EXPLOZIA din poligonul militar: Bărbatul rănit a murit la spital

Bărbatul de 51 de ani care a fost grav rănit, luni, în poligonul militar de la Hărman, judeţul Braşov, unde proba un aruncător de bombe, a murit la spital în urma unei hemoragii interne. Bărbatul, care lucra ca artificier la societatea Carfil SA, a murit, luni seară, la Spitalul Judeţean Braşov, după ce a suferit contuzii toracice şi hemoragii interne, având ficatul şi splina perforate, potrivit medicilor.

Urmărește
277 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIA din poligonul militar: Bărbatul rănit a murit la spital

EXPLOZIA din poligonul militar: Bărbatul rănit a murit la spital (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Deoarece bărbatul a fost rănit în timpul serviciului, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Braşov a început, marţi, o anchetă în acest caz.

"Deşi iniţial cercetarea evenimentului trebuia făcută de angajator, deoarece se părea că persoanei rănite nu i-a fost pusă viaţa în pericol, acum, după decesul persoanei rănite, cercetarea acestui eveniment va fi preluată de către noi", a declarat Adrian Reit, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Braşov.

Inspectorii urmează să stabilească dacă incidentul s-a produs din cauza unei erori umane sau dacă aruncătorul sau proiectilul pe care angajatul îl testa aveau vreun defect.

Artificierul avea o vechime în muncă de circa 20 de ani, iar atribuţia sa de serviciu era testarea muniţiei produse de societatea Carfil.

Luni, bărbatul a încercat să probeze un aruncător de bombe de calibrul 120 milimetri, în poligonul de încercare care aparţine societăţii, amplasat în localitatea Hărman. El a încărcat proiectilul în aruncător, însă acesta nu a explodat. Când a vrut să verifice care este cauza, proiectilul a explodat şi l-a rănit în zona pieptului.

Societatea Carfil SA Braşov este producător de tehnică militară pentru Armata Română şi pentru diverşi parteneri externi'

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici