- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.02.2017, 14:48)
- Andreea Traicu
EXCLUSIV: DNA cere instanţei sesizarea CCR privind ordonanţa de modificare a codurilor/ Tribunalul Militar a amânat decizia până pe 6 februarie
Tribunalul Militar Bucureşti urmează să decidă pe 6 februarie dacă sesizează Curtea Constituţională cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu, după ce DNA a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate în dosarul Colectiv care îi priveşte pe angajaţii ISU.
Urmărește
4084 afișări
Tribunalul Militar urmează să decidă dacă sesisează CCR privind abuzul în serviciu (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Foto Mediafax)
UPDATE 18.02 Tribunalul Militar decide pe 6 februarie dacă sesisează CCR privind abuzul în serviciu
Tribunalul Militar Bucureşti urmează să decidă pe 6 februarie dacă sesizează Curtea Constituţională cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu, după ce DNA a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate în dosarul Colectiv care îi priveşte pe angajaţii ISU.
Procurorul de şedinţă a ridicat excepţia la termenul de joi, urmând ca Tribunalul Militar să decidă pe 6 februarie dacă sesizează CCR.
ŞTIRE INIŢIALĂ
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că a fost ridicată o excepţie de neconstituţionalitate privind abuzul în serviciu, având legătură cu prevederile ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale adoptată marţi seara de Guvern.
Procurorul de şedinţă a ridicat excepţia la termenul de joi, urmând ca Tribunalul Militar să decidă dacă sesizează CCR.
Potrivit informaţiilor, ar fi vorba despre patru aspecte invocate de procurori. DNA a făcut referire la inexistenţa unei situaţii extraordinare sau a unei situaţii de urgenţă. Procurorii invocă existenţa unui statut juridic privilegiat pentru cei ce beneficiază de ordonanţă şi precizează că nu s-a respectat termenul de abilitare a guvernului.
Juriştii spun că în urma unei sesizări făcute de instanţă, CCR poate analiza fondul ordonanţei de urgenţă. În ceea ce priveşte sesizările făcute de preşedintele României şi preşedintele CSM, Curtea poate stabili doar dacă este un conflict între puterile statului.
Antonia Radu şi George Petrică Matei, angajaţi ai ISU, în prezenţi suspendaţi, au fost trimişi în judecată de DNA pe 28 octombrie 2016 pntru abuz în serviciu şi uzurpare a funcţiei, în cauză constituindu-se 248 de părţi civile care cer daune de 212.474.000 euro şi 51.240.315 lei. Cei doi au fost trimişi în judecată pe 4 decembrie 2015 însă în luna februarie Curtea Militară de Apel a decis să retrimită dosarul la DNA pentru ca procurorii să refacă rechizitoriul.
"În perioada septembrie 2014 - 30 octombrie 2015, inculpaţii Radu Antonina şi Matei George Petrică, în calitate de ofiţeri inspectori în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu bună ştiinţă nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce decurgeau din conţinutul prevederilor legale privind prevenirea şi apărarea împotriva incendiilor, deşi au luat cunoştinţă şi au constatat faptul că Clubul Colectiv din Bucureşti (care până la data de 06.10.2014 a funcţionat ca persoana juridică S.C. Music Hall S.R.L., Bucureşti, iar după această dată ca persoana juridică S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucureşti) desfăşura activităţi specifice unui club fără a deţine aviz/autorizaţie de securitate la incendiu", spun procurorii.
Potrivit DNA, conduita celor doi a dus la crearea unui prejudiciu de 12.156,42 lei Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov şi la obţinerea unui folos necuvenit de 62.298 lei pentru S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucureşti. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a fost introdus în cauză în calitate de parte responsabilă civilmente.
Procurorii militari au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor într-un dosar distinct care are ca obiect, printre altele, modalitatea în care au fost încheiate mai multe contracte de sponsorizare la nivelul I.G.S.U.
Citeşte şi: GALERIE FOTO Zăpada şi gheaţa din Piaţa Victoriei sunt curăţate de angajaţii unei firme de salubritate
Citeşte şi: Marian Godină despre ministrul de Interne, Carmen Dan: O doamnă extrem de timorată. Mi-a fost jenă
Citeşte şi: FOTO În jur de 50 de timişoreni protestează în faţa Prefecturii Timiş: “Grindene, fă-ne o surpriză plăcută"
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe