- Home
- Social
- BRAŞOV, (02.05.2017, 17:02)
- Mihaela Gradinaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO Colectă publică pentru înlocuirea instrumentelor defecte de la Liceul de Muzică din Braşov
Elevii Liceului de Muzică din Braşov sunt nevoiţi să studieze pe instrumente defecte sau fără corzi, din lipsă de fonduri, părinţii copiilor şi o fundaţie comunitară cerând ajutorul cetăţenilor pentru a strânge aproximativ 8.000 de lei pentru cumpărarea de noi instrumente cu corzi.
Urmărește
188 afișări
FOTO Colectă publică pentru înlocuirea instrumentelor defecte de la Liceul de Muzică din Braşov
Asociaţia de Părinţi „PRO MUSICA – Tudor Ciortea” Braşov şi-a propus achiziţionarea unor instrumente muzicale cu coarde pentru cei 125 de elevi care studiază la Liceul Vocaţional de Muzică „Tudor Ciortea” Braşov, deoarece mulţi dintre copii nu au intrumente pe care să studieze, iar multe dintre cele existente sunt imposibil de folosit.
Mai mult, părinţii se plâng că nici clădirea în care funcţionează liceul, o clădire retrocedată, nu este potrivită pentru studiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
„Liceul funcţionează într-o clădire retrocedată, de aceea condiţiile din sălile de clasă nu sunt propri procesului de învăţare iar elevii nu au instrumentele muzicale necesare pe care să studieze – unele sunt deteriorate, iar altele lipsesc cu desăvârşire. Din păcate, cu ceea ce există în prezent, nu se poate forma o orchestră completă”, a spus Cecilia Toma, mama unei eleve al liceului şi coordonatorul proiectului iniţiat de asociaţia de părinţi.
Alături de Fundaţia Comunitară Braşov, Asociaţia părinţilor va organiza un eveniment, „Cercul de Donatori”, joi, la un local din centrul Braşovului, pentru a solicita sprijinul celor care vor să se implice pentru a-i ajuta pe micii artişti, au anunţat, marţi, organizatorii proiectului.
Cu aproxiamtiv 8.000 de lei se doreşte achiziţionarea unor instumente muzicale cu corzi, care se estimează că au o durată de viaţă îndelungată, de aceea ele vor putea fi folosite de mai multe generaţii de elevi.
Ambasadorul acestui proiect este Cristina Radu, prim-solistă a Operei Braşov, doctor în muzică şi profesor universitar, care crede că elevii trebuie să aibă condiţii decente la liceu.
„Cred că prin educaţie putem da aripi tinerilor şi transforma societatea în bine, dar şi realitatea noastră imediată cotidiană. Muzica, arta, cultura au forţa de a pune în mişcare idealurile şi viziunile cele mai îndrăzneţe. De aceea susţin cu toată încrederea acest proiect de achiziţie de instrumente, pentru ca tinerii muzicieni care studiază în prezent la Liceul de Muzică braşovean să aibă parte de condiţii optime, decente în educaţia lor, indiferent de cariera pe care o vor alege ulterior în viaţă”, a spus Cristina Radu.
Totuşi, nevoile elevilor şi profesorilor de la Liceul Vocaţional de Muzică „Tudor Ciortea” Braşov în ceea ce priveşte instrumentele muzicale nu se opresc doar la instrumentele cu coarde la care se referă acest proiect. La catedra instrumente cu clape este nevoie de o pianină acustică, de două piane digitale, de banchete, căşti şi stative, achiziţie care se ridică la suma de 48.000 lei.
La catedra de instrumente de suflat lipsesc două clarinete, un flaut, un piccolo, o trompetă, un corn francez, în valoare de 22.580 de lei.
Nici instrumentele de percuţie nu sunt complete, fiind nevoie de două triangluri, două tipuri de chimes diatonice, un mini xilofon, claves, tamburine, valoarea acestora ajungând la 3.653 lei, mai spun reprezentanţii Asociaţiei de părinţi.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe