Franţa sărbătoreşte Ziua Naţională cu Torţa Olimpică pe fondul crizei politice

Sărbătorirea duminică a Zilei Bastiliei a pierdut din grandoare, în timp ce guvernul Franţei pare fără direcţie. Parada militară, ce are loc de obicei pe Les Champs-Élysées, s-a desfăşurat pe Avenue Foch, cu mai puţine trupe şi avioane şi niciun vehicul blindat, dar cu Torţa Olimpică în prim plan.

Urmărește
105 afișări
Imaginea articolului Franţa sărbătoreşte Ziua Naţională cu Torţa Olimpică pe fondul crizei politice

Fostul fotbalist Henry, cu torţa

Această schimbare neobişnuită se datorează pregătirilor care au loc în capitala Franţei pe traseul obişnuit al paradei, în aşteptarea Jocurilor Olimpice. Din acelaşi motiv, zonele Trocadero şi Champ-de-Mars nu au găzduit anul acesta mulţimea obişnuită de milioane de persoane. Cu Jocurile Olimpice la doar 12 zile distanţă, oraşul a trebuit să se reorienteze în alt spaţiu.

Guvernul a decis să combine sărbătorirea Zilei Naţionale a Franţei cu sosirea torţei olimpice în capitală. Colonelul Thibault Vallette, de la şcoala de echitaţie de elită Cadre Noir de Saumur şi medaliat cu aur în echitaţie la Rio 2016, a fost responsabil pentru aducerea flăcării pe scena prezidenţială duminică dimineaţa. De acolo, flacăra olimpică se va deplasa prin oraş duminică şi luni.

Aproximativ 520 de persoane vor purta torţele, pe rând, pe distanţe cuprinse între 200 şi 400 de metri fiecare, inclusiv personalităţi precum fostul fotbalist şi actualul selecţioner al echipei naţionale sub 21 de ani, Thierry Henry, care va începe ştafeta la Champs-Élysées. De asemenea, vor participa personalităţi marcante din sport şi artă, precum şi numeroşi cetăţeni anonimi.

Adunarea Naţională, Panthéon, Sorbona, Place de la Bastille, Teatrul Bataclan, Sala de concerte Olympia, Place Vendome, Muzeul Luvru şi Centre Pompidou sunt câteva dintre punctele de atracţie ale traseului de duminică, ce se va încheia la Primărie, unde va fi aprins un cazan în această seară.

Luni, traseul va începe la noua arenă La Chapelle, locul de desfăşurare a concursurilor olimpice de gimnastică ritmică şi badminton. De acolo, flacăra olimpică va traversa oraşul, vizitând locuri simbolice precum Bazilica Sacre-Cœur, Arcul de Triumf, Trocadero, cu vedere la Turnul Eiffel, terenurile de tenis Roland Garros şi Place de la Bastille. Turul se va încheia în Place de la Republique, unde se află statuia emblematică Marianne, unde va fi aprins un alt cazan.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici