- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gabriel Popoviciu poate părăsi ţara
Instanţa supremă a decis, vineri, că omul de afaceri Gabriel Popoviciu poate părăsi ţara, el fiind cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar referitor la faptul că, în anul 2000, ar fi luat, prin asociere, un teren subevaluat, de la Universitatea de Agronomie.
Gabriel Popoviciu poate părăsi ţara (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Decizia instanţei supreme a fost luată cu o opinie separată, a judecătorului Vasile Alicsandri, care a apreciat că Gabriel Popoviciu să rămână cu interdicţia dispusă de procurori.
Soluţia este definitivă, instanţa supremă respingând recursul DNA.
Luni, Curtea de Apel Bucureşti a decis că omul de afaceri Gabriel Popoviciu poate părăsi ţara, admiţând plângerea acestuia împotriva ordonanţei prin care procurorii DNA au decis prelungirea interdicţiei în cazul acestuia. Tot luni, Curtea de Apel a respins o cerere similară a fostului şef al DGIPI Cornel Şerban.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Constanţa: Elicea eolienei s-a prăbuşit în curtea căminului de bătrâni
-
Războiul din Ucraina, ziua 1037. Ucraina primeşte 150 de milioane de euro de la UE pentru mese şcolare şi proiecte de redresare / Biden ordonă Pentagonului să continue creşterea livrărilor de arme către Ucraina
-
O rachetă rusească de apărare aeriană ar fi putut doborî avionul azer - presă
În urmă cu o zi, instanţa supremă a decis că ofiţerul DGA Petru Pitcovici nu poate părăsi ţara, admiţând recursul procurorilor împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti
Procurorii DNA îi cercetează pe cei trei într-un dosar referitor la faptul că, în 2000, omul de afaceri Puiu Popoviciu ar fi luat, prin asociere, un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMVB), care ar fi fost subevaluat, la 82.000 de euro.
Proiectul Băneasa a fost început în anul 2000, când Ioan Alecu a devenit rectorul USAMVB, iar terenul pe care se afla fosta fermă Băneasa i-a fost retrocedat universităţii prin Legea 1/2000.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO