- Home
- Social
- PITEŞTI, (08.03.2017, 16:52)
- Cristina Cazacu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO Un bărbat a murit în Spitalul "Bagdasar Arseni", după ce ar fi luat o bacterie în unitatea medicală
Un bărbat în vârstă de 46 de ani din comuna argeşeană Boteni a murit în spitalul "Bagdasar Arseni", iar potrivit certificatului constatator al decesului, una dintre cauze a fost infectarea cu clastridium difficile, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
8887 afișări
FOTO Un bărbat a murit în Spitalul "Bagdasar Arseni", după ce ar fi luat o bacterie în unitatea medicală
Aurelian Iosifescu fusese internat la Spitalul "Bagdasar Arseni" pentru afecţiuni la coloană, după ce, în timp ce îşi ajuta un vecin, a căzut în cap de la mai bine de doi metri şi jumătate înălţime, din remorca unui tractor.
Soţia bărbatului a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că şi-a dus soţul la spitalul din Câmpulung, unde s-a constatat că are vertebrale tasate, fiind trimis la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Capitală, unde a fost operat de urgenţă.
Operaţia la coloană a decurs bine, iar Doiniţa Iosifescu, soţia lui Aurelian, a crezut că recuperarea va fi rapidă. Bărbatul a început, însă, să facă febră şi diaree, semne ale unei infecţii puternice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
"Împlinea 47 de ani pe 24 martie. Pe 19 februarie a murit. L-am dus la spital la Câmpulung şi aici au zis că nu e de competenţa lor şi l-au trimis la Bucureşti. Tot timpul a fost conştient. Şi înainte să moară. El a ieşit cu bine din operaţie şi după două zile a început să facă febră. Am întrebat ce are. Nu îmi spunea nimeni nimic. Am tot spus că dacă trebuie vreun medicament şi nu există în spital, fac rost şi îl aduc. Personalul medical mi-a zis că nu trebuie nimic, că are tot ce trebuie acolo", a declarat Doiniţa Iosifescu pentru MEDIAFAX.
Timp de cinci săptămâni Doiniţa Iosifescu a stat lângă patul în care se afla soţul ei.
"O lună a făcut febră. I-am întrebat pe cei de la spital de ce. Au zis continuu că nu ştiu, nu ştiu. Când întrebam asistentele cum i-au ieşit analizele, mă pasau la domnul doctor, iar acesta nu stătea niciodată de vorbă cu mine. Spunea: <n-am timp, sunt grăbit, am treabă>. Cinci săptămâni am stat lângă patul lui, pe scaun. N-am plecat de lângă el. Niciodată nu m-am gândit că plec din spital fără el în viaţă. Pe 18 februarie soţul meu s-a simţit rău. I-am anunţat pe medici. Au venit după un timp, când au vrut ei. Asta s-a întâmplat la Bagdasar Arseni, pe secţia de Neurochirurgie, etajul 8. Apoi, când l-au băgat la Terapie Intensivă mi-au spus că a făcut şoc septic. De la ce? Nu a spus nimeni nimic. Cred că bacterie a fost, că şoc septic nu făcea de la operaţie. În spital se făcea curăţenie, dar pereţii erau murdari. Nu ştiu ce să cred. Medicii n-au vrut să vorbească cu noi. Repet, doar medicul care l-a băgat la ATI, cel care era de gardă, ne-a zis că e posibil să fie vorba de şoc septic. Atât. Am încercat să îl mai întreb ceva şi a plecat”, a afirmat femeia.
Aceasta a adăugat că a vorbit cu soţul său până în ultima zi fără să ştie de ce suferea.
"Ultima dată am vorbit cu el când era la Terapie Intensivă, la ora 9.30, când mi s-a dat voie să intru. Mi-a zis să am grijă de mine, că mă iubeşte, iar eu i-am spus să lupte, că suntem alături de el. Mi-a promis că o să lupte. Au fost ultimele lui cuvinte. La ora 15 m-au sunat şi m-au chemat la el. Murise deja. În ultima săptămână nu mai făcuse temperatură. Noi vorbeam despre orice. Spunea că dacă nu o să mai poată să mai meargă, nu e nicio problemă pentru el. Era foarte optimist. Aşteptam să ne mute sus, la Recuperări. Apoi, să mergem acasă. Eram convinsă că o să vină la Boteni viu. El a fost şofer de TIR, apoi de basculantă. Era sănătos. În fiecare an făcea analizele. Nu pot să cred. Nu dau spitalul în judecată, că nu am bani, dar aş vrea să nu mai moară şi alţii, mai ales tineret. Atât mai vreau”, a spus Doiniţa Iosifescu.
Mama lui Aurelian, Cornelia Iosifescu, în vârstă de 77 de ani, este de neconsolat, după ce, în urmă cu două luni şi-a pierdut şi soţul.
"Cu o duminică înainte să moară fusesem la el şi era foarte bine. Vorbea, îşi mişca gâtul... Nu mă gândeam la o aşa tragedie. Cumplit. După ce că eram terminată după moartea tatălui său, de acum două luni, mi-a mai venit şi necazul ăsta ca un trăsnet. Îşi revenise repede după operaţie. Am vorbit cu el şi la telefon. Spunea că e bine. Soţul meu a avut mari probleme. M-am dus pe jos la dispensarul din localitate. Am adus medicul din comună, i-a dat tratament şi a mai trăit zece ani. Pe băiatul meu nu l-au salvat”, a povestit, plângând, mama bărbatului care a murit în spital.
Galerie foto
Lori Bădescu, cumnatul bărbatului decedat, dă vina pe sistemul medical pentru tragedia din familia sa.
"Eu zic că sistemul e de vină. Citind fişa, în dimineaţa zilei de 18 februarie era cooperant, conştient, stabil neurologic. În decurs de 12 ore era trecut decedat. El era optimist, luptător. Nu îmi explic. Dacă se înrăutăţea situaţia şi suferea câteva zile la rând, înţelegeam, dar dacă în dimineaţa zilei de 18 eşti bine, cum pe 19 dimineaţa nu mai eşti? Ce aşteptări să avem de la spital? Au mai fost cazuri în care nu s-a găsit rezolvare pentru cei care au suferit. Aşa se întâmplă la noi. Rezolvările sunt pentru cei care sunt acolo, în domeniu. Pe el nu o să-l mai aducă nimeni înapoi. Dacă mai putem face ceva, e să nu mai moară alţii în spital”, a spus, la rândul său, Lori Bădescu.
Potrivit certificatului constatator al decesului, una dintre cauze a fost infectarea cu clastridium difficile.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", dr. Florin Bica, a declarat, pentru MEDIAFAX, că, în conformitate cu normele în vigoare, toate informaţiile privind starea pacientului sunt confidenţiale, astfel încât nu poate prezenta situaţia completă a pacientului fără acordul familiei.
"Menţionăm faptul că probele biologice recoltate pacientului I.A. şi analizate la Institutul <Victor Babeş>, pe perioada internării, NU au confirmat prezenţa bacteriei Clostridium Difficille", a adăugat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni".
Aurelian Iosifescu era singurul întreţinător al familiei, soţia şi cei doi copii ai lor, în vârstă de 19 şi 21 de ani, nemaiavând acum niciun venit, motiv pentru care nu îşi pot angaja un avocat care să îi reprezinte în faţa instanţei, într-un eventual proces împotriva spitalului.
Citeşte şi: De ziua femeii, zeci de persoane au cerut legi mai puternice împotriva agresiunii familiale
Citeşte şi: Curtea de Apel Alba Iulia a respins redeschiderea procesului în care e condamnat Gregorian Bivolaru
Citeşte şi: FOTO Poliţiştii din Mureş şi Sibiu le-au oferit flori şoferiţelor oprite în trafic, de 8 Martie
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate