EXPLOZIA din Botoşani: Blocul prezintă un risc ridicat de prăbuşire. Locatarii nu se mai pot întoarce în apartamente

Expertul care a evaluat structura de rezistenţă a blocului din municipiul Botoşani, grav afectat de explozia care a avut loc în 15 septembrie, a stabilit că imobilul prezintă un risc ridicat de prăbuşire. Locatarii nu se mai pot întoarce în apartamente până la finalizarea reparaţiilor.

Urmărește
1665 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIA din Botoşani: Blocul prezintă un risc ridicat de prăbuşire. Locatarii nu se mai pot întoarce în apartamente

EXPLOZIA din Botoşani: Blocul prezintă un risc ridicat de prăbuşire. Locatarii nu se mai pot întoarce în apartamente

Imobilul afectat de explozia din 15 septembrie nu mai poate fi locuit, autorităţile locale urmând să găsească soluţii pentru cazarea celor 24 de persoane care au fost evacuate din apartamente.

În urma expertizei, clădirea a fost încadrată în gradul I de risc seismic şi urmează să fie semnalizată corespunzător.

“Expertul recomandă ca această clădire să nu fie utilizată în perioada următoare, până când nu se termină lucrările de consolidare”, a anunţat prefectului judeţului Botoşani, Dan Şilincu.

Conform primarului municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, proprietarii din respectivul bloc vor trebui să elibereze apartamentele şi să-şi mute toate lucrurile pe care le au.

“Există un risc seismic de gradul I. Măsurile vor fi de evacuare a blocului. Locatarii nu au acces acolo, însă pentru a putea face o intervenţie va trebui să eliberăm întreaga zonă. Îi vom ajuta pe locatari să degajăm de resturile din urma exploziei şi o să-i sfătuim să-şi ia mare parte din lucrurile din case”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Autorităţile locale caută acum soluţii pentru a-i caza pe locatarii evacuaţi din apartamentele afectate de explozie, Primăria Boroşani având numai două locuinţe disponibile.

”Nu puteţi locui acolo. Asta e clar şi nu ne jucăm cu vieţile oamenilor! Căutăm soluţii de cazare. Noi nu mai avem la dispoziţie decât două unităţi de locuit. Există şi alte soluţii, cum se întâmplă în toată Europa la o situaţie de genul acesta. Legea spune că se fac nişte tabere, poate fi o sală de sport. O să vă găsim o cazare, dar va trebui să luaţi lucrurile de acolo”, le-a spus primarul Cătălin Flutur locatarilor.

Primarul a adăugat că va propune Consiliului Local alocarea unor sume suplimentare, pentru primele lucrări care trebuie efectuate.

Consiliul Local Botoşani a alocat până acum 24.000 de lei pentru familiile afectate de explozie, bani care au ajuns în contul asociaţiei de proprietari şi o parte din ei au fost folosiţi pentru plata expertizei. Pentru a începe lucrările de reparaţie a blocului se aşteaptă bani şi de la Consiliul Judeţean Botoşani, de la Guvern din Fondul pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi de la Ministerul Muncii.

Şase persoane, printre care şi un copil de 11 ani, au fost rănite în urma exploziei care a avut loc în 15 septembrie într-un apartament din Botoşani. În total au fost evacuate 24 de persoane care se aflau în blocul afectat de deflagraţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici