Grecia va despăgubi gospodăriile afectate de incendiile din apropierea Atenei

Grecia a declarat marţi că va oferi compensaţii de urgenţă în valoare totală de milioane de euro pentru sute de gospodării şi întreprinderi afectate de un incendiu care a ucis o femeie şi a incendiat 10.000 de hectare în apropiere de Atena, potrivit Reuters.

Urmărește
99 afișări
Imaginea articolului Grecia va despăgubi gospodăriile afectate de incendiile din apropierea Atenei

Grecia va despăgubi gospodăriile afectate de incendiile din apropierea Atenei

Incendiul a început la 11 august în apropierea oraşului Varnavas, la 35 km de capitală, şi într-o zi a ajuns în suburbiile de nord ale oraşului, pe pantele muntelui Penteli, una dintre ultimele păduri din apropierea Atenei.

Inspecţiile de până acum au identificat aproximativ 146 de case grav avariate, fiind afectate şi 31 de întreprinderi.

Autorităţile vor oferi până la 150.000 de euro gospodăriilor, 80% sub formă de ajutor guvernamental şi 20% sub formă de împrumuturi fără dobândă, şi până la 500.000 de euro întreprinderilor distruse, a precizat Ministerul de Finanţe într-o declaraţie.

Nu a fost clar cât de mult a bugetat statul pentru compensaţii, dar un oficial guvernamental a declarat pentru Reuters că suma va depăşi 30 de milioane de euro, inclusiv 5,2 milioane de euro de subvenţii suplimentare pentru municipalităţile afectate.

Incendiile de vegetaţie au fost o caracteristică obişnuită a verilor greceşti de ani de zile, însă schimbările climatice au adus vreme mai caldă şi mai puţine ploi, sporind riscul. Ţara a înregistrat peste 8.000 de incendii forestiere în 2023.

Biroul prim-ministrului grec a declarat că va anunţa un plan detaliat de protecţie împotriva incendiilor şi de reîmpădurire pentru regiunea Attica până la sfârşitul lunii septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici