- Home
- Social
- GALAŢI, (24.07.2017, 13:39)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zeci de instituţii publice din Galaţi cumpără centrale termice, după ce sistemul public de termoficare a fost închis
Zeci de instituţii publice din Galaţi cumpără boilere şi centrale de încălzire, după ce sistemul centralizat de termoficare a fost închis. Cea mai mare cheltuială va fi în cazul muzeelor, teatrelor şi şcolilor din oraş, care au sedii impunătoare. Şi cetăţenii primesc subvenţie din partea Primăriei.
Urmărește
2074 afișări
Galaţi: Zeci de instituţii cumpără centrale termice, sistemul public de termoficare fiind închis
Primăria Galaţi şi Consiliul Judeţean au demarat licitaţii pentru a cumpăra centrale termice pentru instituţiile din subordine, după ce sistemul de termoficare a fost închis. Reprezentanţii municipalităţii doresc să cumpere centrale termice pentru şcolile din oraş care încă sunt conectate la sistemul centralizat de termoficare.
Firmele interesate de licitaţie trebuie să ofere echipamentele şi să le monteze în clădirile indicate de municipalitate, pentru întreg contractul Primăria fiind dispusă să cheltuiască peste 20 milioane de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan.
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
Municipalitatea a impus o serie de condiţii, printre care aceea ca ofertanţii să fie societăţi atestate ANRE şi să facă dovada că au furnizat şi montat în ultimii trei ani produse similare, criteriul de atribuire a contractului fiind preţul cel mai scăzut.
„Avem 66 de centre financiare care depind de Primăria Galaţi. 22 de unităţi de învăţământ au personalitate juridică şi pot licita singure, le permite legea. Pentru alte 40 de şcoli, grădiniţe licitează Primăria. Valoarea totală propusă este de 20.500.000 de lei, dar de obicei suma scade după licitaţie”, a declarat, luni, Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.
Într-o situaţie asemănătoare se află numeroase instituţii din Galaţi subordonate Consiliului Judeţului. Este vorba despre muzee, şcoli şi de un Centru al armatei.
În acest caz, costul total al investiţiei nu este cunoscut deoarece specialiştii încă lucrează la documentaţia necesară pentru centralele termice de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.
Cu toate acestea, Consiliul Judeţean Galaţi a alocat deja peste 1,5 milioane de lei pentru acest demers.
„Avem nevoie de centrale termice în 11 locuri. Suma este de 1.541.637 lei, cu TVA. Totuşi, încă nu s-a finalizat estimarea costurilor pentru Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă. În toate cazurile, s-a optat pentru încălzirea pe gaz, specialiştii au ales varianta centralelor termice pe gaz. Proiectele tehnice sunt gata, acum se face analiza documentaţiei, la rectificarea bugetară se vor aloca bani şi apoi vor demara lucrările”, a anunţat Biroul de Presă al CJ Galaţi.
În paralel, Primăria Galaţi desfăşoară o campanie de subvenţionare a centralelor termice pentru cetăţeni.
Gălăţenii care se debranşează de la reţeaua urbană şi îşi achiziţionează sisteme alternative individuale de încălzire a locuinţelor şi de producere a apei calde şi care îndeplinesc o serie de condiţii primesc subvenţia de 3.000 de lei. Cu aceşti bani ei îşi cumpără centrale termice ori electrice, panouri radiante, calorifere sau boilere.
Gălăţenii suportă diferenţa de cost, în funcţie de contractul semnat cu firmele din oraş.
Până în prezent, peste 4.000 de cetăţeni au solicitat ajutorul oferit de Primărie şi s-au făcut plăţi către 1.000 de beneficiari.
Sistemul urban de termoficare din oraşul Galaţi a fost închis în luna mai prin votul Consiliului Local la solicitarea Primăriei, decizia fiind justificată prin pierderile uriaşe pe care le provoca lunar această activitate.
În lunile de vară, factura plătită de municipalitate depăşea 3,5 milioane de lei, din care 3,2 milioane de lei reprezentau pierderi în reţea. În lunile de iarnă cheltuiala creştea faorte mult, aceasta ajungând până la 18 milioane de lei.
Citeşte şi: Cod galben de ploi, în trei sferturi din ţară, valabil de luni seară până miercuri dimineaţa. Harta judeţelor afectate
Citeşte şi: GALERIE FOTO | Aglomeraţie la înscrierea la Academia de Poliţie. Candidat: Riscul, destul de mare. Trebuie curaj
Citește pe alephnews.ro: Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe