Gazonul noului stadion din Craiova, aproape impracticabil la fiecare meci, va fi reînsămânţat

Problemele existente la gazonul noului stadion, care a fost aproape impracticabil la fiecare meci disputat, sunt din cauză că iarba nu este adaptată la condiţiile climatice din România, potrivit primarului Craiovei, Mihail Genoiu.

Urmărește
524 afișări
Imaginea articolului Gazonul noului stadion din Craiova, aproape impracticabil la fiecare meci, va fi reînsămânţat

Gazonul noului stadion din Craiova, aproape impracticabil la fiecare meci, va fi reînsămânţat

Mihai Genoiu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că aceleaşi probleme apărute la stadionul din Craiova, în privinţa gazonului, au fost şi după ce au fost date în folosinţă noile stadioane de la Cluj sau Bucureşti.

„Mi-am exprimat îngrijorarea pentru starea terenului şi am solicitat să se ia măsuri pentru a ajunge într-o stare mai bună. Primăria nu poate schimba gazonul, dar poate face presiuni pentru ca el să fie adus într-o stare bună. Ce s-a întâmplat la Craiova s-a întâmplat şi pe Arena Naţională şi la Cluj Arena, fiindcă nu există o experienţă de adaptare a gazonului la condiţiile climatice din România, fie că a fost vorba de firme româneşti, sau aceasta, din Olanda, care se ocupă de gazonul de pe Ion Oblemenco”, a afirmat primarul Craiovei.

Acesta spune că s-a introdus o nouă sămânţă pentru iarba de pe arena care a costat 50 milioane de euro.

„Poziţia CNI a fost că gazonul este în garanţie la constructor, iar condiţia pentru schimbarea gazonului este ca firma care face acest lucru să preia garanţia rămasă, de 4 ani şi 7 luni. Firma CON A este de acord că sunt probleme şi se lucrează juridic la o formă de schimbare a gazonului. Acum se fac drenaje şi s-a introdus o sămânţă specială de gazon care vegetează în 24 sau 48 de ore, o procedură la fel de scumpă ca şi înlocuirea gazonului”, a mai spus Mihail Genoiu.

Edilul a adăugat că gazonul este în garanţie iar municipalitatea nu vrea să-l preia, atunci când o va face, cu probleme ci în stare perfectă.

„Pentru a fi declarat neconform, un gazon trebuie treacă printr-o expertiză FIFA, iar aceasta a avut loc şi s-a dat Ok-ul pentru actuala suprafaţă. Dacă nu se ameliorează, o să cerem o nouă expertiză, pentru că Primăria Craiova nu vrea să preia, la finalul perioadei de mentenanţă, în luna mai, un gazon cu probleme, ci vrea să preia un gazon perfect”, a conchis primarul.

La fiecare meci disputat pe noua arenă „Ion Oblemenco”, fotbaliştii au acuzat starea terenului, acesta fiind cuprins de brazde uriaşe de pământ, după câteva minute de joc.

Nu doar gazonul are probleme. O filmare postată, în urmă cu o săptămână, pe Facebook, care surprinde doi muncitori urcaţi într-o nacelă, inspectând ceea ce pare o crăpătură la acoperişul noului stadion din Craiova a devenit virală, însă autorităţile susţin că nu este vorba despre vreo defecţiune ci despre „o intervenţie planificată”.

Imaginile arată că acoperişul a crăpat pe o porţiune de circa patru metri, chiar în zona rosturilor de dilatare ale structurilor de rezistenţă, în partea din faţă a arenei, la intrarea dinspre bulevardul Ştirbei Vodă.

„Este vorba despre o intervenţie planificată, la rostul de dilatare. Aceeaşi operaţiune se va desfăşura şi în spatele stadionului. Acoperişul are două rosturi de dilatare, unul în faţă şi unul în spate. Astă vară, apăruse un decalaj, iar lucrările au fost făcute acum de firma care a construit stadionul. Cel mai probabil, au constatat că garnitura pe care ei o montaseră este prea mică pentru această dilatare, din calcule n-a ieşit cum trebuie, şi ca să remedieze, au montat una mai mare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Lucian Prejbeanu.

Noul stadion din Craiova a fost inaugurat anul trecut, la începutul lunii noiembrie, cu un meci amical susţinut de CSU Craiova cu Slavia Praga. Contractul de execuţie pentru noul complex sportiv a fost semnat în mai 2015, iar în septembrie 2015 au început lucrările propriu-zise. Valoarea total a contractului este de 216.068.596,92 lei cu TVA.

Noul Complex Sportiv ”Ion Oblemenco” din Craiova a fost conceput pentru a putea găzdui meciuri din cadrul UEFA Euro 2020 Tournament, FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I.

Stadionul poate fi folosit, de asemenea, pentru alte tipuri de sporturi, precum rugby, oină, hochei pe iarbă, mini-hochei sau fotbal american. De asemenea, în incinta complexului sportiv se vor putea organiza şi concerte, târguri, expoziţii, evenimente culturale şi sociale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici