- Home
- Social
- BRAŞOV, (02.05.2017, 17:02)
- Mihaela Gradinaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO Colectă publică pentru înlocuirea instrumentelor defecte de la Liceul de Muzică din Braşov
Elevii Liceului de Muzică din Braşov sunt nevoiţi să studieze pe instrumente defecte sau fără corzi, din lipsă de fonduri, părinţii copiilor şi o fundaţie comunitară cerând ajutorul cetăţenilor pentru a strânge aproximativ 8.000 de lei pentru cumpărarea de noi instrumente cu corzi.
Urmărește
188 afișări
FOTO Colectă publică pentru înlocuirea instrumentelor defecte de la Liceul de Muzică din Braşov
Asociaţia de Părinţi „PRO MUSICA – Tudor Ciortea” Braşov şi-a propus achiziţionarea unor instrumente muzicale cu coarde pentru cei 125 de elevi care studiază la Liceul Vocaţional de Muzică „Tudor Ciortea” Braşov, deoarece mulţi dintre copii nu au intrumente pe care să studieze, iar multe dintre cele existente sunt imposibil de folosit.
Mai mult, părinţii se plâng că nici clădirea în care funcţionează liceul, o clădire retrocedată, nu este potrivită pentru studiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
„Liceul funcţionează într-o clădire retrocedată, de aceea condiţiile din sălile de clasă nu sunt propri procesului de învăţare iar elevii nu au instrumentele muzicale necesare pe care să studieze – unele sunt deteriorate, iar altele lipsesc cu desăvârşire. Din păcate, cu ceea ce există în prezent, nu se poate forma o orchestră completă”, a spus Cecilia Toma, mama unei eleve al liceului şi coordonatorul proiectului iniţiat de asociaţia de părinţi.
Alături de Fundaţia Comunitară Braşov, Asociaţia părinţilor va organiza un eveniment, „Cercul de Donatori”, joi, la un local din centrul Braşovului, pentru a solicita sprijinul celor care vor să se implice pentru a-i ajuta pe micii artişti, au anunţat, marţi, organizatorii proiectului.
Cu aproxiamtiv 8.000 de lei se doreşte achiziţionarea unor instumente muzicale cu corzi, care se estimează că au o durată de viaţă îndelungată, de aceea ele vor putea fi folosite de mai multe generaţii de elevi.
Ambasadorul acestui proiect este Cristina Radu, prim-solistă a Operei Braşov, doctor în muzică şi profesor universitar, care crede că elevii trebuie să aibă condiţii decente la liceu.
„Cred că prin educaţie putem da aripi tinerilor şi transforma societatea în bine, dar şi realitatea noastră imediată cotidiană. Muzica, arta, cultura au forţa de a pune în mişcare idealurile şi viziunile cele mai îndrăzneţe. De aceea susţin cu toată încrederea acest proiect de achiziţie de instrumente, pentru ca tinerii muzicieni care studiază în prezent la Liceul de Muzică braşovean să aibă parte de condiţii optime, decente în educaţia lor, indiferent de cariera pe care o vor alege ulterior în viaţă”, a spus Cristina Radu.
Totuşi, nevoile elevilor şi profesorilor de la Liceul Vocaţional de Muzică „Tudor Ciortea” Braşov în ceea ce priveşte instrumentele muzicale nu se opresc doar la instrumentele cu coarde la care se referă acest proiect. La catedra instrumente cu clape este nevoie de o pianină acustică, de două piane digitale, de banchete, căşti şi stative, achiziţie care se ridică la suma de 48.000 lei.
La catedra de instrumente de suflat lipsesc două clarinete, un flaut, un piccolo, o trompetă, un corn francez, în valoare de 22.580 de lei.
Nici instrumentele de percuţie nu sunt complete, fiind nevoie de două triangluri, două tipuri de chimes diatonice, un mini xilofon, claves, tamburine, valoarea acestora ajungând la 3.653 lei, mai spun reprezentanţii Asociaţiei de părinţi.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe