Fiul fostului şef al IPJ Prahova, acuzat de fals şi înşelăciune. Locuinţa acestuia a fost percheziţionată

Florin Mădălin Bach, fiul fostului şef al IPJ Prahova Iulian Bach, este cercetat penal sub acuzaţiile de fals, uz de fals şi înşelăciune, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale făcând, vineri, o percheziţie la locuinţa acestuia, care a durat câteva ore.

Urmărește
260 afișări
Imaginea articolului Fiul fostului şef al IPJ Prahova, acuzat de fals şi înşelăciune. Locuinţa acestuia a fost percheziţionată

Fiul fostului şef al IPJ Prahova, acuzat de fals şi înşelăciune. Locuinţa acestuia a fost percheziţionată (Imagine; Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au făvut, vineri, o percheziţie la locuinţa lui Florin Mădălin Bach, fiul fostului comandant şef al IPJ Prahova Iulian Bach.

Percheziţia făcută la locuinţa lui Bach a făcut parte din cele 16 care au avut loc, vineri, în judeţele Prahova şi Dâmboviţa, la persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni, în cadrul a trei dosare penale.

Florin Bach este cercetat într-un dosar penal în care este suspectat de fals, uz de fals şi înşelăciune. El este acuzat că în cursul acestui an ar fi falsificat documente care conţin datele de identificare a unei firme, documente pe baza cărora a cumpărat aparatură electronică în valoare de 5.000 de lei pe care nu a mai achitat-o.

Acesta nu este primul dosar penal în care fiul fostului şef al IPJ Prahova este cercetat. La sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, Florin Bach a fost arestat preventiv într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu stabilit la 2.800 de lei.

Conform unor surse din Tribunalul Prahova, în perioada decembrie 2011 - ianuarie 2012, Florin Bach, folosindu-se de calitatea mincinoasă de reprezentant al unei societăţi comerciale din Bucureşti, l-a indus în eroare pe reprezentantul unei firme din localitatea prahoveană Boldeşti Scăieni, determinându-l pe acesta să încheie un contract ce avea ca obiect prestări servicii de pază şi protecţie. Pentru aceste servicii, Florin Bach ar fi primit 2.800 de lei, pentru care a întocmit şi eliberat în fals chitanţă şi factură în numele firmei pe care, în realitate, nu o reprezenta.

Anchetatorii susţin că în luna ianuarie a acestui an Florin Bach s-a prezentat la un club din Ploieşti, a declinat în mod mincinos aceeaşi calitate de reprezentant al unei firme, încercând să-i determine pe reprezentanţii clubului să încheie un contract de servicii de pază şi protecţie.

Procurorii care instrumentează acest dosar au cerut, la sfârşitul lunii ianuarie, arestarea preventivă a lui Florin Bach, iar Judecătoria Ploieşti a emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia. Ulterior, Tribunalul Prahova a admis recursul lui Florin Bach la măsura arestării preventive şi a dispus cercetarea acestuia în libertate.

Conform surselor citate, Florin Bach este, de asemenea, cercetat în alte trei doare penale pentru comiterea unor infracţiuni precum fals în înscrisuri sub semnătură privată, reţinere şi nevirare a impozitelor datorate bugetului şi folosirea cu rea-credinţă a creditului unei firme pe care o administra.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul cauzat de Florin Bach prin comiterea acestor infracţiuni depăşeşte 1.500.000 de lei. Astfel, prejudiciul cauzat prin folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii pe care Florin Bach o administra este estimat la 1.550.000 de lei, în timp ce prin reţinerea şi nevirarea impozitelor fiul fostului şef al IPJ Prahova a cauzat un prejudiciu de 150.000 de lei, susţin anchetatorii.

Florin Bach este, de asemenea, cunoscut pentru scandaluri provocate în localuri din Ploieşti, unul dintre acestea având loc chiar pe strada pe care se află sediul IPJ Prahova.

Iulian Bach a fost timp de mai mulţi ani şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova. În urmă cu câţiva ani el a ieşit din sistem şi a început să profeseze ca avocat.

Zeci de poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova au făcut, vineri, 16 percheziţii în judeţele Prahova şi Dâmboviţa, vizând documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane suspectate de fals, uz de fals, înşelăciune şi furt.

Reprezentanţii IPJ Prahova declarau că suspecţii sunt cercetaţi în trei dosare penale. Unul dintre dosare este instrumentat de Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Prahova care anchetează activitatea unor persoane suspectate de falsificarea de poliţie RCA şi vize pentru inspecţiile tehnice periodice ale autovehiculelor. Prejudiciul în acest dosar nu a fost încă stabilit.

Un alt dosar, instrumentat tot de Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Prahova, vizează activitatea unei persoane care a cumpărat în rate aparatură electronică, folosindu-de de acte falsificate, prejudiciul fiind estimat la 5.000 de lei.

Al treilea dosar penal este instrumentat de poliţiştii secţiei rurale Ceptura şi are ca obiect săvârşirea mai multor furturi din locuinţe şi anexe gospodăreşti comise pe raza acestei secţii rurale, prejudiciul cauzat de suspecţi fiind de aproximativ 90.000 de lei, iar faptele fiind comise în cursul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici