- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fekete: Nu ştiu de la cine a primit putere Ciuhodaru să-şi facă echipă la Ministerul Sănătăţii
Liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, califică drept "puţin interesant" şi "nu prea uzual" gestul consilierului onorific Tudor Ciuhodaru de a-i prezenta premierului Emil Boc, în absenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, doi medici pe care îi doreşte în Ministerul Sănătăţii.
Fekete: Nu ştiu de la cine a primit putere Ciuhodaru să-şi facă echipă la Ministerul Sănătăţii (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)
"E o chestiune puţin interesantă, nu prea uzuală. Un consilier onorific prea... Este interesantă toată istoria aceasta, tot mersul lucrurilor", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX senatorul Fekete Andras Levente despre întâlnirea dintre premier şi Ciuhodaru.
"A fost numit consilier onorific pentru că nu se putea să fie consilier în calitatea sa de deputat, şi el îşi face echipă. Nu ştiu de la cine a primit această putere, aceste prerogative", a adăugat liderul grupului senatorilor UDMR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
Întrebat dacă i se pare ieşită din tipare şi vizita lui Tudor Ciuhodaru la Cotroceni, unde i s-a cerut CV-ul, înainte de a fi numit în funcţia de la MS, Fekete a răspuns afirmativ: "Aşa este. Aceasta înseamnă că, probabil, unii sau alţii au ştiut ceva mai înainte cum o vor lua lucrurile".
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, nu a asistat la discuţia dintre premierul Emil Boc şi doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, în care au fost stabilite persoanele ce vor ocupa posturi de secretar de stat şi subsecretar de stat în minister, el sosind la Palatul Victoria doar la şedinţa de Guvern
Discuţia în care s-a stabilit că medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi vor lucra în Ministerul Sănătăţii ca subsecretar de stat, respectiv ca secretar de stat a avut loc exclusiv între Boc, Ciuhodaru şi cei doi medici, fără ca ministrul de resort să fie prezent.
Ritli a ajuns la Palatul Victoria doar cu puţin înainte de începerea şedinţei de Guvern.
Ciuhodaru a fost numit marţi drept consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă, după ce Raed Arafat a demisionat din postul de subsecretar de stat.
Deputatul UNPR a venit la Guvern şi i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi ca făcând parte din echipa care va lucra la legea privind sănătatea şi serviciile de urgenţă, precizând că posturile lor vor fi stabilite de primul-ministru.
Medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că a acceptat numirea ca subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în locul lui Raed Arafat.
Şi Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că a fost chemat în Capitală pentru a i se propune funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Surse din PDL afirmă că Cepoi a avut anterior o întâlnire la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu.
Şi Ciuhodaru a avut marţi, înaintea numirii la MS, o discuţie la Cotroceni cu preşedintele Băsescu.
Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.
Arafat a declarat că a demisionat din funcţia de subsecretar de stat pentru că ieşind din Ministeul Sănătăţii va putea apăra mai bine sistemul de urgenţă, precizând că nu poate intra în polemici cu nimeni pe aspecte care necesită discuţii tehnice.
Raed Arafat a adăugat că nu este de acord cu punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii în ce priveşte sistemul de urgenţă, pentru că el crede că, în forma propusă în proiectul Legii sănătăţii, va avea un impact negativ asupra acestui sistem.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO