Fundaţia Vodafone Romania încurajează şi finanţează proiecte pentru schimbarea în bine a societăţii

Fundaţia Vodafone Romania are ca direcţii principale de activitate sănătatea şi educaţia, în care sunt majoritatea proiectelor şi aşteaptă în continuare proiecte pentru finanţare care să aducă schimbarea în bine la nivelul societăţii, a declarat, joi, Florina Tănase, directorul Legal and External Affairs al Vodafone Romania, la conferinţa "Mediafax Talks about Technology for Social Change".

Urmărește
200 afișări
Imaginea articolului Fundaţia Vodafone Romania încurajează şi finanţează proiecte pentru schimbarea în bine a societăţii

Fundaţia Vodafone Romania încurajează şi finanţează proiecte pentru schimbarea în bine a societăţii

"Direcţiile principale de activitate ale Fundaţiei Vodafone sunt sănatatea şi educaţia. Dacă până acum am avut destul de mulţi parteneri tradiţionali, de acum doi ani de zile am început să alocăm fondurile prin intermediul aşa-numitelor runde de finanţare. Avem trei runde de finanţare, care sunt anunţate public anul acesta, unde invităm ONG-urile şi pe toţi oamenii doritori să aducă schimbarea în bine în comunitatea din care fac parte, să depună cereri pentru finanţare. Ele sunt comunicate public, sunt afişate pe site-ul fundaţiei, iar lansarea fiecărei runde de finanţare este tot publică", a spus Florina Tănase.

Şi în 2014 vor fi finanţate proiecte de către Fundaţia Vodafone Romania, direcţiile principale de activitate ale acesteia fiind tot sănatatea şi educaţia, iar deschiderea rundelor de finanţare urmând să fie anunţată public.

"Veniţi, vă aşteptăm să depuneţi proiecte. Deşi este foarte greu sa  alegem proiectele, pentru că sunt multe foarte bune, ca şi foarte multe  ONG-uri care fac treabă foarte bună. Toate proiectele sunt speciale,  pentru că toate sunt utile. De aceea, am ales să facem runde de  finanţare", a declarat directorul Fundaţiei Vodafone Romania Angela  Galeţa, care a arătat că, anul trecut, au fost 384 de proiecte scrise,  din care aproximativ 162 nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate.

Din cele 222 de proiecte care au rămas pentru a fi jurizate, 10 de proiecte au fost ulterior derulate.

Potrivit Angelei Galeţa, în 16 ani, valoarea fondurilor investite în proiecte de Fundaţia Vodafone Romania se ridică la peste 17 milioane de euro, pentru anul în curs fiind alocaţi peste 2,7 milioane de euro.

Conferinţa a fost deschisă de Ravinder Takkar – noul CEO al Vodafone România şi Dr. Raed Arafat - preşedintele Fundaţiei pentru SMURD.

La evenimentul organizat de Mediafax în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România au fost prezentate proiecte care utilizează tehnologiile mobile pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a persoanelor cu diverse afecţiuni.

"Mobile for Good este un program foarte interesant, a fost conceput iniţial în 2011 şi dezvoltat de-a lungul anilor de Vodafone Group. Principalul scop al acestui program este de a se adresa celor mai presante provocări umanitare din societatea noastră şi de a îmbunătăţi viaţa oamenilor prin acest proces, totul prin folosirea tehnologiei mobile. Am început în România 2012 cu trei proiecte. Un prim proiect pentru diabetici, al doilea a fost pentru adolescenţi cu dizabilităţi intelectuale, iar cel de-al treilea, pentru adulţi vulnerabili care au nevoie de ajutor. De atunci, am progresat. În acest an, lucrăm la şase proiecte diferite, ceea ce este fenomenal", a mai spus Ravinder Takkar.

"Mobile for Good" este un program lansat de Fundaţia Vodafone Group pentru a veni în sprijinul categoriilor defavorizate, punând la dispoziţia beneficiarilor echipamente şi servicii oferite de către Vodafone.

Cele şase proiecte desfăşurate astfel sunt "Soluţie de telemedicină video în ambulanţe pentru paramedici" - împreună cu Fundaţia SMURD, "Controllin" (o aplicaţie pentru mobil de controlare a cantităţii de zahăr din sânge) - desfăşurat împreună cu Asociaţia React pentru diabetici, "Home Assisted Elders" (asistenţă acordată persoanelor în vârstă cu ajutorul telefonului mobil) - cu Asociaţia Caritas, monitorizarea stării de sănătate pentru tinerii sportivi cu dizabilităţi - cu Fundaţia Special Olympics, 4G video streaming în secţia de terapie pentru nou-născuţi de la "Marie Curie" - împreună cu Asociaţia Inima Copiilor, şi call-center-ul pentru consultaţii pediatrice - deschis la Cluj în parteneriat cu Fundaţia Părinţi din România.
Evenimentul a reunit 200 de participanţi, printer care reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale, ai instituţiilor publice şi private, medici, directori de spitale, reprezentanţi ai organizaţiilor de pacienţi, reprezentanţi ai companiilor din România, precum şi presă generalistă şi de specialitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici