„Orice persoană care intră într-o clădire Google trebuie să fie complet vaccinată sau să aibă o scutire aprobată care să îi permită să lucreze sau să vină la faţa locului”, se precizează în nota de serviciu. „Testarea frecventă nu este o alternativă valabilă la vaccinare„, se mai arată în document.
Memorandumul Google a fost publicat la trei săptămâni după ce o instanţă federală a refuzat să ridice o suspendare a ordinului executiv al preşedintelui Joe Biden care a cerut marilor companii să impună vaccinarea angajaţilor lor. Se aşteaptă ca Curtea Supremă să se ocupe de această chestiune, dar nota recentă a Google sugerează că societatea va continua cu cerinţa sa, indiferent de rezultatul oricărei hotărâri viitoare.
„
Aşa cum am mai declarat, cerinţele noastre de vaccinare sunt una dintre cele mai importante modalităţi prin care putem să ne menţinem angajaţii în siguranţă şi serviciile în funcţiune”, a declarat un purtător de cuvânt al Google pentru
Ars.
„Ne-am angajat să facem tot posibilul pentru a-i ajuta pe angajaţii noştri care pot fi vaccinaţi să facă acest lucru şi susţinem cu fermitate politica noastră de vaccinare”.
„Vaccinurile sunt esenţiale pentru capacitatea noastră de a permite o revenire sigură la birouri pentru toată lumea şi de a minimiza răspândirea Covid-19 în comunităţile noastre”, a scris Chris Rackow, vicepreşedintele pentru securitate al Google, într-un e-mail din octombrie obţinut de CNBC.
Angajaţii care nu se vaccinează pot solicita scutiri pentru convingeri religioase sau afecţiuni medicale, pe care Google a declarat că le va acorda de la caz la caz. Angajaţii care nu sunt vaccinaţi şi nu primesc o scutire îşi vor păstra beneficiile timp de 92 de zile. Compania a precizat că lucrătorii ar putea căuta alte roluri în cadrul companiei care nu ar intra sub incidenţa ordinului executiv şi ar fi eligibili pentru munca la distanţă.
Nu este clar câte posturi ar îndeplini aceste criterii, dar, pe baza memorandumului, probabil că nu sunt multe.
Pe de altă parte, nu mulţi angajaţi Google par să se opună cu tărie acestei cerinţe. Luna trecută, aproximativ 600 de de angajaţi au semnat un „manifest” prin care cereau companiei să anuleze cerinţa. Aceasta reprezintă doar 0,4% din cei 150.000 de angajaţi ai Google.