Examenul de titularizare: 49 de candidaţi au fost eliminaţi, 11 fiind prinşi copiind

Au fost peste 31.000 de candidaţi prezenţi din totalul celor aproape 36.000 de candidaţi cu drept de participare la această probă, informează, joi, Ministerul Educaţiei, rata de prezenţă fiind de 86,48%.

Urmărește
1321 afișări
Imaginea articolului Examenul de titularizare: 49 de candidaţi au fost eliminaţi, 11 fiind prinşi copiind

Examenul de titularizare: 49 de candidaţi au fost eliminaţi, 11 fiind prinşi copiind

Potrivit Ministerului Educaţiei, s-a înregistrat o rată de prezenţă de 86,48% (superioară cu peste 3%, comparativ cu anul trecut). Au fost 31.237 de candidaţi prezenţi din totalul celor 35.971 de candidaţi cu drept de participare.

Dintre cei peste 31.200 de candidaţi prezenţi, 5.557 de candidaţi provin din promoţia de absolvenţi 2024. Au absentat 4.734 de candidaţi.

2.669 de candidaţi dintre cei prezenţi s-au retras în condiţiile prevăzute de metodologie (2.509 candidaţi din motive personale şi 160 de candidaţi din motive medicale).

49 de candidaţi au fost eliminaţi din examen. Dintre aceştia, 11 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă şi nu vor fi repartizaţi/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul şcolar 2024 - 2025.

Nu au fost anulate lucrări în centrele de concurs.

„În acest an, cele 28.519 lucrări trimise spre centrele de profil vor fi evaluate prin intermediul platformei digitalizate (numărul de lucrări din anul în curs este în creştere cu peste 16% faţă de anul trecut)”, informează Ministerul Educaţiei.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 23 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul dedicat. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat şcolar) în data de 23 iulie, după afişarea rezultatelor, respectiv în data de 24 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menţionat în data de 31 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 - 6 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Proba scrisă a concursului de titularizare s-a desfăşurat miercuri în 114 centre organizate la nivel naţional în 41 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
titularizare,
copiat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici