- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.10.2013, 17:33)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fost procuror DIICOT, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă
Eugen Moisescu, fost procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, a fost condamnat, joi, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă.
Urmărește
188 afișări
Fost procuror DIICOT, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă
Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci al instanţei supreme.
Unul dintre magistraţii completului de trei judecători a formulat o opinie separată, achitându-l pe Moisescu.
În acelaşi dosar, avocaţii Alexandru Bernic şi Constantin Năstase, ambii de la Baroul Iaşi, au fost condamnaţi tot la doi ani cu suspendare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Eugen Moisescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie de la Serviciul teritorial Iaşi, la 1 august 2012, pentru trafic de influenţă. Alături de el, au fost judecaţi în acest dosar şi avocaţii Alexandru Bernic şi Constantin Năstase, acuzaţi de trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată în acest dosar şi pe Gheorghe Catargiu şi Alin-Eugen Curcă, acuzaţi de cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la trafic de influenţă. În ceea ce îl priveşte pe Catargiu, instanţa a decis încetarea procesului penal împortiva sa, iar pe Curcă l-a condamnat tot la doi ani de închisoare cu suspendare.
Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în 10 februarie 2010, Bernic şi Moisescu ar fi primit 1.000 de euro de la Gheorghe Catargiu, promiţându-i că vor interveni astfel încât să fie ridicată măsura indisponibilizării dispuse în cazul unei maşini BMW 520. Banii i-au fost daţi avocatului Bernic, care i-a împărţit în mod egal cu procurorul Moisescu, potrivit procurorilor DNA.
Alin-Eugen Curcă a fost acuzat de anchetatori că a sprijinit demersurile avocatului Bernic de a primi cei 1.000 de euro de la Gheorghe Catargiu, el mediind discuţiile dintre cei doi. Ulterior, pentru că măsura indisponibilizării autoturismului în cauză nu a fost ridicată conform înţelegerii, Curcă a făcut presiuni repetate asupra avocatului Bernic şi a procurorului Moisescu, pentru ca aceştia să îi restituie lui Catargiu cei 1.000 de euro.
Iniţial, dosarul a fost trimis spre soluţionare la Curtea de Apel Iaşi. Magistraţii de la această instanţă au decis, la 16 decembrie 2011, scoaterea cauzei de pe rol şi trimiterea spre judecată la Curtea de Apel Suceava.
În 20 aprilie, Curtea de Apel Suceava şi-a declinat competenţa în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în baza articolului 41, alineatul (1) din Codul de procedură penală, care precizează faptul că "Instanţa sesizată cu judecarea unei infracţiuni rămâne competentă a o judeca chiar dacă constată, după efectuarea cercetării judecătoreşti, că infracţiunea este de competenţa instanţei inferioare".
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe