- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (05.07.2013, 13:00)
- Livia Ispas , Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FRAUDA DE LA BACALAUREAT: Elevi de la liceul "Bolintineanu", audiaţi la Poliţie. Ministrul de Interne, în contradicţie cu Ponta: Au existat mandate de aducere, dar nu au fost puse în aplicare - FOTO
Aproximativ 100 de elevi urmau să fie duşi, vineri, cu autocare de la Liceul "Bolintineanu", unde au susţinut ultima probă de bacalaureat, la Poliţie, pentru audieri. Părinţii elevilor au protestat, unii dintre ei îmbrâncindu-se cu forţele de ordine. Audierile au fost amânate. Premierul Victor Ponta a afirmat că a verificat ce se întâmplă în cazul cercetărilor procurorilor legate de bacalaureat şi că nu există un mandat de aducere a copiilor, astfel că îi va solicita ministrului Justiţiei să discute cu procurorul general, "pe cale ierarhică", despre această situaţie.
Urmărește
3627 afișări
FRAUDA DE LA BACALAUREAT: Audierea elevilor de la Liceul "Bolintineanu", amânată. Incidente între părinţi şi poliţişti. Declaraţii ale elevilor - FOTO (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)
UPDATE - Stroe: Au existat mandate de aducere pentru Bolintineanu, dar nu au fost puse în aplicare
Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat că au existat mandate de aducere pentru elevii de la Liceul "Bolintineanu" din Capitală, dar nu au fost puse în aplicare, el apreciind totodată că "Poliţia a lucrat foarte corect".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Au existat mandate de aducere, dar nu au fost puse în aplicare", a declarat Stroe, la Digi24.
El a subliniat că în orice cauză penală procurorul gestionează dosarul respectiv, iar Poliţia este obligată, sub sancţiunea legii penale, să execute ceea ce dispune procurorul.
"Eu consider că Poliţia azi a lucrat foarte corect", a mai afirmat ministrul de Interne.
Radu Stroe a spus că nici el, nici premierul nu cunosc care sunt dispoziţiile din acel dosar de corupţie.
Ministrul de Interne a mai spus că "ieşirea premierului s-a făcut înaintea ieşirii reprezentantului Parchetului".
"Nu l-am dezinformat pe premier, nici nu îl contrazic", a adăugat Stroe.
El a spus, de asemenea, că în cazul purtătorului de cuvânt al Poliţiei trebuie făcută o cercetare şi vor fi luate măsuri.
Radu Stroe a precizat că a remarcat cazul unui părinte care ar fi fost bruscat, în afara liceului, iar acest lucru va fi analizat.
Întrebat dacă are să le reproşeze ceva poliţiştilor, ministrul de Interne a răspuns că nu are ce să le reproşeze poliţiştilor care au acţionat în incinta Liceului "Bolintineanu" la ordinul procurorilor şi că urmează să fie verificată problema legată de percheziţiile corporale.
Potrivit Codului de procedură penală, o persoană poate fi adusă cu mandat de aducere în faţa anchetatorilor sau a instanţei dacă nu s-a prezentat după ce a fost citată, iar ascultarea sau prezenţa ei este necesară.
"Învinuitul sau inculpatul poate fi adus cu mandat chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă organul de urmărire penală sau instanţa constată, motivat, că în interesul rezolvării cauzei se impune această măsură", potrivit articolului 183, alineatul 2 din Codul de procedură penală.
În acelaşi articol se mai arată că persoanele aduse cu mandat nu pot rămâne la dispoziţia organului judiciar decât în timpul strict necesar pentru audierea lor, în afara cazului în care s-a dispus reţinerea sau arestarea preventivă a acestora.
"Persoana adusă cu mandat de aducere este ascultată de îndată de către organul judiciar", potrivit articolului 183, alineatul 4 din Codul de procedură penală.
Mandatul de aducere este pus în executare prin organele poliţiei, jandarmeriei sau poliţiei comunitare.
În cazul în care mandatul nu poate fi pus în executare din motive de boală sau din alte motive, poliţiştii vor consemna acest lucru într-un proces-verbal, care se înaintează de îndată organului de urmărire penală sau instanţei.
"Dacă învinuitul, inculpatul sau martorul refuză să se supună mandatului de aducere sau încearcă să fugă, va fi adus prin constrângere în faţa organelor de urmărire penală sau a instanţei de judecată", se precizează în articolul 184, alineatul 3, indice 1 din Codul de procedură penală.
UPDATE - Elevă: La descinderi am fost percheziţionaţi şi în lenjeria intimă
Una dintre elevele audiate, vineri, la Poliţia Capitalei a declarat, la ieşirea din instituţie, că în ziua descinderilor la Liceul "Bolintineanu", elevii au fost puşi să se dezbrace, chiar dacă de faţă erau atât femei, cât şi bărbaţi, fiind percheziţionaţi corporal inclusiv în lenjeria intimă.
Eleva a povestit că echipele de poliţişti şi procurori au aşteptat mai întâi ca cei care au susţinut proba scrisă la Limba română să iasă din sală, după care aceştia au fost duşi în camere goale, unde au fost percheziţionaţi.
"S-au uitat în sutiene şi în chiloţi, chiar dacă erau şi bărbaţi de faţă. Colegii mei care purtau şosete au fost obligaţi să-şi scoată inclusiv ciorapii", a mai spus eleva, care s-a recomandat cu numele Raluca.
Aceasta a precizat că ei nu i s-au solicitat bani pentru promovarea examenului de bacalaureat, dar a auzit un zvon în acest sens.
Eleva a spus că procurorii au întrebat-o, la audiere, câţi bani a dat la şcoală, dacă a auzit că s-ar fi dat mită profesorilor, dacă o cunoaşte pe fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" Costica Vărzaru şi ce ar putea să spună despre aceasta. La sfârşitul audierii, procurorii i-au comunicat că, dacă va fi necesar, va mai fi chemată să dea declaraţii suplimentare.
Mama acesteia a spus că, vineri, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" a venit un microbuz cu poliţişti, care au anunţat că elevii nu pot părăsi sala de curs şi vor trebui duşi la Poliţia Capitalei şi la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie pentru a fi audiaţi.
"Au vrut să-i ducă în forţă la audieri, fără să existe, din ce ştiu eu, niciun fel de mandat. Elevii au fost ţinuţi în clasă fără apă şi fără ca în curtea şcolii să fie adusă vreo ambulanţă, în cazul în care cuiva i se făcea rău. Până la urmă, la rugăminţile noastre, am putut să trimitem copiilor măcar apă, în condiţiile în care aceştia se aflau în clasă de la ora 7.00 dimineaţa. Consider că aceşti copii sunt victima unui abuz, pentru că nu trebuiau băgaţi în aceeaşi oală cu cei de la seral, care aveau toate motivele să dea bani pentru promovarea examenului, care au 40-50 de ani, nu cum sunt copiii aceştia, care au învăţat", a spus femeia.
Bunica altei eleve care ar fi trebuit să fie audiată vineri la Poliţia Capitalei a declarat că nepoata ei este victima unui abuz, în condiţiile în care aceasta nu a dat niciun ban pentru promovarea examenului de bacalaureat.
"Nepoata mea a plătit la şcoală 200 de lei pentru petrecerea de sfârşit de an şi a achitat încă 50 de lei bani care erau pentru protocolul comisiei de bacalaureat. Suma de 50 de lei nu i-a fost cerută pentru a o ajuta să promoveze, ci erau bani pentru apa şi mâncarea profesorilor. De aceea consider că este complet nevinovată, a spus femeia.
Aceasta a precizat că nepoata ei i-a spus că nu a auzit la şcoală că se plătesc nişte bani pentru mituirea membrilor comisiei de examen.
UPDATE Elevă: Am venit de bunăvoie la audieri. Nu am dat bani şi nici nu mi s-au cerut
O elevă care a fost audiată, vineri, la Poliţia Capitalei a declarat că a venit de bunăvoie, pentru că a vrut să se termine odată "cu această poveste", pecizând că nu a dat bani, nu i s-au cerut şi nici nu a auzit alt elev să spună că a dat vreun ban să ia bacalaureatul.
"Am venit de bunăvoie, pentru că am vrut să se termine odată cu această poveste. Nu am dat niciun ban şi nici nu mi s-a cerut. În acelaşi timp, nici nu am auzit de un alt copil să povestească că a dat vreun ban ca să ia bacul", a declarat pentru MEDIAFAX o absolventă de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală
La Poliţia Capitalei a venit şi avocatul fostei directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" Costica Vărzaru, arătând că aceasta a fost audiată joi şi probabil va mai fi audiată. Avocatul George Moloman a spus că fosta directoare este profesor de 27 de ani în învăţământ, care nu poate constitui un pericol public, precizând că aşteaptă recursul din 9 iulie, când speră să fie pusă în libertate.
În ceea ce priveşte elevii care dau declaraţii la Poliţia Capitalei, avocatul Moloman a spus că, după audierile de vineri, restul elevilor vor veni pentru declaraţii în cursul zilelor de luni, marţi şi miercuri.
UPDATE Parchet: Au fost emise mandate de citare a elevilor de la "Bolintineanu", nu mandate de aducere
În cazul candidaţilor care au susţinut bacalaureatul la Liceul "Bolintineanu" nu au fost emise mandate de aducere, ci de citare, stabilindu-se ca din 250 de elevi care vor fi audiaţi, să dea vineri declaraţii cei care au spus că pot veni, din care 20 sunt audiaţi de procurori, potrivit Parchetului.
Bogdan Staicu, procuror-şef la Parchetul Tribunalului Bucureşti, a declarat, vineri, că sunt aproximativ 250 de elevi care trebuie audiaţi ca martori în ancheta privind suspiciuni de fraudă la examenul de bacalaureat susţinut la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" şi nu s-a renunţat la aceste audieri, dar pentru că sunt foarte mulţi, a fost făcută o etapizare, mai ales că unii dintre ei urmau să plece în vacanţă sau să înceapă examenele de admitere la facultate.
Staicu a precizat că procurorii şi poliţiştii au mers la liceul pentru a stabili modalitatea în care vom fi audiaţi cei 250 de elevi.
El a mai spus că pentru audiere au fost emise citaţii, nu mandate de aducere. Procurorul a precizat că procedural acest lucru nu este posibil, mandatul de aducere fiind emis doar în cazul în care o persoană citată nu se prezintă.
"Ar fi circulat teoria că Tribunalul Bucureşti ar fi emis mandate de aducere, lucru neprocedural. Au existat procese verbale de citare", a spus Bogdan Staicu.
Procurorul-şef Bogdan Staicu a mai spus că unii dintre cei care urmează să fie audiaţi au spus că pot veni vineri la Poliţie să dea adeclaraţii.
El a precizat că 20 dintre elevi sunt audiaţi vineri de către şapte procurori, dintre care zece dau în prezent declaraţii.
Staicu a adăugat că toţi elevii de la Liceul "Bolintineanu" care vor să dea declaraţii vineri pot veni la Poliţia Capitalei.
Procurorul-şef a mai spus că vor fi audieri şi sâmbătă, apoi va fi o pauză duminică, iar luni vor fi reluate.
Staicu a mai arătat că părinţii se puteau interesa dacă urmau să fie audiaţi copiii lor şi puteau fi de faţă la audieri, întrucât a fost pus la dispoziţia acestora un număr de telefon.
În legătură cu autocarele care au fost trimise în faţa sediului Liceului "Dimitrie Bolintineanu", Staicu a spus că acestea au fost doar pentru a uşura deplasarea celor care au spus că pot da declaraţii vineri.
"Toţi cei prezenţi la Poliţia Capitalei sunt elevi care au dorit să fie audiaţi, s-a renunţat la transport cu autobuze şi s-a deplasat fiecare cum a putut", a precizat Staicu.
El a mai spus că unii dintre elevii audiaţi vineri au venit însoţiţi de avocaţi, alţii de către părinţi.
Poliţiştii au mers, vineri, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" pentru a pune în executare peste o sută de mandate de aducere emise pe numele unor elevi care au susţinut examenul de bacalaureat la această şcoală, declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.
Acesta a spus că poliţiştii vor pune în executare aproximativ o sută de mandate de aducere emise de instanţă, precizând că elevii vor fi duşi cu autocare la audieri, însă nu au calitatea de învinuiţi şi nu sunt reţinuţi.
"S-a discutat cu fiecare copil în parte, i-a fost prezentat mandatul. Cei care au avut probleme, au fost lăsaţi să plece. (...) Restul copiilor vor fi transportaţi cu mai multe autocare, o parte la sediul DGA din Şoseaua Olteniţei şi alţii la sediul DGPMB din Calea Victoriei. De asemenea, am pus la dispoziţia părinţilor un număr de telefon - 021.315.35.34, interior 22181 -, unde pot să sune pentru a discuta cu colegii mei şi pentru a afla la care din cele două sedii se află copiii", a mai spus Alexandru Niculae, precizând că părinţii sunt aşteptaţi la aceste sedii pentru a-şi însoţii copiii.
În faţa intrării în curtea Liceului "Bolintineanu" au venit zeci de părinţi care şi-au aşteptat copiii la terminarea ultimei probe scrise din cadrul examenul de bacalaureat.
Unii dintre părinţi, nemulţumiţi că poliţiştii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul şi a-i duce la audieri, i-au huiduit şi au reclamat că aceştia fac un abuz. Totodată, la intrarea autocarului în curtea liceului au existat şi câteva altercaţii între părinţi şi poliţişti.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat, vineri, că audierile elevilor de la Liceul "Bolintineanu" au fost amânate pentru săptămâna viitoare, după ce procurorul de caz a decis ca mandatele de aducere emise pe numele a peste o sută de elevi să nu mai fie puse în aplicare, urmând să emită citaţii pentru aceştia.
Alexandru Niculae a precizat că decizia procurorului de caz a fost anunţată poliţiştilor.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei declara anterior că poliţiştii pun în executare aproximativ o sută de mandate de aducere emise de instanţă, precizând că elevii vor fi duşi cu autocare la audieri, însă nu au calitatea de învinuiţi şi nu sunt reţinuţi.
"S-a discutat cu fiecare copil în parte, i-a fost prezentat mandatul. Cei care au avut probleme, au fost lăsaţi să plece. (...) Restul copiilor vor fi transportaţi cu mai multe autocare, o parte la sediul DGA din Şoseaua Olteniţei şi alţii la sediul DGPMB din Calea Victoriei. De asemenea, am pus la dispoziţia părinţilor un număr de telefon - 021.315.35.34, interior 22181 -, unde pot să sune pentru a discuta cu colegii mei şi pentru a afla la care din cele două sedii se află copiii", a mai spus Alexandru Niculae, precizând că părinţii sunt aşteptaţi la aceste sedii pentru a-şi însoţii copiii.
În faţa intrării în curtea Liceului "Bolintineanu" au venit zeci de părinţi care îşi aşteptau copiii la terminarea ultimei probe scrise din cadrul examenul de bacalaureat.
Unii dintre părinţi, nemulţumiţi că poliţiştii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul şi a-i duce la audieri, i-au huiduit şi au reclamat că aceştia fac un abuz. Totodată, la intrarea autocarului în curtea liceului au existat şi câteva altercaţii între părinţi şi poliţişti.
Premierul Victor Ponta a afirmat că a verificat ce se întâmplă în cazul cercetărilor procurorilor legate de bacalaureat şi că nu există un mandat de aducere a copiilor, astfel că îi va solicita ministrului Justiţiei să discute cu procurorul general, "pe cale ierarhică", despre această situaţie.
Citeşte şi:
BACALAUREAT 2013 - Ponta: Nu este mandat de aducere a copiilor la audierile poliţiei, ministrul va discuta cu procurorul
Procurorii ridică înscrisuri şi obiecte de la Liceul "Bolintineanu"
"La momentul actual, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează anumite verificări la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti, în legătură cu examenul de bacalaureat în curs. Verificările vizează ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă. În principiu, nu sunt vizate sălile de examen şi nu vor fi efectuate percheziţii asupra elevilor sau profesorilor", au anunţat procurorii, într-un comunicat de presă.
Parchetul Capitalei a mai arătat, în comunicatul citat, că, având în vedere faptul că probele examenului de bacalaureat s-au încheiat, în cursul zilei de vineri vor fi audiate mai multe persoane, în special elevi, la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, respectiv la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie.
Examenele scrise de la bacalaureat au început luni cu proba la Limba şi literatura română.
La câteva ore după susţinerea probei la Limba română, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că a fost schimbată Comisia de bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", din Sectorul 5 al Capitalei, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, pentru presupuse fapte de corupţie.
Potrivit ISMB, au fost schimbaţi cei cinci membri ai comisiei de bacalaureat, 32 de profesori supraveghetori de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", directorul şi directorul adjunct ai Liceului "Dimitrie Bolintineanu, precum şi directorul Şcolii Gimnaziale nr. 178, care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen.
Parchetul Tribunalului Bucureşti anunţa luni că a fost începută urmărirea penală "in rem" pentru fapte de corupţie privind proba scrisă la Limba română de la bacalaureat care a fost susţinută la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", fiind făcute percheziţii la unitatea de învăţământ cu sprijinul SRI, Direcţiei Generale Anticorupţie şi Poliţiei Capitalei.
Ulterior, procurorii au dispun începerea urmăririi penale în cazul directoarei de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", Costica Vărzaru, pentru trafic de influenţă, aceasta fiind arestată marţi, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.
Parchetul Tribunalului Bucureşti a arătat în propunerea de arestare preventivă a Costicăi Vărzaru că, în 12 iunie, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de dare de mită de către angajaţi ai Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu" şi de luare de mită de către membrii comisiei de supraveghere de la examenul de bacalaureat care se susţine la acest liceu.
Potrivit procurorilor, în semestrul al doilea al anului şcolar 2012-2013, Costica Vărzaru a pretins şi primit bani de la elevi care urmau să susţină examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie, promiţând că va interveni la membrii comisiei pentru a le facilita promovarea examenului.
Sumele de bani, în cuantum de 500 de euro de elev, reprezentând costurile pentru petrecerea de absolvire şi «cheltuieli» pentru examenul de bacalaureat, au fost strânse prin intermediul diriginţilor claselor terminale. Anchetatorii au stabilit că printre diriginţii care ar fi strâns de la elevi câte 500 de euro este şi profesorul de religie LeLeonard Petre
Banii ajungeau la Costica Vărzaru, care se angajase să "relaţioneze" cu profesorii supraveghetori de la probele scrise ale examenului de bacalaureat. Banii erau daţi fie direct, fie disimulat, puşi în pachete de ţigări, ziare sau reviste, ce erau lăsate pe catedrele supraveghetorilor.
Ministerul Educaţiei informa, luni, că niciuna dintre variantele de subiecte la proba scrisă la Limba română de la bacalaureat nu a fost publicată înainte de începerea examenului, respectiv ora 9.00, iar STS a făcut verificări şi a asigurat că nu a existat nicio breşă în reţeaua informatică.
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, declara, marţi, că nu se pune problema ca proba scrisă la Limba şi literatura română susţinută luni să fie reluată, întrucât în majoritatea centrelor de bacalaureat examenul s-a desfăşurat în condiţii bune, doar la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală fiind probleme "extrem de grave", respectiv suspiciuni de fraudă. El preciza că celelalte probe scrise ale examenului se vor desfăşura conform calendarului stabilit.
Citeşte şi:
FRAUDA de la BACALAUREAT: Examenul de la Bolintineanu nu a fost fraudat pentru prima oară. A mai existat un caz în 2011
Citeşte şi:
FRAUDA de la BACALAUREAT: Profesorul de religie de la Bolintineanu se ocupa să aducă la bac o profesoară de română pentru rezolvarea subiectelor. INTERCEPTĂRI ALE DISCUŢIILOR
Citeşte şi:
FRAUDA de la BACALAUREAT: Profesorul de religie de la Bolintineanu, care ar fi strâns bani de la elevi pentru mită, consilier local la Primăria Sectorului 5
Citeşte şi:
FRAUDA de la BACALAUREAT: Banii strânşi de diriginţi urmau să fie daţi direct sau ascunşi în pachete de ţigări, ziare, reviste
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: FRAUDA de la BACALAUREAT: Examenul de la Bolintineanu nu a fost fraudat pentru prima oară. A mai existat un caz în 2011
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe