- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.03.2015, 09:30)
- Departamentul Social - Mediafax
Elena Udrea, la confruntări cu denunţătorii din dosarul "Gala Bute". Mesajul postat pe pagina de Facebook: "Vor dovedi caracterul mincinos al susţinerilor denunţătorilor" -FOTO
Elena Udrea a fost adusă din arest la DNA, joi, pentru confruntări cu denunţătorii săi din dosarul "Gala Bute", pe pagina de Facebook a fostului ministru al Dezvoltării fiind postat un mesaj în care se arată că aceste confruntări "vor dovedi caracterul mincinos al susţinerilor denunţătorilor".
Urmărește
3736 afișări
Elena Udrea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"După două săptămâni şi jumătate de la momentul solicitărilor, astăzi vor avea loc, în sfârşit, confruntările între Elena Udrea şi denunţătorii săi în dosarul «Gala Bute». Ca şi constatare: acest demers al anchetatorilor a fost dispus abia după ce avocaţii au invocat în spaţiul public întârzierea punerii în aplicare a cererilor fostului ministru al Dezvoltării şi după textul publicat în urmă cu câteva zile în care se spunea că «ancheta se derulează în ritm de melc». Elena Udrea şi avocaţii sunt încrezători că aceste confruntări vor dovedi caracterul mincinos al susţinerilor denunţătorilor şi vor permite evidenţierea adevărului în această speţă", se arată în mesajul de pe pagina de Facebook a fostului ministru, postat de echipa sa de comunicare, cu eticheta "Adevărul Fără Cătuşe".
Elena Udrea a fost adusă, joi, din arest la DNA, aceasta având în mâini mai multe hârtii, avocatul fostului ministru al Dezvoltării Regionale spunând că aceasta va fi confruntată cu denunţătorii Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Adrian Gărdean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Xi Jinping a discutat cu Putin la câteva ore după revenirea lui Trump la Casa Albă
-
Gheorghe Falcă: Georgescu era aruncat la coşul de gunoi, dacă făcea parte din clasa politică
-
O importantă fabrică din România se închide. Producţia se mută în altă ţară. Sute de oameni vor fi concediaţi
Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, deputatul PMP Elena Udrea, a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 10.00, fiind însoţită de poliţiştii care au adus-o din arestul Poliţiei Capitalei.
Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat, la intrarea în sediul DNA, că Elena Udrea va fi confruntată cu Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Adrian Gărdean.
Striblea a spus că a pregătit împreună cu Elena Udrea întrebările pentru denunţătorii cu care va fi confruntată, precizând că au câteva zeci de întrebări.
"În procedura confruntării, oricând de bine ar fi pregătit să mintă, şi mă refer la cei care au făcut afirmaţii mincinoase despre doamna Udrea, în urma unui tir de întrebări, poate să fie adus la adevăr", a mai spus avocatul.
Deputatul PMP Elena Udrea, arestată în dosarul "Gala Bute" şi pusă sub acuzare şi în dosarul "Microsoft", a postat, de mai multe ori mesaje pe Facebook, prin intermediul echipei sale de comunicare, despre anchetele procurorilor şi denunţurile inculpaţilor.
Într-un mesaj postat pe Facebook, intitulat "Denunţătorii buni şi denunţătorii răi", Elena Udrea arăta că, după ce DNA şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au opus punerii sale în libertate, se poate spune că principala vinovăţie a lui Dorin Cocoş este că a fost căsătorit cu ea.
Udrea arăta că Stelian Gheorghe (cel care a fost beneficiarul direct al unei supraevaluări de 61 de milioane de euro) şi Sergiu Diacomatu (cel care a primit 7,5 milioane de euro mită pentru acţiunile din comisia ANRP) au avut câştiguri financiare mult mai mari, dar nici DNA şi nici instanţele nu consideră că este nevoie de o măsură privativă de libertate. "Cu alte cuvinte, ei sunt denunţătorii buni", adauga Udrea.
Anterior, Elena Udrea a transmis pe Facebook, prin echipa de comunicare, că denunţurile împotriva sa în dosarul "Gala Bute" au fost făcute după ce Ana Maria Topoliceanu şi Gheorghe Nastasia au fost puşi sub acuzare.
"Circuitul denunţurilor: • Adrian Gărdean depune denunţ împotriva lui Ştefan Lungu şi a lui Gheorghe Nastasia. • După ce a fost acuzat, Lungu o denunţă pe Ana Maria Topoliceanu şi îl pomeneşte şi pe Tudor Breazu. • Acuzată de Lungu, Ana Maria Topoliceanu face denunţ împotriva Elenei Udrea şi îl presează pe Tudor Breazu să declare, la rândul său, împotriva lui Udrea. • Breazu neagă afirmaţiile lui Topoliceanu şi demonstrează cu probe presiunile la care a fost supus. • După denunţul lui Gărdean, Nastasia neagă, iniţial, acuzaţiile, pentru ca, apoi, să depună un denunţ împotriva Elenei Udrea. Concluzie: denunţurile împotriva lui Udrea au venit abia după ce Topoliceanu şi Nastasia au fost puşi sub acuzare. În realitate, odată prinşi, aceştia au vrut, în mod fraudulos, să plaseze vina mai departe", se arată în postarea de pe contul de Facebook al Elenei Udrea.
Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.
Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a mai stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft". În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest şi plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP.
Camera Deputaţilor a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul "Microsoft", cât şi în dosarul "Gala Bute". Ulterior, în 23 februarie, Camera Deputaţilor a avizat noi cereri ale procurorilor de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului PMP, în dosarul "Gala Bute".
În acelaşi dosar sunt arestaţi preventiv fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, sunt cercetaţi în arest la domiciliu.
De asemenea, potrivit unor documente ale DNA obţinute de MEDIAFAX, Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul "Gala Bute".
Citeşte şi:
Avocat: Este decizia procurorului DNA dacă va face confruntare între Udrea şi denunţători
Citeşte şi:
Ruxandra Dragomir, despre Udrea în arest: De câte ori e fasole la masă mănâncă, îi place foarte mult
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe