Fake news de proporţii în Suedia: copii musulmani răpiţi şi forţaţi să mănânce carne de porc

Alarmă la Stockholm, care se confruntă cu un val masiv de informaţii false şi teorii periculoase ale conspiraţiei răspândite online, potrivit cărora serviciile sociale ale ţării, folosind de legile suedeze de protecţie a copilului, ar „răpi” în mod sistematic copii musulmani.

Urmărește
550 afișări
Imaginea articolului Fake news de proporţii în Suedia: copii musulmani răpiţi şi forţaţi să mănânce carne de porc

Fake news de proporţii în Suedia: copii musulmani răpiţi şi forţaţi să mănânce carne de porc

Suedia se confruntă cu un val masiv de informaţii false şi teorii periculoase ale conspiraţiei răspândite online, conform cărora serviciile sociale ale ţării, în temeiul LVU, legea Suediei de protecţie a copilului, „răpesc” sistematic copiii musulmani, în încercarea de a le schimba religia.

Postările de pe diverse canale sociale vorbesc despre copii musulmani mutaţi în case non-musulmane, unde sunt forţaţi să mănânce carne de porc şi să bea alcool. Există, de asemenea, o naraţiune larg răspândită conform căreia fetele sunt violate şi forţate să-şi scoată vălurile şi că micuţii trebuie să-şi schimbe numele, religia şi să poarte o cruce creştină.

Potrivit Agenţiei Suedeze de Apărare Psihologică, campania, difuzată pe canale în limba arabă cu milioane de urmăritori, a fost lansată pe 28 decembrie, dar presiunea a crescut enorm în ultimele săptămâni, „iar în comentariile la postări, numărul este în creştere”, a declarat Mikael Tofvesson, directorul Autorităţii de Apărare Psihologică.

Totul a început de la interviu dat unui canal egiptean de YouTube, Shuounislamiya, urmărit de peste 600.000 de persoane, de Zeinab Ltaif, mama a 6 copii. Aceasta se află la conducerea organizaţiei „Mina rättigheter” („Drepturile mele”), iar femeia arată cu degetul către serviciile sociale suedeze care ar fi luat copiii din 10 familii, în custodie, fără motiv.

Autorităţile, descrise ca fiind „criminale”

Potrivit ziarului din Malmö „Sydsvenskan”, unul dintre cazuri este cel al unei fete de 13 ani care, potrivit lui Ltaif, ar fi fost „răpită” şi forţată să-şi scoată vălul, după ce, „în glumă”, i-a scris unuia dintre profesorii ei că a fost maltratată acasă. Însă, în instanţă, fata a spus că a fost bătută de mai multe ori de către părinţi şi că şi-a scos vălul la şcoală simţindu-se eliberată de opresiunea familiei care a forţat-o să-l poarte.

După publicarea interviului, a fost lansată o campanie care a legat numele mai multor lucrători sociali de organizaţii islamiste violente, după cum relatează site-ul suedez de investigaţii Doku. „Mişcarea este mare şi în creştere, iar atitudinea este surprinzător de multe ori foarte dură. Suedia şi, în special, serviciile sociale şi alte autorităţi sunt descrise ca fiind rasiste şi criminale”.

Între timp, sâmbătă, Ltaif a organizat la Malmö o demonstraţie împotriva activităţii serviciilor sociale, cea mai recentă dintr-o serie de demonstraţii care au avut loc şi la Göteborg şi la Stockholm, distanţându-se totuşi de teoriile conspiraţiei: „Este important să subliniem că nu există doar copii musulmani. Sunt şi copii suedezi, copii creştini şi copii care nu sunt educaţi religios. Nu vrem să islamizăm problema, este vorba despre toţi copiii”, a spus Ltaif pentru ziarul suedez „Dagens Nyheter”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici