Emil Boc a fost huiduit la Galaţi de voluntarii care lucrau la dig - VIDEO, FOTO

Prim-ministrul Emil Boc şi ministrul Administraţiei şi Internelor Vasile Blaga au inspectat, luni, digul de protecţie al municipiului Galaţi, construit de-a lungul Dunării şi la care se lucrează pentru supraînălţare până la cota de 715 cm, astfel încât să poată ţine în loc viitura de pe Dunăre.

Urmărește
146 afișări
Imaginea articolului Emil Boc a fost huiduit la Galaţi de voluntarii care lucrau la dig - VIDEO, FOTO

Emil Boc a fost huiduit la Galaţi de voluntarii care lucrau la dig (Imagine: Florin_Novac/Mediafax Foto)

Premierul a dat mâna cu zeci de lucrători MAI şi MApN veniţi la Galaţi din toate zonele ţării pentru a ridica digul care să protejeze de inundaţii cartierul Valea Oraşului, unde trăiesc circa 8.000 de oameni.

Premierul, care a pus un sac cu nisip la baza digului, a fost huiduit de mai mulţi gălăţeni, cu care însă Boc a stat de vorbă.

Un pensionar i s-a plâns lui Emil Boc de pensiile mici şi preţurile mari, premierul replicându-i omului că momentul actual este destinat exclusiv pericolului de pe Dunăre şi că, după ce acest pericol va fi îndepărtat, se vor discuta şi alte probleme.

TITLURILE ZILEI

"Prima grijă este să salvăm Galaţiul, şi pentru asta toţi trebuie să dăm mâna. După aceea putem pune la punct şi alte lucruri. Dar nu putem acum să stăm şi să facem politică în stradă în timp ce apa ne ajunge la gură", a declarat primul ministru.

Unii gălăţeni i-au cerut premierului să dispună spargerea digului de la Cotul Pisicii, de pe malul tulcean, astfel încât pericolul inundării Galaţiului să scadă.

După ce a parcurs pe jos aproape toţi cei 4,5 kilometri pe care se întinde digul de protecţie, inclusiv hidrobarajul ridicat în Valea Oraşului, Emil Boc a făcut un apel la calm şi încredere către gălăţeni.

Video Stirileprotv.ro

Luni, aproximativ 1.400 de pompieri şi jandarmi din mai multe judeţe, dar şi voluntari lucrează la ridicarea digului de la Galaţi, în trei schimburi, pe trei fronturi de lucru.

Şeful Guvernului a declarat anterior, la finalul şedinţei de luni a comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă, că situaţia din Galaţi reprezintă în prezent preocuparea majoră a autorităţilor, urmând ca digul de 4,5 kilometri să fie finalizat marţi.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a precizat la rândul său că la Galaţi a fost trimisă o echipă de genişti care să detoneze digul de la Cotu Pisicii şi să protejeze astfel oraşul Galaţi de inundaţii în cazul în care debitul viiturii va fi mai mare decât cel aşteptat.

Conform avertizărilor hidrologice, vârful de viitură pe Dunăre va ajunge la Galaţi în 7 iulie, când se prognozează că nivelul Dunării va atinge 690 de centimetri şi un debit de 17.860 de metri cubi pe secundă.

Potrivit autorităţilor locale, dacă digul de la Galaţi va ceda va fi înregistrat cel mai mare dezastru urban de după cel de-al doilea război mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici