- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (31.01.2018, 18:32)
- Adriana Mit
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Exodul tinerilor din Timişoara. Unul din zece absolvenţi ai unui liceu pleacă la studii în străinătate
Până la zece la sută dintre absolvenţii clasei a XII-a de la Colegiul Naţional Bănăţean, una dintre cele mai bune şcoli din Timişoara, pleacă la studii în străinătate la finalul liceului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
348 afișări
Unul din zece absolvenţi ai unui liceu din Timişoara pleacă la studii în străinătate
Directorul Colegiului Naţional Bănăţean, Sorin Ionescu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în fiecare an, între cinci şi zece la sută dintre absolvenţii de liceu aleg să plece la studii în străinătate, ţările preferate fiind Marea Britanie, Olanda sau Franţa.
“Într-o piaţă globală, în care oferta educaţională este extrem de diversă, unii absolvenţi ai Colegiului Naţional Bănăţean aleg să studieze în Marea Britanie, Olanda sau Franţa, de exemplu. Ne bucură faptul că, peste timp, îi regăsim pe absolvenţii noştri în toate ţările lumii. Procentul celor care pleacă la studii în străinătate variază între cinci şi zece la sută, în fiecare an”, a afirmat Sorin Ionescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Adrian Sârbu: În 2025, ştii ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituţia. Vot electronic, direct. În Postul Paştelui vei vota un Preşedinte Independent!
-
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
Potrivit directorului Colegiului Naţional Bănăţean, una dintre cele mai bune şcoli din judeţul Timiş, mai există o categorie de absolvenţi de liceu, care preferă să termine facultatea în România, iar apoi pleacă la studii în străinătate.
“Sigur, este o formă de deschidere către o piaţă globală, universală. Unii dintre liceeni sunt deja admişi la universităţile din Anglia, de exemplu”, a mai precizat Sorin Ionescu.
În cadrul Colegiului Naţional Bănăţean sunt înscrişi aproape 200 de elevi de clasa a XII-a, anul trecut, rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat fiind de 98%. De asemenea, 620 din cei 2.400 de elevi înscrişi au obţinut premii la concursurile şi olimpiadele la care au participat.
Miercuri, cei mai buni 50 de elevi ai colegiului au fost premiaţi în cadrul unei Gale a Excelenţei. Printre elevii recompensaţi pentru rezultatele deosebite s-au numărat şi cei cinci finalişti ai concursului organizat de NASA în Boston, Statele Unite ale Americii, la mijlocul lunii ianuarie a acestui an. Cei cinci elevi, trei de la Colegiul Naţional Bănăţean şi doi de la Liceul “Grigore Moisil” din Timişoara, s-au clasat pe locul al doilea în finala “Zero Robotics”, în cadrul căreia au programat roboţi-sferă aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.
“Experienţa în America a fost una unică şi sunt mândru de performanţa pe care am obţinut-o împreună cu echipa mea. Aş prefera să rămân în ţară la finalul liceului, dar dacă primesc o bursă în afară, nu cred că o s-o refuz”, a declarat Leonard Han, elev în clasa a XI-a, care a participat la concursul organizat de NASA.
Citeşte şi: Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri
Citeşte şi: BREAKING: Parchetul General face verificări după declaraţiile lui Liviu Dragnea privindu-l pe şeful SPP, Lucian Pahonţu/ Manda evocă posibilitatea înfiinţării unei comisii de anchetă parlamentară privind serviciul de pază
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe