- Home
- Social
- GALAŢI, (06.06.2017, 20:46)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO Un petroşenean a străbătut râul Siret înot în nici 10 ore. Se antrenează pentru recordul pe Dunăre
Petroşeneanul Avram Iancu a reuşit, marţi, să străbată râul Siret pe o distanţă de aproape 40 de kilometri, înot, în mai puţin de 10 ore, acesta fiind un antrenament pentru stabilirea recordului pe Dunăre, de 2.860 de kilometri prin apă, în 60 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
2180 afișări
FOTO Un petroşenean a străbătut râul Siret înot în nici 10 ore. Se antrenează pentru recordul pe Dunăre
Avram Iancu a înotat 40 de kilometri în râul Siret în 9 ore şi jumătate. El a plecat la ora 9 din localitatea Independenţa şi a ajuns pe faleza oraşului Galaţi în jurul orei 19, totul fiind un antrenament pentru bibliotecarul din Petroşani care se pregăteşte să parcurgă Dunărea înot, de la izvoare până la vărsare.
„A fost o călătorie foarte lungă... a fost greu, dar când a fost mai greu făceam câte un sprint de câte o sută de metri, după care totul devenea mult mai uşor. A fost un antrenament foarte reuşit, am reuşit să atingem toate obiectivele pe care ni le-am propus. În primul rând, am avut un antrenament foarte dur pe Siret şi pe Dunăre, apoi am reuşit să sudăm echipa aceasta minunată care a fost în spatele meu, mă refer la caiacişti, la toţi cei care s-au implicat în această acţiune, am putut să ne sincronizăm, am estimat bine timpul. Cel mai greu a fost după patru ore de înot când au început să apară dureri foarte mari în umeri, după care a trebuit să înot într-un regim în care a trebuit să-mi gestionez foarte bine durerea”, a povestit presei, la sosire, înotătorul Avram Iancu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Wizz Air, rută nouă spre Chişinău şi mai multe zboruri din România
-
Cu o pizza pe masă, Nicuşor Dan le arată bucureştenilor unde se duc banii oraşului
-
Canada, bogată în zăcăminte de uraniu, ar putea deveni o „superputere” nucleară
Pe faleza din Galaţi, Avram Iancu a fost aşteptat de familie, de numeroşi gălăţeni şi de staff-ul său, iar pe perioada antrenamentului, a fost însoţit de doi caiacişti profesionişti care l-au informat tot timpul despre curenţii de apă şi despre alte obstacole întâlnite pe râul Siret.
De asemenea, cei doi au testat o platformă online pe care va fi transmisă cursa de pe Dunăre, care urmează să înceapă în 20 iunie şi pentru care petroşeneanul spune că se simte pregătit.
„Urmează Dunărea de la izvoare la vărsare, pe 20 iunie, la ora 10.00, voi începe să străbat întregul curs al acestui minunat fluviu. Am fost inspirat de un roman, <<Pilotul de pe Dunăre>>, l-am recitit şi am dorit să dau viaţă acestui roman cu ocazia a 10 ani de când România a aderat la UE. Voi pleca din Germania, iar finalul va fi în portul Sulina, după aproximativ 60 de zile de efort continuu, câte 50 de kilometri pe zi, câte 10 ore de efort zilnic”, a mărturisit Avram Iancu.
Practic, înotătorul va încerca să parcurgă 2.860 de kilometri, din Munţii Pădurea Neagră, din Germania, până la Sulina, în România, fără să poarte costum de neopren. La fel ca la antrenamentul de pe Siret, Iancu va fi însoţit de doi caiacişti şi va înota cel puţin 10 ore pe zi, fără pauze pe uscat şi fără echipamente ajutătoare.
Dacă va reuşi, Avram Iancu va deveni primul om care reuşeşte să înoate toată Dunărea doar în slip şi cu cască în cap. Înaintea sa, sunt doi înotători din Slovenia şi Canada care au parcurs distanţa fiind îmbrăcaţi în costum de neopren şi având labe de înot.
Petroşeneanul Avram Iancu are numeroase recorduri. El este primul român care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii, având doar slip şi cască. Performanţa a fost realizată în august 2016, după 18 ore de înot.
Cu un an înainte, în iunie 2015, Avram Iancu a înotat în Dunăre, din dreptul localităţii brăilene Gropeni până la Galaţi. Atunci a parcurs aproximativ 42 de kilometri în 10 ore.
Citeşte şi: Sindicaliştii cer ca amânările salariale să se aplice pentru toţi bugetarii, inclusiv aleşilor
Citeşte şi: FOTO Spectacolul naturii oferit de rododendronul înflorit pe Muntele Roşu atrage mii de turişti
Citeşte şi: O tânără a fost ELIMINATĂ din bacalaureat pentru că i-a sunat telefonul mobil în timpul examenului
Citeşte şi: Ministerul Justiţiei contrazice CSM, după ce instituţia a anunţat că HG privind desecretizarea a fost adoptată în lipsa avizului Consiliului: A existat un punct de vedere al CSM privind SIPA
Citeşte şi: Metrorex ÎNCHIDE miercuri noi staţii de metrou, pentru lucrările de modernizare. Ce intrări vor fi BLOCATE
Citeşte şi: FOTO O echipă de programatori din Cluj a lansat o aplicaţie pentru laptopurile Staţiei Spaţiale Internaţionale: "Cei de la NASA au cumpărat aplicaţia ca orice client. Nici măcar nu am ştiut"
Citeşte şi: Premierul Grindeanu: Centura Bucureştiului a fost "ridicată" pe SEAP, e în procedură de licitaţie
Citeşte şi: FOTO, VIDEO | "NATO Noble Jump 2017": Antrenamentele vor culmina cu un exerciţiu cu trageri reale de luptă
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe