- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.04.2013, 18:14)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
General Electric: România are nevoie de un sistem de educaţie solid pentru a deveni competitivă în zona inovării
România are nevoie de un sistem de educaţie solid pentru a creşte pe domeniul inovării şi trebuie să depună un efort sporit să se dezvolte şi să devină un competitor în regiune în acest sector, a declarat Adriana Mircea, business development manager GE România şi Bulgaria.
Urmărește
972 afișări
General Electric: România are nevoie de un sistem de educaţie solid pentru a deveni competitivă în zona inovării
"România trebuie să pună un efort sporit în domeniu dezvoltării activităţilor de cercetare şi inovare pentru a deveni un competitor în regiune. România are un spaţiu foarte mare de creştere în zona inovării, dar până la urmă o inovare la nivel competitiv fără un sistem de edicaţie solid este foarte greu de realizat. Din acest motiv există şi potenţial mare de dezvoltare şi în învăţământul superior", a spus Mircea la o conferinţă pe tema inovaţiei.
România se poziţionează în a doua parte a majorităţii clasamentelor realizate de GE într-un barometru care analizează percepţia managerilor asupra procesului de inovaţie din 50 de ţări la nivel mondial.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia și Iran și-au conectat sistemele naționale de plată, într-o mișcare semnificativă către dedolarizare. În primă fază, iranienii vor putea retrage ruble din Rusia
-
Analiză: cât costă să încarci o maşină electrică în România în comparaţie cu alte ţări
-
Melania Trump respinge tradiţia: Prima doamnă refuză să se întâlnească cu Jill Biden la Casa Albă
-
Tribunalul Bucureşti declină contestaţia Dianei Şoşoacă
Barometrul analizează impactul mai multor factori care ţin de mediul guvernamental, de afaceri şi educaţional, asupra inovaţiei din fiecare stat.
Factorii se referă, printre altele, la mediul de reglementare existent şi modul în care autorităţile promovează şi investesc în programe care ar putea încuraja inovaţia, tipurile de finanţare de capital disponibile şi gradul de accesibilitate la credite. De asemenea, a fost analizat şi faptul dacă firmele promovează sau nu un mediu inovator în propria organizaţie, nivelul şi calitatea pregătirii profesionale şi educaţiei din fiecare ţară.
România se află în a doua parte a clasamentului la majoritatea capitolelor. Piaţa locală stă mai bine când vine vorba de povara reglementărilor guvernamentale, numărul de brevete ale rezidenţilor la1.000 de locuitori activi, exporturile de înaltă tehnologie ca procent din totalul exporturilor de produse, precum şi la disponibiltatea capitalului de risc şi facilitatea accesului la credite.
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale Tudor Prisecaru a arătat că priorităţile ministerului vor fi definite complet la sfârşitul lunii iunie, când va fi finalizat draftul de strategie de cercetare naţională 2014-2020.
"Un element nou care nu a mai fost introdus în strategia trecută va fi o atenţie mai mare acordată procesului de creaţie. Vor fi prevăzute domenii pentru cercetarea fundamentală, dar vom umări în general cercetări aplicative pentru a răspunde solicitărilor UE, care urmăreşte acest aspect. De asemenea, un alt element este implementarea conceptului de inovare. Cercetări care să revoluţioneze viaţa sunt greu de prevăzut. Progresul trebuie realizat prin inovare, progresul nu înseamnă original, ci o sinteză originală a ceea ce există", a spus Prisecaru.
Compania americană General Electric (GE) este prezentă în România cu mai multe divizii, GE Energy, GE Healthcare şi GE Aviation.
Prin divizia GE Healthcare, compania desfăşoară în România operaţiuni care au legătură cu cercetarea şi inovarea de circa 7,5 milioane de dolari pe an.
Citește pe alephnews.ro: Ultimele cartușe ale lui Biden: Blinken promite să „consolideze” sprijinul pentru Ucraina înainte de tranziția la Trump
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Silviu Prigoană a slăbit 40 de kilograme în 8 luni. Ce regim a ținut fostul politician, de fapt
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe