- Home
- Social
- IAŞI, (31.07.2018, 13:51)
- Ciprian Nedelcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fostul deputat de Galaţi, Mihail Boldea, condamnat în prima instanţă la 7 ani de închisoare
Fostul deputat de Galaţi Mihail Boldea acuzat de spălare de bani şi înşelăciune, a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Iaşi la şapte ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
2264 afișări
Fostul deputat de Galaţi, Mihail Boldea, condamnat în prima instanţă la 7 ani de închisoare
„Instanţa condamnă pe inculpatul Boldea Mihail, fără antecedente penale, la pedeapsa rezultantă de şapte ani de închisoare, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, favorizarea infractorului şi spălare de bani (…). Dispune confiscarea de la inculpatul Boldea Mihail a 10.000 de euro, reprezentând suma primită de la inculpatul Lazăr Ştefan pentru activitatea infracţională desfăşurată“, se arată în decizia de luni a judecătorilor Curţii de Apel Iaşi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Pentru alte acuzaţii, magistraţii ieşeni au dispus achitarea, pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală sau au dispus încetarea procesului penal, deoarece a intervenit prescripţia răspunderii penale.
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la instanţa superioară.
În acelaşi dosar, instanţa a decis încetarea procesului penal pornit faţă de Lenţa F., deoarece aceasta a decedat, în timp ce Nicolae Andreş, Nicuşor Axinte, Eduard Pohrib, Tudorel Vrânceanu, Bogdan Alexandru Boza şi Arthemis Vrânceanu au fost achitaţi ori s-a dispus încetarea procesului, ca urmare a faptului că a intervenit prescripţia specială a răspunderii penale.
Pe de altă parte, Costică Caranfil a fost condamnat pentru complicitate la tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, la pedeapsa de nouă ani şi şase luni de închisoare, după contopirea cu alte sentinţe, în timp ce avocatul Mihaela Cristina Bolboceanu a fost condamnată la pedeapsa de trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru aderare la un grup infracţional organizat şi complicitate la spălare de bani.
În plus, potrivit deciziei instanţei, Petrică Tănase a primit o pedeapsă rezultantă de zece ani de detenţie, pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, iar secretara deputatului, Elena Petrea, a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.
Mai mult, judecătorii ieşeni au admis unele acţiuni civile şi i-au obligat pe Mihail Boldea, Petrică Tănase şi Elena Petrea să achite despăgubiri în valoare totală de 210.000 de euro şi 316.268 de lei, reprezentând daune materiale şi morale, faţă de două părţi civile.
În urmă cu peste patru ani, fostul deputat Mihail Boldea a fost trimis în judecată, fiind acuzat că ar fi pus pe picioare un grup specializat în înşelăciuni imobiliare. Potrivit anchetatorilor, membrii grupului descopereau imobile şi terenuri aflate în proprietatea Consiliului Local sau a unor gălăţeni, pe care şi le-ar fi însuşit în mod ilegal.
În boxa acuzaţilor au mai ajuns şi alte persoane, printre care şi avocatul Mihaela Cristina Bolboceanu sau Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Boldea.
„Membrii grupării, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galaţi, identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, inculpaţii au utilizat hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals. Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale, au precizat procurorii DIICOT.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe