- Home
- Social
- SIBIU, (04.01.2016, 20:13)
- Szasz Jutka , Diana Stancovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DSP Sibiu: Angajaţi ai restaurantului unde s-au îmbolnăvit turişti de Revelion, purtători de bacterii
O parte dintre angajaţii restaurantului din municipiul Sibiu unde peste 40 de turişti s-au îmbolnăvit în noaptea de Revelion sunt purtători de streptococ şi stafilococ, au anunţat, luni, reprezentanţii DSP Sibiu, afirmând că se aşteaptă şi rezultatele altor analize.
Urmărește
847 afișări
DSP Sibiu: Angajaţi ai restaurantului unde s-au îmbolnăvit turişti de Revelion, purtători de bacterii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, au fost finalizate o parte dintre analizele recoltate la restaurantul în care peste 40 de turişti din Bucureşti s-au îmbolnăvit în noaptea de Revelion, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Au fost prelevate 19 probe de exudate faringiene şi nazale de la personalul blocului alimentar. În opt probe din secreţiile nazale s-a izolat stafilococ coagulazo-pozitiv, dintre care două probe cu stafilococ coagulazo-pozitiv, MRSA. În două probe din secreţiile faringiene s-a izolat streptococ beta hemolitic, non grup A", se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul PSD-PNL publică scrisoarea Ucrainei despre interzicerea lui George Simion în țară. Ce spune liderul AUR
-
Finalul războiului din Ucraina se întrevede. Declaraţia lui Zelenski: „se va termina mai repede” cu Trump preşedinte
-
Fostul premier grec a fost exclus din partidul de guvernământ Noua Democraţie. Care a fost motivul
-
Noi proteste în Georgia. Comisia de votare atribuie victoria de la alegerile legislative partidului Visul Georgian
Specialiştii DSP Sibiu au arătat că au fost lucrate şi 15 coproculturi de la personal, care sunt negative pentru germeni patogeni, şi patru coproculturi de la persoane cu simptomatologie, turişti, care sunt în lucru.
De asemenea, sunt în lucru probele din alimentele care au fost servite în 31 decembrie 2015, dar şi probele din materiile prime din care s-au preparat felurile servite, rezultatele analizelor urmând să fie gata către finalul săptămânii.
Între timp, unitatea rămâne închisă din dispoziţia reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu.
În noaptea de Revelion, peste 40 de persoane cazate la o unitate hotelieră din municipiul Sibiu au acuzat simptome ale unei toxiinfecţii alimentare şi au avut nevoie de îngrijirile medicilor, 13 dintre acestea, între care doi copii, fiind transportate la spitale din oraş.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, declara că, în total, 43 de persoane au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce, iniţial, zece persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor. De asemenea, alte 30 de persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului, dar au refuzat transportul la spital.
Ulterior, restaurantul hotelului a fost închis temporar, iar administratorii au fost amendaţi cu 4.000 de lei, pentru nerespectarea regulilor de igienă alimentară.
Reprezentanţii ISU Sibiu mai spuneau că alte trei persoane dintre cele 30 cărora li s-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, dar au refuzat transportul la spital, au ajuns în cele din urmă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu după ce starea li s-a agravat.
Autorităţile nu au stabilit încă de la ce s-au îmbolnăvit turiştii, majoritatea din Bucureşti, dar, din cele relatate de aceştia, se pare că nu este vorba despre ceea ce au consumat la masa de Revelion, ci de produsele servite în 31 decembrie la masa de prânz.
În urma controlului, s-au găsit şi alte nereguli la agentul economic respectiv, printre care şi faptul că opt dintre persoanele găsite la lucru în blocul alimentar nu aveau carnetele de sănătate obligatorii.
De asemenea, se pare că ouăle găsite în bucătărie erau expirate, dar se aşteaptă rezultatele anchetei şi ale buletinelor de analiză pentru a se lua toate măsurile împotriva restaurantului respectiv.
Citește pe alephnews.ro: FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Cauza morții Andreei Cuciuc, fiica artistului Igor Cuciuc. Ce au descoperit medicii legiști la autopsie 😢
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe