FOTO | Peste 10.000 pachete cu ţigări au fost confiscate la graniţa cu Ucraina

517 afișări
Imaginea articolului FOTO | Peste 10.000 pachete cu ţigări au fost confiscate la graniţa cu Ucraina

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Poliţia de Frontieră, oamenii legii au observat, vineri seara, pe direcţia localităţii Ulma, judeţul Suceava, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul ţării.

Imediat, poliţiştii de frontieră au somat legal persoanele ca să se oprească, însă aceste au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin.

Poliţiştii români au tras un foc de avertisment, în plan vertical, însă nici de această dată nu s-au oprit şi s-au întors pe teritoriul statului ucrainean.

Baxurile cu ţigări au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, s-a stabilit că acestea conţin 5.950 de pachete cu ţigări în valoare de 69.600 lei.

Tot vineri, în jurul orei 16.45, poliţiştii de frontieră au observat pe direcţia localităţii Lunca la Tisa, judeţul Maramureş trei persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră români au somat persoanele în cauză ca să se oprească, însă acestea au abandonat coletele şi au fugit spre râul Tisa.

Pentru reţinerea persoanelor respective, s-au tras mai multe focuri de armă, în plan vertical, însă acestea nu s-au supus şi s-au întors înot prin apa râului Tisa, pe teritoriul Ucrainei.

Au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a cazului.

Coletele descoperite la faţa locului au fost transportate la sediul instituţiei, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.250 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 49.700 lei.

În ambele cazuri, ţigările au fost confiscare, iar în continuare se fac cercetări pentru contrabandă, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici