- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Femeia căreia i s-a făcut rău la serviciu şi care a stat în comă câteva zile a murit
Femeia căreia i s-a făcut rău la serviciu şi care a stat în comă profundă câteva zile a murit, sâmbătă seară, la ora 19.45, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Femeia căreia i s-a făcut rău la serviciu şi care a stat în comă câteva zile a murit (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Potrivit lui Bogdan Popescu, în pofida tuturor eforturilor făcute de către medici, la ora 19.45 Ramona Cîciu a încetat din viaţă.
Medicul a explicat că femeia era ventilată mecanic, iar funcţiile cordului erau, de asemenea, susţinute cu ajutorul aparatelor.
"Deşi s-au încercat multiple manevre de resuscitare şi terapia specifică, Ramona Cîciu nu a mai putut fi salvată", a spus Popescu.
Încă de la început, medicii au fost rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale femeii, după ce aceasta şi-a pierdut cunoştinţa la serviciu şi a rămas în această stare mai mult de cinci minute, după care a intrat în comă profundă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
După ce Ramonei Cîciu i s-a făcut rău la serviciu şi şi-a pierdut cunoştinţa, marţi, angajaţii companiei Ipsos Interactive Services, la care aceasta lucra, au anunţat Clinica MedLife unde este arondată firma. De acolo a fost trimisă o ambulanţă SOS, care a ajuns la caz destul de repede după solicitare, dar nu era echipată pentru a putea interveni într-o situaţie atât de gravă, au povestit, vineri, colegi ai femeii.
Imediat după anunţarea Clinicii MedLIfe, colegii Ramonei Cîciu, speriaţi de starea acesteia, au chemat şi medici de la Centrul Medical Unirea, aflat la parterul clădirii unde are sediul firma Ipsos.
După ce ambulanţa SOS a ajuns la caz, pentru că nu avea echipamente de resuscitare, a fost solicitat sprijinul SMURD.
Ramona Cîciu a fost transportată, marţi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), iar medicii de la SMURD care au preluat-o au efectuat manevre de resuscitare timp de 90 de minute, întrucât femeie avea activitate cardiacă.
Purtătorul de cuvânt al SUUB, medicul Bogdan Popescu, a spus că femeia avea deja un edem cerebral la internare, cauzat de neoxigenarea creierului mai mult de cinci minute. "Fără oxigen, apar leziuni ireversibile ale creierului", a explicat medicul.
Deşi edemul cerebral a fost operat, miercuri, pentru decompensarea zonei, starea femeii nu s-a ameliorat, din contră au apărut complicaţii, ea rămânând în comă profundă până sâmbătă seară, când a decedat.
Procurorii Parchetului Judecătoriei sectorului 6 din Capitală s-au autosesizat şi fac cercetări cu privire la respectarea securităţii şi sănătăţii în muncă în cazul Ramonei Cîciu, urmând să se stabilească împrejurările în care aceasta a ajuns în stare gravă la spital, direct de la locul de muncă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al SUUB, cauza şocului suferit de femeie nu a putut fi stabilită. Un singur rezultat al analizelor indică faptul că pacienta a avut o miocardită virală, aceasta însemnând o inflamare a muşchiului inimii provocat de infecţie.
Bogdan Popescu a mai spus că investigaţiile privind hormonii care ar indica un surmenaj prelungit infirmă această supoziţie. "Nu avem niciun rezultat care să indice faptul că suferinţa i-a fost cauzată de surmenaj, însă mai aşteptăm şi alte rezultate de laborator. Prognosticul rămâne rezervat în acest caz", a precizat medicul Bogdan Popescu.
Soţul Ramonei Cîciu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că aceasta mai lucra acasă pentru proiectele de la serviciu, dar acest lucru nu se întâmpla în permanenţă, ci doar în anumite perioade.
Întrebat dacă în ultima perioadă soţia lui lucra mai mult decât de obicei, Marius Cîciu a confirmat acest lucru, precizând că a fost vorba de o perioada de aproximativ 10 zile înainte de îmbolăvirea ei.
Întrebat dacă soţia sa era suprasolicitată la locul de muncă, Marius Cîciu a declarat că nu poate răspunde acestei întrebări pentru nu ştie ce făcea aceasta în permanenţă la locul de muncă. El a afirmat însă că soţia lui nu suferea de nicio boală, avea un regim de viaţă echilibrat şi nu s-a plâns niciodată că suferă de ceva.
Acesta a precizat că nu intenţionează să facă vreo plângere împotriva vreunei persoane sau instituţie.
Potrivit companiei la care femeia lucra, Ipsos Interactive Services, Carmen Ramona Cîciu are 34 de ani şi ultima oară a fost supusă unui control de medicina muncii în luna decembrie a anului trecut, în urma căruia a obţinut rezultatul "apt".
Carmen Ramona Cîciu era angajată ca programator în această companie din anul 2002, iar în perioada octombrie 2007 - mai 2008 a fost în concediu de maternitate şi creştere a copilului. Angajatorul preciza că programul normal de lucru al femeii era de opt ore, plus o oră pauză de prânz (9.30 - 18:30), iar în perioada ianuarie - martie 2010 durata medie de lucru a fost de opt ore şi 30 de minute.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO