Franţa le-a pus gând rău influencerilor: amenzi şi închisoare

Noua lege vizează în principal publicitatea practicilor riscante, precum jocurile de noroc sau criptomonede, cu posibile pedepse şi până la 6 luni de închisoare pentru promovarea chirurgiei estetice în rândul tinerilor.

Urmărește
592 afișări
Imaginea articolului Franţa le-a pus gând rău influencerilor: amenzi şi închisoare

Franţa le-a pus gând rău influencerilor: amenzi şi închisoare

Franţa luptă împotriva influencerilor. În ciuda divergenţelor politice actuale cu privire la contestata reformă a pensiilor a lui Emmanuel Macron, deputaţii de peste Alpi au votat astăzi în unanimitate absolută pentru un proiect de lege care îşi propune să reglementeze practicile de afaceri controversate ale aşa-zişilor influenceri activi pe reţelele de socializare şi să pună capăt „legii junglei".

La finalul unei sesiuni la Adunarea Naţională de la Paris, cei 49 de deputaţi prezenţi astăzi în cameră au votat împreună, în spirit partizan, în favoarea legii. Parteneriate plătite non-explicite cu mărci sau case de modă, evaziunea fiscală care o însoţeşte adesea, escrocherii, un set de practici care vor fi reprimate. Proiectul de lege intenţionează să reglementeze odată pentru totdeauna sectorul, atribuind un cadru legal clar pentru aşa-numitele „celebrităţi de pe internet”.

Proiectul de lege aprobat astăzi în primă lectură va interzice unele practici care sunt acum larg răspândite pe web în ciuda riscurilor grave pe care le implică. Începând cu operaţiile estetice în rândul tinerilor, a căror promovare de către influenceri, atunci când legea va fi aprobată, ar putea duce la până la şase luni de închisoare şi o amendă de 300.000 de euro.

Există, de asemenea, o presiune asupra promovării investiţiilor financiare riscante, în special în sectorul digital sau criptomonedele şi jocurile de noroc. Însă şi Franţa intenţionează să încadreze şi să definească mai bine o nouă profesie născută odată cu reţelele de socializare, aşa-numitul „agent influencer”.

Proiectul de lege vizează şi o mai bună clasificare a celor care lucrează din străinătate, precum în Dubai. Oricine creează conţinut în afara graniţelor Uniunii Europene, Elveţiei sau Spaţiului Economic European va trebui să încheie o asigurare civilă în UE pentru a despăgubi potenţialele victime ale muncii lor pe web. După aprobarea Adunării Naţionale, textul trece la aprobarea Senatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici