de hepatită de tip A la turişti sau localnici din zona litoralului românesc.
Într-un comunicat de presă transmis vineri dimineaţă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Bulgaria sau care se află deja pe litoralul bulgăresc al Mării Negre că, potrivit informaţiilor publicate de specialiştii bulgari în hepatologie, în urma inundaţiilor provocate de ploile puternice care au afectat Portul Varna şi unele staţiuni bulgăreşti la Marea Neagră există riscul ridicat ca apa mării să fie infectată cu virusul hepatic A.
”Inspecţia Regională de Sănătate Varna a comunicat, la 3 iulie 2014, că, urmare a unor analize ale apei de mare din zona «Plaja ofiţerilor- Varna», s-a constatat un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiză microbiologică «Escherichia coli» şi «enterococi intestinali». Specialiştii recomandă turiştilor să nu consume midii crude, să utilizeze duşul după băile în mare, să respecte cu stricteţe regulile igienico-sanitare şi, pentru siguranţă, cei care îşi petrec vacanţa pe litoralul bulgăresc în acest an să se vaccineze împotriva hepatitei A”, precizează reprezentanţii MAE.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe