EXCLUSIV: Cazul BT - Silaghi vorbea pe mobil cu traderii, pentru a nu se înregistra discuţia la Finwest
Fostul vicepreşedinte al CA al Băncii Transilvania (BT) Claudiu Silaghi, trimis în judecată pentru modul de tranzacţionare a acţiunilor băncii, comunica pe mobil cu traderii SSIF IFB Finwest, pentru ca discuţiile să nu poată fi înregistrate în evidenţa societăţii de brokeraj, relevă Raportul CNVM.
EXCLUSIV: Cazul BT - Silaghi vorbea pe mobil cu traderii, pentru a nu se înregistra discuţia la Finwest (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecată luni opt persoane, privind modul de tranzacţionare a acţiunilor Băncii Transilvania (BT), prin care s-ar fi creat un prejudiciu în valoare de 13,5 milioane de euro, procesul acestora urmând să înceapă în 27 iulie.
În cazul tranzacţionării acţiunilor băncii în speţă, ceea ce s-a obţinut ilicit din manipularea pieţei de capital, având informaţii confidenţiale, se reciclează prin spălare de bani, susţin specialiştii DIICOT.
"Concret, acuzaţii au avut informaţia, au cumpărat la un preţ şi au vândut la unul mai mare, în nume personal. Practic, la numărul de acţiuni, ei au putut să impună preţul lor şi de aici câştigul lor", au explicat pentru MEDIAFAX sursele citate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
La două zile de la preluarea mandatului, Trump a dat primul interviu din Biroul Oval. Care sunt cele mai importante subiecte discutate de Președinte
-
Prima de pensionare de 100.000 de euro nu e un caz unic. Ministrul Mediului: au fost sute de directori care au primit bonusuri uriaşe
-
Veşti neplăcute pentru şoferi. Restricţiile din zona de Nord pentru Magistrala 6 de metrou se prelungesc
-
Va trimite Europa trupe în Ucraina? Propunerea prinde contur: 40 000 şi 50 000 de soldaţi care vor avea trei obiective
Luni, CNVM aprecia că tranzacţiile cu acţiuni Banca Transilvania pentru care preşedintele CA al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, şi alţi trei oficiali bancari au fost trimişi în judecată de DIICOT s-ar putea vorbi despre transferuri pe bază de informaţii privilegiate, şi nu despre acţiuni de manipulare a pieţei de capital.
"DIICOT ne-a cerut, în aprilie - mai, informaţii despre tranzacţiile realizate de mai multe persoane cu acţiuni Banca Transilvania şi am colaborat cu ei încă de la început. Am derulat un control tematic la sucursala din Cluj a SSIF IFB Finwest şi, pe baza rezultatelor, la jumătatea lunii iunie am ajuns la concluzia că se poate vorbi de tranzacţii pe baza unor informaţii privilegiate. Procurorilor le-am spus că este o posibilitate să se fi divulgat informaţii şi pe baza acestora să se fi realizat tranzacţii", a declarat Lorand Istvan Kralik, comisar CNVM.
Citește mai departe:
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
Citește mai departe:
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:32
-
astăzi, 16:28
Grindeanu: Din 7 secretari de stat am propus să avem 4. Nu fac reduceri ca să fiu aplaudat