- Home
- Social
- BRAŞOV, (08.10.2013, 19:21)
- Andreea Unturica , Mihaela Gradinaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fostul prodecan de la Medicină din Braşov a recunoscut că a luat mită de la studenţi
Fostul profesor şi prodecan de la Facultatea de Medicină a Universităţii "Transilvania", Lazăr Onisâi, a recunoscut, marţi, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Braşov că a luat mită de la studenţii lui pentru a-i favoriza la examene, în total fiind vorba de 32 de fapte de luare de mită
Urmărește
164 afișări
Fostul prodecan de la Medicină din Braşov a recunoscut că a luat mită de la studenţi (Imagine: Shutterstock)
Fostul profesor s-a prezentat, marţi, în faţa instanţei alături de un avocat şi a decis să-şi recunoască vina, şi anume 32 de fapte de luare de mită, transmite corespodentul MEDIAFAX.
În sala de judecată au venit şi câţiva dintre foştii studenţi care l-au reclamat procurorilor, dar nu a mai fost nevoie de audierea lor deoarece Onisâi şi-a recunoscut în totalitate faptele.
Potrivit prim grefierului Ştefan Costache, din cadrul Tribunalului Braşov, instanţa a rămas în pronunţare în acest dosar, urmând ca fostul profesor să afle sentinţa în data de 15 octombrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Italia cere Uniunii Europene să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru megawatt-oră
-
Rafale puternice de vânt şi ninsori viscolite în 16 judeţe din România
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
Profesor dr. Lazăr Onisîi a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pe data de 11 februarie. El a fost reţinut de procurori în 8 februarie, însă Tribunalul Braşov a dispus cercetarea lui în libertate. Procurorii au făcut recurs la decizie, iar Curtea de Apel Braşov a admis recursul şi a decis arestarea preventivă a profesorului.
În 8 februarie, fostului profesor i s-a organizat un flagrant cu o poliţistă sub acoperire care s-a dat drept studentă şi a pretins că are o problemă cu examenul din sesiunea din iarnă la disciplina anatomie-embriologie. Ea i-a oferit lui Onisâi suma de 700 de lei ca să o ajute să promoveze. Întâlnirea celor doi a avut loc în maşina profesorului.
Simultan cu flagrantul, au fost făcute percheziţii la locuinţa profesorului, unde au fost găsite sute de înscrisuri cu numele unor studenţi din anul I şi al II-lea şi cu menţiuni de subiecte de examene de la sesiunile din iarnă şi vară.
Ulterior fostului prodecan i-a expirat mandatul de arestare, care nu a mai fost prelungit, instanţa luând decizia interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu.
Fostul prodecan de la Facultatea de Medicină a Universităţii "Transilvania" a fost trimis în judecată la începutul lunii august de către procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Braşov, iar în 9 august judecătorii Tribunalului Braşov i-au pus interdicţia de a părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei. De asemenea, instanţa i-a interzis lui Onisîi să se apropie sau să ia legătura direct sau indirect cu studenţii de la care a luat mită.
Profesorul nu mai are voie nici să îşi exercite profesia de cadru didactic pe perioada urmăririi penale, de altfel el fiind dat afară de la catedră imediat după ce a fost prins în flagrant de procurori.
Lazăr Onisîi a fost prodecan al Facultăţii de Medicină a Universităţii "Transilvania" Braşov în perioada 2008 - 2012, iar până în momentul arestării a fost profesor universitar la disciplina anatomie-embriologie. De asemenea, profesorul a făcut parte din Consiliul consultativ al Maternităţii Braşov. Profesorului i-a fost desfăcut contractul de muncă de la Universitatea "Transilvania" după ce a fost arestat preventiv.
În scandalul de la Facultatea de Medicină a intrat şi un asistent universitar care lucra cu profesorul Onisâi şi care, se pare, îi cunoştea practicile şi chiar îi dădea "o mână de ajutor". Asistentul universitar, în vârstă de 36 de ani, nu a fost încă trimis în judecată, el fiind cercetat "pentru fapte de corupţie", şi anume, pentru complicitate la luare de mită, într-un dosar disjuns din cel al profesorului Onisâi.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe