- Home
- Social
- BUCURESTI, (29.09.2019, 11:59)
- Roxana Din
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Examen de grad principal mai greu pentru asistenţii medicali şi moaşe. Ministerul Sănătăţii anunţă măsuri dure
Organizarea şi desfăşurarea examenului de grad principal pentru asistenţi medicali şi moaşe a fost înăsprită de Ministerul Sănătăţii, potrivit unui Ordin publicat în Monitorul Oficial. Observatori în sălile de examen şi condiţii mai stricte de păstrare a testelor grilă sunt principalele modificări.
Urmărește
1184 afișări
Ministerul Sănătăţii înăspreşte organizarea examenului de grad pentru asistenţii medicali şi moaşe
Condiţiile care stau la baza organizării şi desfăşurării examenului de grad principal pentru asistenţi medicali şi moaşe au fost înăsprite după ce, joi, a fost publicat în Monitorul Oficial un nou Ordin care modifică şi completează Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 1.137/2018, privind Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de grad principal pentru asistenţi medicali generalişti, moaşe, asistenţi medicali, surori medicale şi oficianţi medicali.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău - suprema ta investiţie - după 12 ani de şcoală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu ştii şi te enervezi. Sau ştii şi te enervezi
Principalele modificări pe care noul Ordin le aduce vizează introducerea unor observatori desemnaţi de şeful Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) care să asiste în sălile de examen, dar şi impunerea unor condiţii mai stricte de păstrare a testelor grilă.
Potrivit datelor Ordinului, de acum înainte se vor „desemna observatori la examenul de grad principal la nivelul filialelor judeţene şi a municipiului Bucureşti. Atribuţiile observatorilor se stabilesc de către comisia centrală de examen”.
Totodată, componenţa nominală a comisiei centrale de examen se va aproba de către preşedintele comisiei centrale de examen, cu cel puţin 30 de zile înainte de data începerii examenului, se mai arată în acelaşi Ordin.
Impunerea unor condiţii mai stricte de păstrare a testelor grilă vizează testele transmise cu 24 de ore înainte comisiilor locale de examen.
„Sigilarea plicurilor conţinând testele-grilă se face prin lipirea acestora, aplicarea ştampilei, semnarea peste ştampilă de către persoana desemnată de preşedintele comisiei locale de examen, peste care se aplică bandă adezivă transparentă”, se precizează în noul Ordin.
Totodată, este precizat şi faptul că în timpul desfăşurării testului-grilă, responsabilul de sală, supraveghetorii şi observatorii nu rezolvă şi nu dau indicaţii privind rezolvarea întrebărilor şi nu permit intrarea în sală a altor persoane, cu excepţia membrilor comisiei locale de examen şi a persoanelor desemnate de comisia centrală de examen în calitate de observatori.
Comisia centrală de examen urmează de acum să să fie condusă, potrivit datelor Ordinului, de preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR). Comisia va avea în componenţă 10 membri. Şase dintre aceştia vor fi din partea OAMGMAMR şi patru din partea Ministerului Sănătăţii.
Citește pe alephnews.ro: Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cinci jurnaliști din Gaza au fost uciși într-un atac israelian care a vizat o grupare armată. Ce declară IDF
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe