- Home
- Social
- SLATINA, (11.09.2017, 12:52)
- Ionut Jifcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO | 100 de slătineni învaţă să acceseze fonduri europene, printr-un proiect finanţat de Primărie
Un ONG înfiinţat de mai mulţi tineri din Slatina a obţinut o finanţare nerambursabilă de la Primărie, în valoare de 90.000 lei, pentru implementarea unui proiect prin care cel puţin 100 de slătineni vor fi învăţaţi cum să acceseze fonduri europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
319 afișări
FOTO | 100 de slătineni învaţă să acceseze fonduri europene, printr-un proiect finanţat de Primărie
Asociaţia Tinerilor Slătineni îşi propune ca, în cadrul proiectului „Afaceri cu fonduri europene nerambursabile pentru slătineni, în 2017”, să consilieze un număr de cel puţin 100 de persoane din Slatina, în ceea ce priveşte beneficiarii eligibili, sumele care vor putea fi atrase şi, de asemenea, tipurile de afaceri care vor putea fi finanţate cu bani europeni.
Adrian Bîţică, reprezentantul Asociaţiei, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că ideea pentru a implementa un astfel de proiect a venit în urma consultării unei statistici care arată că, la nivelul municipiului Slatina, în perioada 2010 - 2016 au fost accesate fonduri în valoare de 613.804.564,4 lei din care doar aproximativ 16% au fost accesate de micii întreprinzători sau persoane fizice care au dorit înfiinţarea unei afaceri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Aceste date, spune el, scot în evidenţă „o lipsă de informare a posibilităţii de finanţare prin fonduri nerambursabile şi, în acelaşi timp, o lipsă acută a instruirii modului în care se pot accesa aceste fonduri”.
„Este vorba despre un proiect pe care Asociaţia Tinerilor Slătineni l-a depus la Primăria Slatina, desfăşurându-se în parteneriat cu municipalitatea care ne asigură şi finanţarea. Proiectul se numeşte «Afaceri cu fonduri europene pentru tinerii slătineni în 2017». În cadrul acestui proiect, căutăm să informăm şi să conştientizăm asupra valorii accesării fondurilor europene de către slătineni. Această idee a venit în urma unei analize pe care am făcut-o în perioada 2010-2016 şi am constatat că doar 16% din fondurile care au fost accesate, din regiune, au fost fonduri de care s-au bucurat micile afaceri, restul de fonduri au mers către firmele mari. Este o concluzie destul de simplă care se poate trage din această statistică şi anume faptul că, la nivelul Slatinei, există puţine informaţii legate de importanţa accesării fondurilor europene şi de cele mai multe ori slătinenii duc lipsă de informaţie”, a declarat Bîţică.
Reprezentanţii Asociaţii speră să consilieze cel puţin 100 de slătineni, grupul ţintă al proiectului finanţat de Primăria Slatina cu 90.000 de lei fiind persoanele din categoriile sociale defavorizate, şomerii, dar mai ales micii antreprenori.
„Proiectul se va derula pe o perioadă de trei luni, fiind în continuarea celui de anul trecut, pe care asociaţia l-a desfăşurat, tot în parteneriat cu Primăria, dar şi cu DGASPC şi AJOFM. În primul rând, vom trimite scrisori de înştiinţare către cei care au participat la cursurile de antreprenoriat din proiectul trecut. Vom avea 10 grupe de seminarii, în care vom vorbi atât de părţile pozitive, cât şi despre cele mai puţin pozitive, în ceea ce înseamnă accesarea fondurilor europene şi metoda de abordare, de scriere şi de implementare a acestor proiecte. Avem ca ţintă persoanele defavorizate, persoanele care nu au un loc de muncă şi, de asemenea, persoanele care au o afacere în dezvoltare sau care vor să-şi creeze una nouă, pentru viitor”, a mai afirmat Adrian Bîţică.
Consultant în cadrul proiectului, Cosmin Deaconescu, speră ca publicitatea de care a beneficiat programul guvernamental Start-Up Nation să-i determine pe români să-şi dorească să depună proiecte pentru accesarea de fonduri europene.
„În cadrul acestui proiect, vom aduce la cunoştinţa tuturor celor dornici să-şi întemeieze sau să-şi dezvolte o afacere, modul în care pot aborda fondurile europene. Vom prezenta, efectiv, axele respective, axele de dezvoltare, pe cele de start-up - Start-Up Nation a fost destul de cunoscut şi sunt sigur că oamenii vor deveni din ce în ce mai curioşi despre această modalitate de finanţare. Vrem să avem oameni interesaţi să le împărtăşim expertiza noastră”, a declarat Deaconescu.
El admite că birocraţia excesivă este încă un factor descurajator pentru cei care vor să acceseze fonduri europene.
„Ca peste tot în România, cel mai greu este cu partea de birocraţie. Acesta este unul din lucrurile pe care îi vom învăţa: să fie extrem de răbdători şi să ia ca atare fiecare informaţie în parte. Sunt multe hârtii de făcut, este adevărat, dar la final este un rezultat mult dorit”, a mai afirmat Cosmin Deaconescu.
Proiectul „Afaceri cu fonduri europene nerambursabile pentru slătineni, în 2017”, continuă proiectul “O şansă pentru viitorul tău” desfăşurat anul trecut de aceeaşi asociaţie şi finanţat tot de Primăria Municipiului Slatina. În cadrul proiectului au fost consiliate şi au participat la cursuri de antreprenoriat 50 de persoane din grupuri vulnerabile.
Antreprenorii din Romania vor putea obţine fonduri europene nerambursabile din cel puţin opt linii de finanţare destinate micilor afaceri în anul 2017.
Citeşte şi: ALERTĂ ANM de ploi şi intensificări ale vântului / Când intră în vigoare şi ce zone sunt afectate
Citeşte şi: Proiectul de modificare a legilor justiţiei: Schimbări în privinţa revocării membrilor CSM. Cine va putea cere schimbarea
Citeşte şi: Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru statul american Florida
Citeşte şi: Ludovic Orban, la ICCJ: Sunt un om căruia i s-a făcut o mare nedreptate. Apelul DNA nu are argument/ Procesul a fost amânat pentru 9 octombrie: Achitarea mea nu poate fi anulată
Citeşte şi: Un poliţist a fost rănit grav de un TIR, după ce a coborât din autospecială, pe Autostrada Sibiu - Deva
Citeşte şi: FOTO | Gabriela Firea, la deschiderea anului şcolar: Cea mai bună investiţie este în educaţie / Proiectul INEDIT anunţat de primar
Citeşte şi: Începutul de an şcolar îngreunează traficul rutier din Capitală | Care vor fi cele mai AGLOMERATE zone
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe