- Home
- Social
- CONSTANŢA, (27.07.2016, 15:55)
- Firuta Flutur , Cătălin Legănel
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EXAMEN TITULARIZARE 2016. Au fost publicate rezultatele; 44,43% au promovat proba scrisă
Şase profesori constănţeni au obţinut note de 10 la examenul de titularizare, transmite corespondentul MEDIAFAX. În Suceava, aproape 30% din candidaţi au luat note sub 5, iar la Arad mai mult de jumătate dintre profesorii care au susţinut titularizarea au luat medii sub 7. În judeţul Cluj, şase cadre didactice au obţinut note între 1 şi 2. În total, 44,43% din candidaţi au promovat proba scrisă de Titularizare, pentru ocuparea posturilor didactice titulare din învăţământul preuniversitar.
Urmărește
5517 afișări
EXAMEN TITULARIZRE 2016. Au fost publicate rezultatele examenului de titularizare. Ce note au luat cadrele didactice care (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)
Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a afişat, miercuri, la cele trei centre de concurs, rezultatele probei scrise din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământul preuniversitar, din data de 20 iulie. „Astfel, rata de promovare, înainte de contestaţii, este de 84,02 la sută”, se precizează într-un comunicat al ISJ Constanţa.
Rezultatele, pe tranşe de note, se prezintă astfel: candidaţi cu note între 7 şi 10 - 284 (49,30 la sută) candidaţi cu note între 5 şi 6,99 - 200 (34,72 la sută). Şase candidaţi au obţinut nota 10,00, patru la disciplina Matematică, unul la Istorie şi unul la Biologie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a concursului este în creştere cu 9,72 la sută.
Contestaţiile la proba scrisă se pot depune la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa miercuri, până la ora 21.00, respectiv joi, 28 iulie, în intervalul 9.00 - 15.00, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 3 august.
Candidaţii care au obţinut minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/ inspecţia specială la clasă în profilul postului, vor fi repartizaţi pe cele 169 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii cu cel puţin nota 5 (cinci), atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului vor fi repartizaţi pe cele 1.462 de posturi. În acest scop, au fost publicate 1.539 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare, 705 în mediul urban şi 834 în mediul rural.
Un profesor sucevean de matematică a obţinut nota 10 la examenul de titularizare în timp ce 154 de lucrări ale cadrelor didactice, reprezentând 28,21% dintre candidaţi, au fost evaluate cu note mai mici de 5, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit statisticii Inspectoratului Judeţean Şcolar (ISJ) Suceava, la examenul de titularizare, un profesor sucevean a fost notat cu 10 la proba scrisă la matematică, alte 197 de cadre didactice au obţinut note între 7 şi 10, un număr de 194 de cadre didactice au luat note între 5 şi 7, în timp ce 154 de profesori au obţinut note sub 5.
Cele 154 de lucrări notate sub 5, reprezentând 28,21 la sută din totalul lucrărilor au fost obţinute de 29 de învăţători, 23 de candidaţi la educaţie fizică şi sport, 22 la Limba română, 16 educatori, 13 candidaţi la Limba engleză, alţi nouă candidaţi la Chimie, opt la Istorie, cinci la Limba franceză, câte patru la Psihopedagogie specială, Educaţie muzicală şi Geografie, trei la Biologie, câte doi la Mecanică, Turism şi servicii, Fizică, Arte vizuale, iar la Consiliere psihopedagogică, construcţii, informatică, religie ortodoxă, terapie educaţională, filosofie au fost câte o notă sub cinci.
La concursul de Titularizare din acest an s-au înscris 657 de cadre didactice sucevene, din care 59 au absentat, 50 s-au retras din examen, iar un candidat care susţinea proba scrisă la educaţie fizică şi sport a fost eliminat din examen fiind depistat cu telefonul mobil asupra sa.
În judeţul Suceava au fost scoase la concurs în acest an 603 posturi didactice/catedre vacante/rezervate, din care 94 sunt titularizabile, având o viabilitate de cel puţin patru ani, iar 509 posturi au o viabilitate mai mică de patru ani.
Mai mult de jumătate dintre profesorii care au susţinut examenul de titularizare în judeţul Arad au obţinut medii sub 7, respectiv medii de trecere, în vreme ce aproape 70 la sută nu au obţinut nici măcar medii cuprinse între 5 şi 7, care să le dea dreptul de a fi suplinitori.
Conform şefului Inspectoratului Şcolar al judeului Arad, prof. Claudius Mladin, au fost corectate lucrările a 502 candidaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Dintre acestea, 212 candidaţi au obţinut note peste 7, iar 164 de candidaţi au primit note între 5 şi 7.
Practic, 42,23 la sută dintre candidaţi au luat medii de peste 7, iar 32,66 la sută dintre candidaţi au luat medii cuprinse între 5 şi 7.
În total, au obţinut medii peste 5 un număr de 376 de candidaţi, reprezentând 74,90 la sută.
Din cei 212 de candidaţi care au primit medii de trecere, mai puţin de jumătate vor obţine un post, întrucât în judeţ există doar o sută de posturi titularizabile.
Cea mai mare medie din judeţ este de 9,88, obţinută de către Crina Ioana Niculeasa, la matematică. Tot la matematică a fost înregistrată şi singura notă de 10, obţinută la proba scrisă de către Ovidiu Emil Bărbătei, însă acest candidat a obţinut media 9,81 pentru că la inspecţia la clasă a luat nota 9,25.
În judeţ există şi două note de 1, cu toate că cei doi candidaţi obţinuseră note de 8 şi 10 la inspecţia la clasă.
De altfel, mai mulţi dintre candidaţii care la proba scrisă au obţinut note cuprinse între 1,2,3 şi 4, primiseră la inspecţia de la clasă note de 10. În cazul discrepanţelor mari între nota de la proba scrisă şi nota de la inspecţia la sală, candidaţii care vor obţine cel puţin un post de suplinitor vor fi controlaţi prin inspecţii la clasă în prima parte a anului şcolar 2016-2017. Inspecţiile presupun, printre altele, controlul modului în care cadrul didactic stăpâneşte materia, modul în care o predă, materialele didactice pe care le are şi cum evaluează elevii.
Eventualele contestaţii se vor depune la sediul ISJ Arad miercuri până la ora 21.00 şi joi între orele 8.00 - 15.00.
Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa în data de 3 august, iar şedinţa publică pentru repartiţia posturilor va avea loc în perioada 8-9 august.
Şase cadre didactice din judeţul Cluj au obţinut la examenul de titularizare note între 1 şi 2, cea mai mică fiind 1,20, dar au fost şi cinci profesori care au primit nota 10 şi care vor fi încadraţi în sistemul de învăţământ pe perioadă nederminată, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că procentul cadrelor didactice care au obţinut note peste 7, care le oferă posibilitatea de a ocupa posturi pe perioadă nedeterminată, este de 55,91 la sută.
"La examenul de titularizare au fost înregistraţi un număr de 1.011 candidaţi care şi-au depus lucrările, patru lucrări fiind anulate deoarece aveau semne distinctive. Procentul cadrelor didactice care au obţinut note peste 7, care le oferă posibilitatea de a ocupa posturi pe perioadă nedeterminată, este de 55,91 la sută, iar a celor care au obţinut note peste 5 şi care vor deveni suplinitori pe perioadă determinată este de 89,03 la sută", a spus Cuibus.
Potrivit acestuia, au fost cinci profesori cu note de 10, la specializările educaţie muzicală, psihologie specială şi matematică, dar s-au înregistrat şi 117 cazuri de cadre didactice cu note sub 5, faţă de 173 anul trecut.
Printre cele 117 de note sub 5 au fost înregistrate şase cazuri de profesori care au obţinut note între 1 şi 2, cea mai mică fiind 1,20, la specializarea religie ortodoxă. Majoritatea notelor mici au fost la specializările educaţie fizică şi sport şi limba şi literatura română.
ISJ Cluj a scos la titularizare un număr de 69 de posturi pe perioadă nedeterminată, din care 53 în mediul urban, iar restul în mediul rural.
De asemenea, sunt 1.281 posturi de suplinire pe perioadă determinată, din care 705 catedre complete.
Un număr de 28 dintre cei 451 de candidaţi din judeţul Olt care au susţinut examenul de titularizare nu au reuşit să ia note mai mari de 2,50, iar 12 dintre aceştia au luat note mai mici sau egale cu doi, transmite corespondentul MEDIAFAX
Potrivit ISJ Olt, 37,47 la sută - respectiv 169 de candidaţi - au reuşit să ia note peste şapte, ceea ce le conferă dreptul să solicite un post titularizabil în sistemul de învăţământ.
În total, 71,39 la sută dintre candidaţi din judeţul Olt au reuşit să ia note mai mari de cinci. Totodată, 28 dintre cei 451 de candidaţi nu au reuşit să ia note mai mari de 2,50, iar 12 dintre aceştia au luat note mai mici sau egale cu doi.
De asemenea, 16 dintre candidaţi au luat note cuprinse între doi şi 2,50. Cea mai mică notă a fost obţinută de un candidat din Slatina, care dorea să devină profesor de educaţie fizică şi sport, care a obţinut nota 1,30. De altfel, majoritatea candidaţilor olteni de la sport au obţinut note foarte mici, între 1,30 şi 2,10, potrivit statisticilor de pe site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.
Doar doi dintre candidaţi au reuşit să obţină nota maximă la examen. Este vorba de un candidat cu domiciliul în Craiova, judeţul Dolj, şi de un altul din Caracal, judeţul Olt, ambii susţinând examenul la matematică.
Din cei 683 de candidaţi înscrişi să susţină titularizarea, doar 451 au mai ajuns la examen.
Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute pot să depună miercuri şi joi contestaţii, acestea urmând să fie soluţionate în zilele de 29 iulie şi 1 august. Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 august.
Cei care vor lua minim nota 7 la titularizare pot ocupa doar 14 posturi pe perioadă nedeterminată. Pe lângă acestea, ISJ Olt scoate la concurs 556 de norme şi fracţiuni de normă, pe perioadă determinată.
În total, 44,43% din candidaţi au promovat proba scrisă de Titularizare, pentru ocuparea posturilor didactice titulare din învăţământul preuniversitar.
Rata de promovare a Titularizării este de 44,43%, înainte de contestaţii, în creştere cu aproape 7 procente faţă de anul trecut când a fost de 37,55%, informează Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă remis miercuri agenţiei MEDIAFAX. .
În total, au fost transmise spre evaluare lucrările a 20.196 de candidaţi, fiind notate 20.125 de lucrări, iar 71 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs.
„Pe tranşe de note s-a înregistrat următoarea distribuţie: 83 de candidaţi (0,41%) au obţinut nota 10, 8.858 de candidaţi (44,01%) au obţinut note între 7 şi 9,99, iar 6.971 de candidaţi (34,64%) - note între 5 şi 6,99. Alţi 4.213 participanţi (20,93%) s-au situat pe segmentul de note cuprins între 1 şi 4,99. Din promoţia curentă, 41,82% de candidaţi au obţinut note peste 7, iar 35,54%, note între 5 şi 6,99. Cel mai ridicat procent de note peste 7 sau egale cu 7 s-a înregistrat în judeţul Harghita (58,06%), iar cel mai scăzut, în judeţul Călăraşi (21,14%)”, se arată în comunicat.
Sursa citată mai spune că la proba scrisă s-au prezentat 22.866 de candidaţi, iar 2.630 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, 26 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă, iar lucrările a 11 candidaţi au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei.
Contestaţiile la proba scrisă se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în cursul zilei de miercuri, 27 iulie, respectiv joi, 28 iulie până la ora 15.00. Rezultatele finale se publică la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul titularizare.edu.ro în data de 3 august. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 8 şi 9 august.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Victor Ponta rămâne fără titlul de doctor; contestaţia fostului premier, respinsă de CNATDCU
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe