- Home
- Social
- SUCEAVA, (11.08.2014, 10:48)
- Liliana Bujdei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elevul cu cel mai bun punctaj la Olimpiada Internaţională de Astronomie: A fost ca o mică vacanţă - FOTO
Elevul care a avut cel mai bun punctaj la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, Denis Turcu, a declarat că membrii loturilor olimpice române au obţinut rezultate extraordinare la această competiţie şi că totul a fost ca o mică vacanţă pentru că a văzut locuri noi.
Urmărește
894 afișări
Elevul cu cel mai bun punctaj la Olimpiada Internaţională de Astronomie: A fost ca o mică vacanţă (Imagine Tiberiu Bujdei/Mediafax Foto)
Denis Turcu a declarat corespondentului MEDIAFAX că pentru el este o "şansă unică" să obţină pentru a doua oară consecutiv cel mai mare punctaj şi medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată la Suceava şi Gura Humorului, în perioada 1-11 august.
"Am participat doar de două ori la această olimpiadă şi am avut noroc de cele două ori să câştig olimpiada. A fost foarte frumos să particip, mi-am făcut mulţi prieteni şi a fost şi ca o mică vacanţă. Anul trecut am fost în Grecia, acum în Suceava, chiar dacă e în România, nu sunt din zonă, sunt din Brăila şi mi-a plăcut mult să mă plimb, să mă distrez, să fac această deplasare", a spus olimpicul român.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Denis Turcu a apreciat că echipa României a fost "minunată" şi a obţinut un rezultat extraordinar la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, respectiv şase medalii de aur şi patru de argint, toţi cei zece participanţi din cele două loturi olimpice ale României obţinând medalii la această competiţie.
"Echipa României a fost minunată, nu am mai văzut un aşa rezultat din partea României la olimpiada internaţională de foarte mult timp, de fapt nu ştiu dacă s-a întâmplat vreodată nici la olimpiadele de matematică, de informatică sau de fizică, să obţinem şase medalii de aur şi patru de argint din 10 participanţi. E un rezultat extraordinar, vă spun, nu cred că a mai obţinut România atâtea medalii la o olimpiadă internaţională", a spus Denis Turcu.
El a spus că a fost admis la Universitatea Harvard din SUA şi va urma cursurile universitare cel puţin patru ani în domeniul fizicii.
"Mai departe nu ştiu ce voi face, dacă îmi voi căuta de lucru sau îmi voi continua mai departe studiile de licenţă", a explicat olimpicul român.
Denis Turcu a spus că este pasionat de sport, mai ales de cele de echipă şi a fost încântat că în cadrul activităţilor recreative din programul olimpiadei a avut posibilitatea să participe la activităţile sportive.
"Organizarea a fost impecabilă, am participat la mai multe olimpiade internaţionale, anul trecut la trei, anul acesta e a doua participare la o olimpiadă internaţională şi mi se pare cea mai bună dintre acestea. Chiar dacă e în România şi poate sunt puţin subiectiv, mi s-a părut o organizare impecabilă. Şi activităţile au fost minunate, tocmai acestea m-au atras mai mult, că am putut face activităţi sportive, de la fotbal, baschet, tenis de masă, tenis de câmp, volei, orice se putea face aici. Drumeţiile au fost minunate, personal, îmi place să urc pe munte, chiar dacă am mai văzut câteva din zonele acestea, fiind din România, însă au fost minunate şi e cu totul altceva să mergi în grup cu studenţi din alte ţări", a spus Denis Turcu.
El le-a transmis elevilor pasionaţi de ştiinţă că merită să încerce să cunoască acest domeniu interesant al astronomiei şi astrofizicii, mai ales că sunt şi cărţi de specialitate în limba română.
România a câştigat şase medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică organizată la Suceava, fiind urmată de Iran cu patru medalii de aur, Singapore cu două medalii şi Serbia şi India cu câte o medalie.
Românul Denis Turcu a obţinut cel mai bun punctaj, el fiind, de altfel, câştigătorul absolut al olimpiade internaţionale, câştigând şi premiul special la proba observaţională.
De asemenea, Tudor Costel Creţu a obţinut medalia de aur şi premiul special la proba teoretică, în timp ce Iustina Crăciun, medaliată cu aur, a fost premiată şi pentru sprijinirea organizării olimpiadei din partea elevilor.
Din cele două loturi olimpice române, formate din câte cinci concurenţi, au mai câştigat medalii de aur Paul Andrei Drăghiş, Andrei Cuceu şi Andrei Răduc.
Patru olimpici români, Dan Ştefan Eniceicu, Tudor Suciu, Cătălina Miriţescu şi Augustin Ionescu, au obţinut medalii de argint la această olimpiadă internaţională.
Peste două sute de elevi din 37 de ţări au participat la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică organizată la Suceava, fiind cea mai mare prezenţă înregistrată la o olimpiadă internaţională în acest domeniu.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe