- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (26.08.2017, 17:15)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO | Piloţi de aeromodele se întrec în Cluj într-un concurs de manevrat drone. Viteza, 120 de km/oră
Paisprezece piloţi de aeromodele se întrec, sâmbătă şi duminică, la Cluj-Napoca, într-un concurs de manevrat multirotoare, pe o pistă de 20.000 de metri, aparatele putând atinge viteze de până la 120 de kilometri pe oră, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
653 afișări
Cluj: Piloţi de aeromodele se întrec la un concurs de manevrat multirotoare. Viteza, 120 de km/oră
Organizatorul concursului Liberty Multirotor Racing 2017, Babos Andras Sandor, care este şi preşedintele Asociaţiei Române de Aeromodelism, a declarat, sâmbătă, că multirotoarele sunt foarte rapide şi necesită o mare atenţie din partea pilotului, iar reflexele acestuia sunt foarte apreciate.
„Asociaţia Română de Aeromodelism (ARA) organizează competiţia de multirotoare Liberty Multirotor Racing 2017, la care s-au înscris 14 piloţi de aeromodele din toată ţara. Evenimentul se desfăşoară pe o pistă de 20.000 de metri pătraţi şi constă, la proba freestyle, într-un zbor fluent în care se fac diverse acrobaţii pe muzică, iar evoluţia se punctează. Competiţia propriu-zisă, care va avea loc duminică, seamănă cu una de Formula 1, avem un semafor care dă startul, este un traseu bine definit, multirotoarele trebuie să meargă printre nişte steaguri şi porţi iar aparatul care ajunge primul la linia de sosire câştigă. În timpul cursei, multirotoarele pot atinge viteze de până la 120 de kilometri pe oră şi o acceleraţie de la 0 la 100 de kilometri în 1,8 secunde. Sunt foarte rapide, sunt foarte agile şi necesită o mare atenţie din partea pilotului, iar reflexele acestuia sunt foarte apreciate”, a spus Babos Andras Sandor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Potrivit acestuia, un multirotor de curse este, din punct de vedere tehnic, un „quadcopter”, adică un aeromodel cu patru motoare şi patru elice, iar pentru a fi competitiv în curse este construit cu accent pe agilitate şi manevrabilitate.
„Piloţii zboară multirotoarele pe diferite tipuri de piste, folosind o radiocomandă RC cu două joystick-uri şi ochelari FPV (first-person view), prin care văd în direct imaginea transmisă de camerele video de pe aparat. Aceste multirotoare sunt cunoscute de publicul larg şi sub denumirea de dronă. Potrivit terminologiei de specialitate, dronele sunt aparate utilitare – folosite în scop lucrativ, în domeniul militar, dar sunt folosite în scop sportiv ori recreativ, sunt aeromodele. Se doreşte clar o separare între dronă şi un aeromodel”, a explicat organizatorul concursului.
Acesta a precizat că un pilot de multirotoare are nevoie de un an pentru a ajunge la un nivel minim de manevrare a aparatului. Un astfel de multirotor pentru competiţii costă între 500 şi 1000 de euro, în funcţie de configuraţie.
Spectatorii prezenţi au putut urmări competiţia pe un ecran de 12 metri pătraţi.
Primele competiţii de drone au avut loc anul trecut la Bucureşti, Braşov şi Salina Turda, în România existând în prezent aproximativ 60 de piloţi care practică această ramură sportivă.
Liberty Multirotor Racing 2017 se desfăşoară sâmbătă şi duminică în curtea parcului tehnologic Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, accesul publicului fiind gratuit.
Citeşte şi: Un mort şi cinci răniţi, în urma unui accident provocat de un tânăr de 16 ani, lângă Timişoara
Citeşte şi: FOTO | Un bărbat de 60 de ani a ajuns la spital după ce un borcan cu bulion a explodat lângă el
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe