- Home
- Social
- LONDRA, (09.06.2015, 13:46)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Farmecul princiar al României, elogiat în Daily Mail, cu ocazia vizitei prinţului Charles
"Farmecul princiar al României" şi "motivul pentru care una dintre cel mai puţin cunoscute ţări din Europa este potrivită pentru un rege" sunt doar câteva dintre frazele apreciative la adresa ţării noastre publicate într-un articol din Daily Mail, cu ocazia recentei vizite a prinţului Charles.
Urmărește
3303 afișări
Farmecul princiar al României, elogiat în Daily Mail, cu ocazia vizitei prinţului Charles (Imagine: Vargyasi Levente-Mediafax Foto)
"La patru ore nord-vest de Bucureşti, la poalele Munţilor Carpaţi, se află un fost grajd reamenajat, cu însemnele regale (pene) ale prinţului de Wales, pictate pe coşurile de pe acoperiş. Este micul sat Valea Zălanului, aflat la capătul unui lung drum înnoroiat, în care elementele tradiţionale care calmează traficul - gropi uriaşe - îi protejează pe copiii care joacă fotbal de căruţele trase de cai şi de cărucioarele încărcate cu vase cu lapte, împinse de fermieri care poartă căciuli din blană de oaie", se afirmă la începutul acestui articol apărut pe site-ul Daily Mail.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
-
SUA: Care este propunerea lui Donald Trump pntru postul de secretar al Apărării?
-
Războiul diin Ucraina, ziua 994. Cât ajutor militar au livrat SUA Ucrainei din promisiunile făcute / Armata rusă avansează în apropierea a 10 aşezări din estul Ucrainei
Prinţul Charles a făcut o vizită în această localitate săptămâna trecută, lansându-şi cu această ocazie propria fundaţie din România - Prince of Wales Romania Foundation.
"Iubesc România. Nu uitaţi, am o străbunică din Transilvania", a spus moştenitorul tronului Marii Britanii.
"Poţi să înţelegi foarte uşor motivul pentru care prinţul Charles este atât de captivat de acele meleaguri, în special în această parte a anului, cu flori sălbatice din abundenţă, când violetele, spânzul şi garofiţele înfloresc în acelaşi timp, netulburate de erbicidele moderne şi substanţele de fertilizare", precizează acelaşi articol din Daily Mail.
În Valea Zălanului, prinţul Charles deţine şapte camere duble în mai multe case, disponibile spre închiriere, însoţite de săli pentru duş, în care turiştii au la dispoziţie loţiuni de corp Highgrove.
Camera oficială a prinţului Charles are un prag căptuşit cu piele roşie deasupra uşii care duce în sala de baie, "pentru a scuti capul regal de o încoronare grăbită", precizează, cu umor, jurnaliştii de la Daily Mail. Tavanul din sufragerie a fost ridicat cu aproximativ 2 metri, obţinându-se astfel un excelent spaţiu pentru lectură şi o panoramă spectaculoasă către văile de la poalele dealului.
În săptămâna petrecută în România cu ocazia vizitei prinţului Charles în Valea Zălanului, jurnaliştii britanici spun că nu au avut acces la televizor, radio, e-mail, ziare şi semnal la telefoanele mobile.
Prinţul Charles a cumpărat acea reşedinţă din Valea Zălanului în urmă cu 15 ani. Casa se află în vecinătatea proprietăţii contelui Tibor Kalnoky, un urmaş al fostei aristocraţii maghiare din Transilvania, a cărui familie a fost obligată să se refugieze în exil de regimurile nazist şi comunist, care s-a întors în România pentru a-şi restaura casa.
Căsătorit cu Anna, o localnică, contele Kalnoky are trei fii şi lucrează în prezent la renovarea fermei sale - aflată peste deal - în care există facilităţi pentru arte şi meşteşuguri şi sunt organizate cursuri de călărie pentru turişti şi pentru copiii din comunitatea romă.
Contele deţine şi un conac la Micloşoara, unde prinţul Charles se odihneşte când vine în vizită şi unde vizitatorii au la dispoziţie ghiduri de istorie şi ecologie. Cursuri de călărie - inclusiv pentru copii, cu ponei Shetland - sunt oferite turiştilor şi la Valea Crişului, unde se află reşedinţa principală a familiei Kalnoky.
"Marele avantaj al peisajului din Carpaţi constă în faptul că acolo nu există garduri şi sunt foarte puţine drumuri. Pentru pietoni sau pentru cai şi căruţe, sunt foarte puţine restricţii în privinţa locurilor în care vrei să mergi. Iubitorii de munte îşi instalează corturile şi îşi aprind focul oriunde vor, atât timp cât nu se tem de lupi, vulpi, urşi şi râşi", mai spun autorii articolului din Daily Mail.
William Blacker, un apreciat scriitor britanic, autorul volumului "Along The Enchanted Way", bun prieten cu prinţul Charles şi contele Kalkony, a scris o carte emoţionantă despre delicatul echilibru al vieţii dintre românii, maghiarii, saşii şi romii din Transilvania.
El consideră că un contact prea intens al Transilvaniei cu Europa Occidentală, caracterizată prin traficul intens şi obiceiurile moderne, ar putea să ducă la dispariţia obiceiurilor şi datinilor tradiţionale rurale din această zonă a României. "Dacă vreţi să vă bucuraţi de un stil de viaţă medieval, nealterat de progresul modern, nu luaţi în bagaje prea multe lucruri din secolul al XXI-lea", se afirmă în încheierea articolului publicat în Daily Mail.
Prinţul Charles s-a întâlnit, pe 31 mai, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, iar după întrevedere, moştenitorul coroanei britanice a plecat spre satul Valea Zălanului, din judeţul Covasna.
El a stat în Valea Zălanului două zile, apoi a mers în satul Viscri din judeţul Braşov. Acolo a lansat Fundaţia Prinţul de Wales de la Viscri.
Prinţul Charles are, prin fundaţia sa caritabilă din Marea Britanie - The Prince of Wales's Charitable Foundation -, o casă săsească în satul Viscri, judeţul Braşov, pe care a oferit-o fundaţiei sale din România.
Potrivit unui comunicat al Fundaţiei Prinţul de Wales România, o bună parte a activităţilor noii fundaţii vor avea loc la Viscri, proprietatea deţinută de moştenitorul coroanei britanice urmând să fie restaurată şi transformată în Centrul de Pregătire al Prinţului de Wales în Transilvania.
Centrul va avea o sală de conferinţe, unde vor putea fi găzduite până la 70 de persoane, o cafenea şi posibilităţi de cazare "ce vor veni în sprijinul comunităţilor locale şi al miilor de vizitatori ce ajung în satul Viscri în fiecare an", se afirmă în acelaşi comunicat.
Conform surselor citate, Fundaţia Prinţul de Wales este o organizaţie caritabilă cu scop educativ, care sprijină păstrarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă, fiind guvernată de un Consiliu Director ai cărui membri au fost numiţi de prinţul de Wales. În prezent, membrii board-ului sunt William Nye, Andrew Wright, Paula Wilson şi contele Kalnoky, iar director executiv este Aura Woodward, născută în România.
Fundaţia Prinţul de Wales va oferi la început cursuri de restaurare atât pentru comunităţile locale, cât şi pentru studenţi şi ucenici din străinătate.
Prinţul de Wales este patron al Transilvania Fest - un târg de produse locale, cultură şi meşteşuguri din zona Transilvaniei, dar şi patron al Faure-Alderson Romanian Appeal - o organizaţie caritabilă ce ajută adulţi şi copii care suferă de boli psihice. Prinţul Charles este preşedinte şi patron pentru peste 420 de organizaţii caritabile, 14 dintre acestea formând grupul The Prince's Charities.
Prinţul Charles a fost în Transilvania de mai multe ori în ultimii ani, în vizite private, în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Firma lui Silviu Prigoană, preluată ”ostil” de fostul lui șofer! Dezvăluiri uluitoare după decesul fostului politician: ”Haideți să spunem adevărul”
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe