Video Fane Căpăţână, ridicat de poliţişti de la locuinţa sa

Unul dintre liderii lumii interlope bucureştene, Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, a fost ridicat, joi dimineaţă, de la locuinţa sa din localitatea ilfoveană Pantelimon, de către poliţiştii de la Crimă Organizată Ilfov.

Urmărește
539 afișări

Potrivit anchetatorilor, Fane Căpăţână este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care cele de înşelăciune şi falsificare de bani.

Odată cu Fane Căpăţână a fost ridicat, din spital, şi un alt presupus complice al acestuia, Ion Gheorghe, zis Ramiro, din Capitală.

Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Române, este vorba de operaţiunea "Logan", în care două persoane sunt cercetate pentru falsificare şi plasare de monedă contrafăcută, înşelăciune, asumare de calităţi oficiale şi furt calificat.

Cercetările în acest caz au început în urmă cu patru luni, de către Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Bucureşti şi BCCO Ilfov, iar joi dimineaţă au fost efectuate două percheziţii domiciliare. Urmează ca cele două persoane să fie reţinute de procurori, care vor propune arestarea preventivă, a precizat Biroul de presă al Poliţiei Române.

Acţiunea este în desfăşurare, a adăugat sursa citată.

În aprilie 2005, Fane Căpăţînă a fost reţinut, împreună cu doi complici, Tudor Roşu şi Adrian Împuşcatu, după ce au fost prinşi în flagrant când furau geanta unei femei căreia îi înţepaseră o roată a autoturismului, acuzaţiile find de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

Potrivit anchetatorilor, cei trei supravegheau sediile unor bănci pentru a observa persoanele singure care ridică bani. Cînd acestea opreau maşina la semafor, unul din ei înţepa cu un cuţit roata din spate dreapta, apoi urmăreau maşina până ce şoferul era nevoit să oprească pentru a remedia defecţiunea. În momentul în care şoferul era ocupat cu schimbarea roţii, unul din cei trei se apropia de autoturism, deschidea portiera şi fura geanta sau pachetul cu bani.

În aprilie 2003, Fane Căpăţână a fost condamnat la opt ani de închisoare într-un dosar în care era acuzat de furt de maşini, tâlhărie şi vătămare corporală, fapte pentru care fusese urmărit general un an şi zece zile. Verdictul în acest caz a fost pronunţat după şase ani de la deschiderea dosarului.

La momentul condamnării sale definitive în dosarul menţionat, Fane Căpăţână se afla în închisoare, unde ispăşea o condamnare de şapte ani şi jumătate pentru înjunghierea, în 1997, a fotbalistului Laurenţiu Lică.

În martie 2001, Căpăţână a fost condamnat la plata unei amenzi penale de zece milioane de lei, în procesul de calomnie pe care i l-a intentat fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Gheorghe Mocuţa. Acest dosar a fost deschis după ce presa a publicat o informaţie furnizată de Căpăţână, conform căreia Mocuţa ar fi primit mobilă de la liderul lumii interlope şi că acesta i-ar fi zugrăvit şi garsoniera.

Declaraţiile făcute de Fane Căpăţână privind relaţiile sale cu diverşi anchetatori au declanşat un scandal, în primăvara lui 2001. A fost declanşată chiar o anchetă internă la Parchetul Curţii Supreme de Justiţie, după ce au apărut date potrivit cărora colonelul Gheorghe Cornescu (adjunctul şefului Secţiei Parchetelor Militare) s-ar fi întâlnit cu Fane Căpăţână după ce acesta fusese dat în urmărire generală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici