- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Exerciţii antiteroriste înaintea summit-ului NATO (Video ProTv)
Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi celelalte instituţii cu atribuţii de prevenire şi combatere a terorismului au organizat, joi, un exerciţiu tactic de simulare a unei intervenţii contrateroriste, pentru pregătirea efectivelor care vor participa la organizarea summit-ului NATO.
Exerciţiul a avut drept scop simularea unui eveniment care s-ar putea produce pe timpul summit-ului programat să se desfăşoare la Bucureşti în perioada 2-4 aprilie.
La exerciţiul de simulare a intervenţiei contrateroriste au participat aproape 200 de membri ai echipelor implicate în prevenirea şi combaterea terorismului, 100 fiind de la SRI, 50 de la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi câte 20 de la Serviciul de Pază şi Protocol (SPP) şi Ministerul Apărării, potrivit purtătorului de cuvânt de la SRI, Marius Bercaru.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 13:25
-
astăzi, 11:09
-
astăzi, 11:36
-
astăzi, 08:58
-
astăzi, 09:25
-
astăzi, 08:35
• Există o rază de speranţă şi pentru 2025. Cum arată prognoza econmică pentru anul care vine
-
astăzi, 09:51
-
ieri, 20:55
• Importurile Uniunii Europene de gaz natural lichefiat (GNL) din Rusia ajung la un nivel record
-
astăzi, 07:44
-
astăzi, 07:42
-
ieri, 20:07
-
ieri, 19:41
-
astăzi, 07:50
• LeBron James doboară recordul lui Kareem Abdul-Jabbar pentru cele mai multe minute jucate în NBA
-
ieri, 15:52
-
astăzi, 13:00
Exerciţiul a constat într-o luare de ostateci dintr-o coloană oficială, baricadarea teroriştilor într-un obiectiv fix, respectiv un hotel, şi intervenţia forţelor de ordine care au luat clădirea cu asalt, au triat ostaticii şi, în cele din urmă, au restabilit ordinea.
"A fost o aplicaţie tehnico-tactică organizată de Serviciul Român de Informaţii, prin Inspectoratul pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului, respectiv Brigada teroristă, în colaborare cu celelalte forţe din sistemul naţional de prevenire şi combatere a terorismului: Serviciul de Pază şi Protocol, reprezentanţii Ministerului Apărării, ai Jandarmeriei, reprezentanţii Ministerului Public", a declarat, la finalul exerciţiului, prim-adjunctul SRI, Florian Coldrea.
El a explicat că realizarea aplicaţiei a avut două scopuri principale: verificarea modului de reacţie al forţelor în situaţia unui atentat terorist pentru o prezumptivă locaţie unde se desfăşoară lucrările summit-ului sau unde sunt cazate personalităţile care participă le eveniment şi observarea modului în care se colaborează în cadrul sistemului naţional de prevenire şi combatere a terorismului.
"Practic a fost o aplicaţie făcută după procedurile din ordinele de linie în ceea ce înseamnă contra-terorismul. A fost vorba de un scenariu în care o delegaţie sub protecţia SPP este atacată de o serie de terorişti. Forţele ripostează, o serie de terorişti se retrag într-un punct fix, care este un hotel, în situaţia de astăzi, după care încep celelalte proceduri de intervenţie, respectiv împrejurarea locului, negociere, intervenţie, asanarea locului, pregătirea asaltului şi trierea celor buni de cei răi şi curăţarea locului", a explicat Coldrea.
Prim-adjunctul SRI a spus că, din evaluările făcute până acum, nu există niciun fel de date care să indice vulnerabilităţi în ceea ce priveşte protecţia şi paza Summit-ului NATO şi, implicit, a personalităţilor care vor participa.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO