- Home
- Social
- CONSTANŢA, (04.07.2018, 16:11)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Funcţionari care au plătit cursuri care nu s-au realizat au fost trimişi în judecată în Constanţa
Trei funcţionari de la Serviciul Public de Impozite şi Taxe Locale Constanţa şi preşedintele unui ONG au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, acuzaţi că au plătit cursuri de formare profesională care în realitate nu au avut loc, şeful Serviciului însuşindu-şi o parte din bani.
Urmărește
1451 afișări
Funcţionari care au plătit cursuri care nu s-au realizat şi preşedintele unui ONG au fost trimişi în judecată în Constanţa
Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a directorului executiv, a directorului executiv adjunct din cadrul Serviciului Public de Impozite şi Taxe Locale (SPIT), precum şi a şefului Compartimentului Resurse Umane pentru că ar fi plătit cursuri de formare profesională în numele instituţiei, iar acestea nu au avut loc în realitate.
Potrivit rechizitoriului, în intervalul noiembrie – decembrie 2017, Virginia Uzun, care era director executiv al SPIT, ar fi îndeplinit cu încălcarea legii acte ce ţin de atribuţiile de serviciu în legătură cu derularea ilegală şi fictivă a două contracte încheiate între Serviciul pe care îl conducea, în calitate de achizitor, şi o asociaţie reprezentată de Bogdan Coronea, ce aveau ca obiect organizarea de seminarii de formare profesională pentru angajaţii instituţiei publice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
„Serviciile respective, care nu au fost prestate în fapt, au fost contractate şi plătite ilegal de către SPIT Constanţa, în condiţiile în care asociaţia reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan nu era autorizată să organizeze cursuri de formare profesională. Aceste aspecte au condus la efectuarea unor plăţi ilegale în valoare totală de 36.000 lei, ce constituie un prejudiciu pentru Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa şi totodată un folos necuvenit pentru asociaţia “prestatoare” a serviciilor respective”, se arată în comunicatul DNA.
Potrivit procurorilor, efectuarea plăţilor ilegale a fost posibilă cu ajutorul dat deCoronea, care a facturat servicii de formare profesională fictive, precum şi de directorul adjunct al SPIT, Trentea Tatu Carmen Aurelia şi de şeful Compartimenului de Resurse Umane, Raşid Ghiulendan, care ar fi semnat contractele şi ar fi ordonanţat la plată cursurile respective.
„În acelaşi context, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a emis, în calitate de preşedinte al asociaţiei, certificate de participare false, pentru un număr de 30 de persoane (inclusiv pentru inculpaţii Uzun Virginia, Raşid Ghiulendan şi Trentea Tatu Carmen Aurelia). În perioada derulării primului contract de formare profesională, din noiembrie 2017, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a remis inculpatei Uzun Virginia un card bancar aferent contului curent al asociaţiei pe care o conducea, pentru ca aceasta din urmă să extragă şi să folosească pentru sine diverse sume de bani, care au totalizat 9.500 lei”, se mai arată în comunicatul DNA.
Cei patru, respectiv trei funcţionari şi preşedintele asociaţiei au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în stare de libertate, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, delapidare şi complicitate la delapidare.
Până în acest moment, Consiliul Local Constanţa nu a comunicat către DNA dacă se constituie parte civilă.
În acest caz s-a dispus poprirea asiguratorie asupra conturilor bancare deţinute de cei patru inculpaţi.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe