Europa renunţă la producţia de cărbune. Ultima ţară care promite să caute alte surse de energie

  • Noul guvern al Cehiei şi-a prezentat vineri programul politic.
  • O prevede importantă se referă la utilizarea cărbunelui în producţia de energie.
  • Noii guvernanţi promit că producţia de cărbune va înceta până în 2033, urmând să fie crescută ponderea energiei nucleare şi a surselor regenerabile.
Urmărește
1987 afișări
Imaginea articolului Europa renunţă la producţia de cărbune. Ultima ţară care promite să caute alte surse de energie

Europa renunţă la producţia de cărbune. Ultima ţară care promite să caute alte surse de energie

În prezent, termocentralele pe bază de cărbune produc aproape 50% din producţia totală de electricitate a Cehiei.

"Vom crea condiţiile necesare pentru ca transformarea energetică şi dezvoltarea regiunilor carbonifere să facă posibile eliminarea cărbunelui până în anul 2033", a anunţat guvernul de la Praga, condus de premierul conservator Petr Fiala.

În paralel cu renunţarea la cărbune, Cehia vrea să devină mai dependentă de energia nucleară, în timp ce ţara vecină Germania vrea să închidă toate centralele nucleare până la finele acestui an.

Germania şi alte state membre UE, precum Austria, şi-au exprimat opoziţia faţă de o propunere a Comisiei Europene care prevede că, în anumite condiţii, centralele nucleare şi cele pe gaze pot fi considerate investiţii "verzi".

La finalul anului trecut, Portugalia a închis ultima centrală pe cărbune. Şi România şi-a luat angajamentul faţă de Europa că renunţă la cărbune ca sursă de energie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici