- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (28.04.2019, 16:11)
- Andreea Smerea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Eurostat: Sunt de şapte ori mai multe femei decât bărbaţi în UE care trăiesc singure cu copiii
Statisticile Eurostat spun că numărul femeilor care trăiesc singure cu copiii este de şapte ori mai mare decât cea a bărbaţilor, iar satisfacţia asupra vieţii este similară la ambele categorii.
Urmărește
418 afișări
Eurostat: Sunt de şapte ori mai multe femei decât bărbaţi în UE care trăiesc singure cu copiii
Datele culese şi interpretate de Eurostat precizează că în toate statele membre femeile părăsesc casa părintească şi se căsătoresc mai devreme decât bărbaţii.
,,Analizele privind aceste momente importante din viaţă arată, de exemplu, că în medie în UE în 2017 femeile au părăsit casa părinţilor cu doi ani mai devreme decât bărbaţii (la vârsta de 25 de ani pentru femei şi la vârsta de 27 de ani pentru bărbaţi). Femeile s-au şi căsătorit mai devreme în toate statele membre, diferenţa de vârstă la prima căsătorie fiind mai mare de 3 ani în Bulgaria, Grecia şi România în 2016 şi mai mică de 2 ani în Irlanda, Portugalia şi Marea Britanie (2015). În ceea ce priveşte naşterea primului copil, femeile din UE au născut în medie la vârsta de 29 de ani în 2016, de la 26 de ani în Bulgaria şi România, la 31 de ani în Spania şi Italia”, reflectă cifrele Eurostat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Totodată, statistica spune că femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii.
,,O altă diferenţă semnificativă între femei şi bărbaţi este speranţa de viaţă. În toate statele membre, femeile au trăit mai mult decât bărbaţii – media în UE a fost de 83,6 ani pentru femei şi 78,2 ani pentru bărbaţi în 2016, o diferenţă de 5,4 ani. La nivelul statelor membre, diferenţa între femei şi bărbaţi s-a situat între 10-11 ani în Letonia şi Lituania şi sub 4 ani în Danemarca, Irlanda, Malta, Olanda, Suedia şi Marea Britanie”, se mai precizează în document.
În portretul statistic al Eurostat se subliniază deopotrivă că sunt cu 5% mai multe femei decât bărbaţi în Uniunea Europeană, raportul fiind de 105 femei la 100 de bărbaţi.
Pe de altă parte, în privinţa tinerilor, raportul se inversează cu acelaşi procent, fiind mai mulţi tineri în vârstă de până la 18 ani decât tinere.
,,De şapte ori mai multe femei decât bărbaţi trăiesc singure cu copiii”, arată publicaţia.
Analizând cum trăiesc femeile şi bărbaţii, fie în cuplu, singuri, cu sau fără copii, la nivelul UE, din datele centralizate de Eurostat, se pot observa distincţii multiple în 2017. Astfel, 7,6 % dintre femeile cu vârste între 25 şi 49 de ani trăiau singure cu copiii, în comparaţie cu 1,1 % dintre bărbaţii de aceeaşi vârstă. Procentul persoanelor singure fără copii din această grupă de vârstă este de 9,6% pentru femei şi 16,3% pentru bărbaţi.
,,O altă grupă în cadrul căreia există diferenţe mari între femei şi bărbaţi este cea a persoanelor singure în vârstă de 65 de ani şi peste: procentul femeilor vârstnice care trăiau singure (40,4 %) era de două ori mai mare decât procentul bărbaţilor (19,9 %)”, mai spun cifrele europene.
Potrivit sursei citate, în cazul altor grupe există diferenţe mai mici. În rândul persoanelor tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, 8,5% dintre femei şi 8,1% dintre bărbaţi trăiau singuri. Observaţia este valabilă şi în cazul celor care trăiesc în cuplu: 45,1% dintre femeile în vârstă de 15 ani sau peste şi 48,4% dintre bărbaţii de aceeaşi vârstă din UE trăiau în cuplu.
,,Femeile şi bărbaţii sunt la fel de mulţumiţi de vieţile lor”, arată datele. Eurostat precizează că în ciuda diferenţelor regăsite între bărbaţi şi femei în alte aspecte ale existenţei, în privinţa satisfacţiei cu privire la viaţă, percepţia este aproape identică. Media europeană arată că femeile în vârstă de 16 ani şi peste această vârstă au situat la 7 pe o scală de la 0 la 10 satisfacţia cu privire la propria viaţă în 2013 şi bărbaţii au situat-o la 7,1. În majoritatea statelor membre, evaluările au fost identice sau diferenţele insesizabile.
Eurostat şi institutele naţionale de statistică din statele membre ale UE şi ţările AELS (Asociaţia Europeană a Liberului Schimb -n.r.) au realizat o publicaţie digitală numită ,,Viaţa femeilor şi bărbaţilor în Europa – un portret statistic”, care îşi propune compararea femeilor şi a bărbaţilor în vieţile lor de zi cu zi şi, în acelaşi timp, să arate cât de similară sau diferită este viaţa cotidiană a acestora în ţările europene.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Grindină puternică pe DN 1: Maşinile au tras pe dreapta în Comarnic, din cauza vremii | VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe